Почина френската актриса Ана Карина

Позната е с ролите си във филми на режисьора Жан-Люк Годар
15 дек 2019 12:44,
15
Почина френската актриса Ана Карина
Снимка: Reuters

Френската актриса от датски произход Ана Карина, най-известна с ролите си във филми на режисьора Жан-Люк Годар, почина на 79-годишна възраст от рак, предаде Франс прес.

През 60-те години на миналия век актрисата с бледо лице и големи синьо-сиви очи се снима в седем филма на Годар, тогава неин партньор и в живота.

Карина е позната с ролите си в "Жената си е жена", "Клео от 5 до 7", "Да живееш живота си", "Алфавил", "Китайска рулетка".

Освен като актриса, Ана Карина се изявява и като певица, със съвместни изяви със Серж Генсбур.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
3
 
18
 
! Отговори
Възрастен преди 4 години
Ана КариМа е българска писателка /бивша жена на Янко Сакъзов/ ..Ана Карина е звезда на френското кино от 60те и 70те години,играла във филми на Годар,Висконти,Фасбиндер.Беше красавица. И двете имена са псевдоними но нямат нищо общо и живеят в различни епохи.......Сбърканите сте вие мушмороци неграмотни и неинформирани.Поне четете бе ,интересувайте се ,че сте смешни.....Ана Каренина!?!?!?,о свещена простота!!! Животът не започва преди 10 години бе пик.льов.ци!
14
6
 
2
 
! Отговори
биби преди 4 години
Не уважавам плява, не уважавам халтура. Сега ясно ли е или пак да го повторя, но с други, господин родолюбив празнодумски?
13
4
 
5
 
! Отговори
до 12 преди 4 години
....си ти и само това, че не уважаш успелите си сънародници говори достатъчно зле за теб. Никой българин не е нужно да знае всичките френски актриси! На първо място ние трябва да знаем нашите си, от това може да си изградим национално самочувствие и принадлежност. Това е изключително важно са всеки един народ и за самосъхранението на всяка нация. Не знам кой ви научи да отричате българското и да припадате само по западното - толкова е пагубно това!
12
4
 
9
 
! Отговори
биби преди 4 години
Макар и да е ясно, че с *** балканци, откровени байганьовци, е излишно да се спори, щото *** държи винаги да е прав, да говорим с факти. Името й е Хане Карин Бларке, след като се установява във Франция възприема името Анна Карина. Невероятно красива на младини, с нещастно детство, лабилна психика, муза на редица големи режисьори, съпруга на Жан-Люк Годар, култова персона от 60-те. Ама на ориенталеца примитив му дай Лилито, Ками и прочее чучела.
11
9
 
3
 
! Отговори
вгз преди 4 години
Защо всичката *** пише само новини-некролози? Как пък никой не написа: по статистиката от родилните вчера в България се родиха ... еди колко си бебета. Умрял сулю, умрял пулю. Едни умрели, на тяхно място се родили други.
10
3
 
2
 
! Отговори
Ro преди 4 години
Айде сега... факт е, че ако не беше толкова красива, нямаше да се котира особено. Такъв е случаят с 95% от актрисите. Талантът е на второ място, освен ако не е нещо зашеметяващо, но това е изключително рядко. Невзрачните актриси са много малко. Сещам се само за Упи Голдбърг, сигурно има и още няколко.
9
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Хахах явно се бърка с Ана Каренина :-):-) Точно Ана КариМа е точното и име !!!!!
8
4
 
2
 
! Отговори
До анонимен 5 преди 4 години
Името й е Карина! Датчанка, изградила кариера във Франция! Претендирате за грамотност , а дори не знаете как се казва една от иконите на Новел Ваг в киното.... а Павле може да ползвате по повод сгрешеното име на Сержи ... ГинзбурГ , не гинзбур... България :)
7
3
 
11
 
! Отговори
Леле преди 4 години
Да почива в мир Ана Карина! Велики роли във филмите на Жан-Люк Годар!!!! Бога да прости! Велики артисти си отидоха тази година .... Биби Андершон ни напусна когато горя Нотр Дам дю Пари... ужасна, ужасна 2019... Лети с ангелите, Ана Карина!
6
5
 
9
 
! Отговори
Remco Torken преди 4 години
Името й КариНа. И това, че е топлила леглото на режисьора само разкрива тежките ви комплекси, господине/госпожо. Не познавате историята на човека, а бързате да правите изводи. Колко типично, колко евтино.
5
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Павеле, името и е Ана КариМа!Как е възможна такава неграмотност!??
4
12
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Била актриса щото топлила леглото на режисьора... Познато ми звучи, някак по Холивудски, макар да става въпрос за европейка
3
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Вижте я на снимката, погледнете я добре. После потърсете изображения от младостта й. Ето, това е то.
2
18
 
5
 
! Отговори
Шопо преди 4 години
В па не я знам тая ....
1
15
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Франция умря че тя ли ....