Американският гняв бил метод за преговори в търговията

Левон Хампарцумян коментира стратегиите на САЩ
Обновена: 16 дек 2019 14:42 | 16 дек 2019 14:40, Ния Христова
7
Американският гняв бил метод за преговори в търговията

Усеща се отслабване на търговското напрежение между САЩ и Китай, но все още има много работа. Незасегнати останаха въпросите за насилственото прехвърляне на интелектуални права и киберсигурността. По темата говори Левон Хампарцумян, член на Борда на директорите на Американската търговска камара в България, в предаването "Бизнес старт" по Bloomberg TV Bulgaria.

Той смята подписването на фаза 1 от търговското споразумение за добра новина за търговския оборот в световен мащаб.

Пазарите реагираха с умерен ентусиазъм. Светът започва да свиква с начина на преговаряне на американския президент", коментира Хампарцумян.

"Американският гняв е по-скоро метод на преговори. Това е малко по-агресивен подход от мекото политическо говорене", допълни още гостът.

Цялото интервю можете да видите ТУК

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
1
 
! Отговори
Казуар преди 4 години
Тука коментират хора правени в Русия.
6
0
 
2
 
! Отговори
Нема пари преди 4 години
Напомнят че за осем самолетчета Ф16 Българския народ трябвало да бъде ограбен с над четири хиляид милиона живи кървави лева. по 500 000 000 за всяко ненужно самолетче. Харпацюмян да докладва откъде Борисов ще ограби тези нужни за оцеляването на народ амилиарди На Борисов внимателно да с е обясни че тн брутен вътрешен продукт не може да обезпечи предвидените з а ограбване над 43 000 000 000 лева с над 20 000 000 000 повече о тминалата година
5
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
След като Китай ушамариха щатите и Тръмп се върти кат пръ.днал кво да говорим.Скоро никой няма да ги бръсне краварите.Китай са милярд и половина.Имат голямо население никой не може да победи голямото население.Нищо не може да ги спре Сащ са ***.
4
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Докато бай Дончо демонстрирайки гняв се опитва да сплаши слугите и васалите, Синдзо Абе току-що подписа мощен договор с Владимир Путин. От началото на следващата година Япония ще инвестира в "Артик СПГ-2". Съгласно новото споразумение Япония ще получава своята част от печалбата в готова продукция - 2 млн. куб. м. СПГ на година. Разбира се, че тази сделка удря интересите на гневния бай Дончо, нарушавайки монополното му положение на японския пазар на деривати.
3
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Гнус
2
0
 
4
 
! Отговори
не може да бъде! преди 4 години
Приказва ги едни работи г-н ХамБарцумян,просто араламби!Бих искал да чуя как ще обясни факта,че американците вече няколко месеца блокират избора на двама съдии в Апелативния съда на СТО/ВТО/ и поради тази причина той не функционира и си блокира и работата на организацията!?
1
2
 
7
 
! Отговори
да се хванем на бас преди 4 години
"Светът започва да свиква с начина на преговаряне на америк президент"---Свикват слугите и васалите. Ким даде ултиматум до края на месеца. След това ще видим. Ердоган иска турският парламент да признае американския геноцид над индианците. Европа постигна нулев резултат в преговорите с Путин в Париж. И какво предприе? Удължи санкциите срещу Русия. Но Путин си е написал домашното. Въведе "Силата на Сибир" и подписа за "Силата на Сибир-2". След 6 г. и той ще е готов и ще обрече ЕС на газов глад.