Нова вълна мигранти няма да има – тя е постоянна

Ще има ли конфликт между Гърция и Турция?
17 яну 2020 22:50,
19

Нова вълна бежанци към Европа няма да има, защото тя си е постоянна. Това няма да спре", коментира актуалната тема журналистът Мажд Алгафари в студиото на "Денят ON AIR".

"В Либия трябва да има някакъв мир. Турция има немалка граница в Средиземно море и всеки един конфликт в този район се отразява на бизнеса, на туризма и на всичко. Турция напоследък си постави сериозно ръката в целия район. Особено когато обърна почти тотален гръб на САЩ и на НАТО", смята Алгафари.

Според него обаче няма да има конфликт между Турция и Гърция. Турция ще се намеси съвсем за кратко, колкото да покаже, че тази работа няма да я бъде. Разбира се, либийското правителство ще трябва да си плати за тази военна помощ, каза експертът.

Още по темата

Според него Либия така или иначе е в разпад.

"Гражданска война в Либия има от свалянето на Кадафи. Тя няма да приключи. В момента, в който утихне малко огънят, ще се намери някоя друга държава, която да го разпали", категоричен беше Алгафари пред Bulgaria ON AIR.

И допълни, че конфликтът там може да стане и глобален, но много зависи от "великите сили" - кой какви отстъпки ще направи и кой накрая ще си наложи интересите там.

Относно конфликта между Иран и САЩ Алгафари смята, че той е бил по сценарий.

"Политиката е една игра. Ако постоянно ѝ вярваш, никога няма да разбереш това, което искаш", посочи Алгафари.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


19
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Турция поддържа законното признато от ООН либийско правителство,гърците играят незаконно ,имат връзки с превратаджийски генерал ,искащ да превземе властта,тоя Хафтер наскоро бе в Гърция,
7
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Така е!Арабските клошари са повече от звездите!
6
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Докато има братя като братята образцов млад дедо няма да се оправим защо ми задаите си въпроса.Дедо върти евтин оборот прави хората на умни от това ги бие в качество и в количество без дори да полага труд е така ли ще се оправим ще се оправим стоя друг път.Кев му море кев му Витоша кев му банко кев му гръцко ходи по пет пъти доиде обере оборота наеме евтина работна ръка и слага
5
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ми то в София има два квартала от Ловеч скоро време ще емигрират три
4
0
 
2
 
! Отговори
??? преди 4 години
Ако си болен от грип и не си стоиш в къщи може да заразиш много хора. Тогава излиза, че трябва да ходят по домовете и да проверяват дали си там. Току виж те осъдили за разболяване на хора в голям размер. 🚓🚑
3
1
 
11
 
! Отговори
Монов преди 4 години
И в София има много емигранти, особено сутрин и вечер може да ги видите с десетки, все бързат за някъде, поединично, с телефон в ръката и слушалки, явно някой ги води и направлява къде да идат. преди бяха араби, сега са повече от черната раса.
2
4
 
13
 
! Отговори
достатъчно преди 4 години
на оръжие братя, иначе всичките сестри ще раждат последователи на аллах с тъмен цвят на кожата!!
1
12
 
11
 
! Отговори
Нобел преди 4 години
Европа все повече затъва на изток монголоиди спасението за белият човек е Сащ.