Грета Тунберг в Давос: Нищо не е направено за климата

Хората да се вслушват в науката за климатичните промени!
21 яну 2020 12:30, Елка Василева
101
Грета Тунберг в Давос: Нищо не е направено за климата
Грета Тунберг. Снимка: БГНЕС

Шведската екоактивистка Грета Тунберг заяви в Давос пред глобалния политически и бизнес елит, че на практика не е било направено нищо за климата, дори след няколкото месеца масови демонстрации на млади хора в цял свят, предадоха Франс прес и Асошиейтед прес.

"Климатът и околната среда са гореща тема днес, но на практика нищо не бе направено, емисиите въглероден диоксид не са намалели", каза Тунберг при откриването на Световния икономически форум в швейцарския курорт.

Още по темата

Тя заяви още, че борбата срещу глобалното затопляне е в самото си начало и че хората трябва да се вслушват повече в науката за климатичните промени и повишаването на температурата на планетата.

"Ако не се отнасяме към ставащото като към истинска криза, не можем да го решим", каза 17-годишната шведка.
/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


101
Още по темата: ДавосГрета Тунберг
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
80
0
 
1
 
! Отговори
Влади преди 4 години
Гретата ми прилича на джихадистите, те нали твърдят, че който не споделя радикалните им виждания за исляма не е истински мюсюлманин. Та така и тая нахъсана пикла - заклеймява наляво и надясно, зер кой ще каже , че е за унищожаване на природата. Всички и мълчат, а тя се вживява като нов месия.
79
3
 
4
 
! Отговори
Стьопа преди 4 години
Аз се грижа за веглеродните емисии като *** по малко защото ям повече месо от полярни мечки . Докато ядох зеле отделях парникови газове като френски дизел на 30 години сутрин
78
0
 
2
 
! Отговори
Пекьо-ранговия преди 4 години
Има у наше село един викат му сиренето. Па има и още един, Страил машината, теа двамината ковът сичко живо. Немое ли гретъ а дойде а я завартът на чеверме че може и макяа и да участва че даже и баща и. Така да са опознаят Из селската природа а са насладът.
77
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тая нали много искаше да ходи на училище. Какъв го търси там? Доколкото знам срокът още не е свършил.
76
0
 
8
 
! Отговори
gosko преди 4 години
Аз също искам да заявя неща в Давос!Къде да отида и да се запиша, за да мога да ги заявя?
75
0
 
7
 
! Отговори
Justice defense преди 4 години
Използването на малолетна без установени морални граници като уважение на световни лидери, от политически и меддийни цели има само 1 обяснение популизъм, а това е измама на пропаганда използвана от ислямските терористични режими и групи чрез фалшива пропаганда и цели само отклоняване на ввниманието от основнаа опасност на човечеството- радикалния ислям и престъпен джихад и антисемтисмки антихристиянски неонацисъм и дори климатичните промени като пожари в САЩ Гърция Австралия и терор са от тях
74
0
 
6
 
! Отговори
Платена пошлост преди 4 години
Ако положителен ефект за климата се получаваше като се направи нещо за няколко месеца, всеки щеше да се натиска за международни екскурзионни стачки и манифестации без да оставя карбонов отпечатък със суперскъпи ветроходни яхти.
73
0
 
6
 
! Отговори
Сандо преди 4 години
как така нищо? аз си купих джип 6,6 литров двигател и разход на гориво 37л на 100 км. старая се ! Втори подобен ще си взема за морето!
72
0
 
6
 
! Отговори
11 преди 4 години
Тъз па що не оди да са кара на Вулкана Кракатау и на НЕК-а? На мен па ми е убаво да ми е топло. Да си въри там у шведско на ладно.
71
0
 
13
 
! Отговори
ГОСТ преди 4 години
За това момиченце няма ли училище? Не мисля,че се изучила достатъчно, за да бъде навсякъде "барабар Петко с мъжете".
70
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не ми е ясно по какъв критерии допускат тая на такъв форум..... то и аз искам да ида там
69
3
 
26
 
! Отговори
заблуден преди 4 години
Тая се взе насериозно и се мисли за фактор. Все едно всички ще си оставят кефа и ще започнат да мислят за климата. Тя е окончателно провалено психически същество.
68
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Като и гледам синтетичните дрехи, за климат ще ми говори, с незавършено образование. Маша за нечии финансови интереси, да съсипят Европа с данъци и ограничения. Като изпофалират няколко държави включително и нейната и бързо ще се отрекат от подобни идеи
67
9
 
4
 
! Отговори
Мойше преди 4 години
Доставя единствено мизерия на немските торби с тор.А за тях не ми пука дори и метеорит да ги удари и клосета наречен германия да изчезне от лицето на земята.А от там мизерия ще усетят и другите торби с фекал наречен Рассию и техният петрол.
66
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До КеффЗатваряме немската автомобилна индустрия, получаваме зверска икономическа криза в ЕС - явно това доставя огромно удоволствие на екоталибаните. Щом искате мизерия, ограничавайте и затваряте, явно това е голямата цел.
65
7
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Доста просто и неуко момиче, няма даже и 8-ми клас.
64
12
 
2
 
! Отговори
Кефф преди 4 години
Само смрътта на немските автопроизводителченценца ще спаси природата.
63
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До ФенЕ какво са 4-5 млрд. жертви за осъществяване на ектолибанските секта планове? Какво пък толкова, всички ще станем хипита, ще живеем ден за ден като диваци и каквото стане - важното е да унищожим цивилизацията и да заживеем като първобитни, в хармония с природата. Ще тичаме голи из гората, ще живеем в пещери, ще храним вълците със себе си и т.н. прекрасни изживявания ни чакат, ако оставим зелената секта да ни тъпче.
62
3
 
28
 
! Отговори
11111111111111 преди 4 години
Това момиче защо не ходи на училище? Докога ще ръси безсмислени кухи високопарни лозунги?
61
17
 
1
 
! Отговори
Фен преди 4 години
Напълно съм съгласен. Всички мерки, взети до този момент, са жалки ни нищожни. Трябва да бъде направено много, много, много повече. Макар че това, което трябва да се направи, би довело до световен глад.