В Китай правят специална болница за заразени с новия вирус

До 10 дни тя ще приеме хиляда пациенти
24 яну 2020 10:26, Елка Василева
8
В Китай правят специална болница за заразени с новия вирус
Снимка: архив, БГНЕС

Китай започна днес да строи болница, в която до 10 дни да бъдат настанени близо хиляда пациенти, заразени с новия коронавирус, съобщиха китайските медии, цитирани от Франс прес.

Телевизиите показаха десетки строителни машини, подготвящи терена за здравното заведение в централния град Ухан с 11-милионно население, откъдето тръгна новата пневмония.

Още по темата

От вчера градът е фактически под карантина и жителите му нямат право да го напускат. Под карантина са на практика общо 9 населени места в Централен Китай с над 30 милиона население.

Увеселителният парк Дисниленд в Шанхай съобщи днес, когато в страната започва ваканция за китайската Нова година, че затваря врати до ново нареждане поради разпространението на коронавируса.

Градските власти в Шанхай, където са потвърдени 20 случая на заразяване с новата пневмония, разпоредиха да бъдат затворени за посетители всички ключови туристически обекти и забележителности. Спрени са занятията в учебните заведения и детските градини. Преустановени са и плаванията с круизни кораби по река Хуанпу, отбелязва ТАСС, цитирана от БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още по темата: Китайвирусболница
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
3
 
2
 
! Отговори
Истински демократ преди 4 години
Всички вируси в зависимост от видът си издържат максимум до 60 градуса. Държат се краката в леген с гореща вода 2 часа, целият кръвен поток минава през тях за това време и вирус няма. Какви болници, какви ваксини? Комунизмът е нелечима диагноза.
5
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Това е хубавото на комунистическата власт - няма алтернатива в способностите си да мобилизира едно общество и ресурси към някаква кауза.
4
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Болница от 0 до пациенти за 10 дена - само в Китай, предполагам. Впечатляващо. А иначе - нямак как да унищожат вируса. Вирусите се спират или с ваксина, или с мутация, или с имунна защита. Антивиралните лекарства обикновено са безполезни. Ако измислят как да го спрат, това ще е сигурно Нобелова награда. Толкова е трудно да се оправяш с вируси, които правят бели.
3
10
 
4
 
! Отговори
тотално преди 4 години
Дори и да построят болницата за 10 дни, това не е достатъчно. Трябва ни унищожаване на новия вирус и гаранция, че той няма да се разпространи по света. Вместо да излекуват болните и да спрат вируса, китайците планират как да осигурят място за още повече болни.
2
2
 
11
 
! Отговори
до 1 преди 4 години
китайците са дисциплинирани за разлика от бай ***...
1
2
 
25
 
! Отговори
Българина преди 4 години
Сигурен съм че ще я построят по бързо отколкото 13 км тръби дп Перник, защото в постсоциалистическа България не произвеждаме тръби и помпи. До 89 как изостаналия социализъм направи 3000 язовира без внос на нищо просто не знам! Всъщност знам, шайката ги нямаше тогава.....