В Словения се появиха унисекс WC, тръгнаха критики

"Левичарска провокация" или "джендър идеология"?
77
В Словения се появиха унисекс WC, тръгнаха критики
Снимка: Pixabay

Появата на първите унисекс тоалетни в Словения предизвика идеологическа и политическа полемика, а специално внимание привлече премахването на класическите писоари във факултета по политически науки в Люблянския университет, съобщава агенция Хина.

Сред обществеността се появиха коментари, че това е "левичарска провокация" и модно налагане на така наречената "джендър идеология" в образователната система. Други пък смятат, че това е положително явление в духа на съвременните ценности, съобщават словенските медии, цитирани от "24 часа".

"Имаме много транссексуални хора, които се чувстват застрашени в класическите тоалетни, защото търпят нападки заради различността си. Живеем в 21 век и желаем такива хора да се чувстват сигурни, това е най-малкото, което можем да направим", каза за портала Siol.net деканът на факултета Моника Голоб.

"Ако искаме да бъдем прогресивни, трябва да гарантираме на по-голям брой хора да се чувстват удобно и това е крачка напред в тази посока", коментира за словенските медии Нина Пеич, директор на Института за равенство на половете.

Съвсем друго мнение за унисекс тоалетните имат консервативните портали и организации. Порталът Домовина попита дали махането на писоарите в елитно образователно заведение, в което са учили много словенски политици, не е "символична кастрация" на мъжкия род и имитация на модните тенденции в чужбина.

"Не става дума за тоалетни, а за идеология, която все по-агресивно прониква в нашето общество, изнудвано от ЛГБТИ общността. Агресивно малцинство налага своите виждания и начин на живот на цялото общество", посочва Домовина.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


77
Още по темата: Словениятоалетни
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
40
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Побъркан свят бялото се нарича черно ,доброто зло,лудоста става норма ....
39
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тя България е нарисувана като тоалетна на една изложба !Обаче тоалртни по ушиците няма !Тук всеки си стиска или пикае около блоковете ?Иначе никой не с.е.р.е. по улиците защото няма къде .Изшиза че бъшгарите са обикноврнни ...
38
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
По храстите пикайте и акайте. Там не са отбелязани мъжки ли са, женски ли са. Ако беше биологично обусловено, къде да пикаеш, природата щеше да се погрижи да има храсти за мъже и храсти за жени.
37
2
 
4
 
! Отговори
Ужасен преди 4 години
Аз пишкам в писоар!!!!!
36
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Въй, тоалетни неволи, светът свърши! Ето ви статия за джендърите да се палите, после може и да има и за другите главни виновници за всички несгоди на държавата, например пушачите, веганите и кучетата.
35
2
 
27
 
! Отговори
българин преди 4 години
Тая "демокрация" Съвсем пресуши мозъчните гънки,на много хора в Соц лагера след 1989 г!-:) През комунизма,никой не се е занимавал с глупости! Всеки сам си знаеше какъв е! Никой не е тръбял какъв е!А сегаааа...*** то "паради" "нарушени права" Не знам какви "искания още" имат разни индивиди! Бъдете каквито желаете бе хора! Но Не ни се натрапвайте!-:) Толкова ли е сложно? И ние ли да си правим "паради" хетеросексуалните? Хайде моля ви се! Прекаляват вече тия!Толерантността е до време!
34
2
 
9
 
! Отговори
дядо йоцо гледа преди 4 години
Навремето всички *** по селските дворове бяха унисекс
33
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Първо,нека фяниту направи тоалетни,щото се спукаха доста мехури и чужденците си тръгват с краста.Некада са без чинии,а с клекала,с удобствода се пуска водата.Така инфекциите,щесе сведат до минимум.И днес ,в институции,училища,или в тези пластмасови кочини мнго хора се качват на чинията. Как може да бъдемчути?
32
1
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
За щастие се родих в общество, където мъжете бяха мъже, жените, жени, знаехме кой е враг и кой приятел.Никой не може да променя нищо от естествените му свойства, които сам Бог е създал, а онези които посегнат, ще горят в огненото езеро за вечни времена.
31
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
нали обявиха, че тия са с психично заболяване. Е как ще се излекуват като им угаждат
30
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Като махаш писоарите, реално прецакваш и дискриминираш мъжкия пол, за да дадеш привилегии на шепа хора. Тези *** оти имат някаква адски сбъркана представа за "полово равенство".
29
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тъй като материалното вече горе-долу осигурено в глобален мащаб, няма толкова много умиращи от глад, на модерните леви /разбирай неокомунисти/ им трябва нов "угнетен" пролетариат. Ок къде да го вземат? Ми ще си го направят - джендърмендър права-безценности и т.н.Всички помним комунизма в идеологическата си част що за стока беше.
28
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До: 33Какво искаше да кажеш, че не разбрах?
27
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Боже, какви хора се извъдиха на този свят...Да казват на черното, бяло, да казват жена на мъжа и да искат насила да го приравняват с жената... Все ми се струва, че е само лош кошмар, но тези хора с озлоблението си ми показват, че не е кошмар. Лошо ни чака с такива хора.
26
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Ако искаме да бъдем прогресивни, трябва да гарантираме на по-голям брой хора да се чувстват удобно и това е крачка напред в тази посока", коментира за словенските медии Нина Пеич, директор на Института за равенство на половете.===Ако Нина Пеич иска равенство на половете В ТОАЛЕТНАТА, би трябвало да остави писоарите там, та и жените да получат възможност да уринират прави. Простотии.
25
13
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В кой век живеете?Не, това не е реклама.Това е въпрос от мен към вас.Живеем в 21-ви век - свиквайте!През 19-ти век и в началото на 20-ти век гимназиите за ученици са били разделени - на мъжки и девически гимназии.Представете си сега как учениците в гимназиите, вашата дъщеря учеше например в n-та девическа гимназия?Как ви изглежда?
24
0
 
9
 
! Отговори
Третият крак преди 4 години
До Анонимен : То и затова северните народи са с много ниска раждаемост и си внасят особено мъже от южен произход с тъмен цвят на кожата.
23
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Да познахте,всяка една домашна тоалетна е ,,джендърска'',вашата също не прави изключение.Но обществените не може да са.Това се нарича ЛИЦЕМЕРИЕ."Абе, демагог - и салтомортале да направиш /с последвало счупване на врата от падане на глава/ все същия плъзгав хомоджендър ще си останеш. Не сме дошли у вас да ти казваме с кой да си лягаш, кой ти дава правото да тормозиш цялото общество с претенциите си?
22
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А Япония по традиция цялото семейство се къпи в една вана,бз да се сменя водата.Като първо се къпят най-възрастните мъже,после по-младите по старшинство,и след това идва ред на жените.Което лично според мен не е правилно,защото в този ред на ползване,може се стигне до ,,нежелана изненада'' при жените.Но какво да се прави,традиции.
21
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Аз пък искам да стана телляк в женската баня!Мъ ни ми зимат щот съм бил мъж!Е, и?Питам аз и отговор ни щъ!Мъ вижти кво праят хората на Запад, бе!Нема мъжко, нема женско!Пък те дажи не мъ пускат поне да съ изкъпя у женската баня, чи и на бой налитат!!!!!Мъ многу сми изостанъли шъ ви кажа!