Заради коронавируса строят втора болница в Ухан

Тя ще има 1300 легла, до две седмици ще е завършена
Обновена: 25 яну 2020 15:58 | 25 яну 2020 15:55, Камелия Цветанова
32
Заради коронавируса строят втора болница в Ухан
Снимка: БГНЕС

В китайския град Ухан ще започне строеж на втора болница за лечение на пациенти с новия коронавирус, съобщи днес държавният в. "Женмин Жибао", цитиран от Ройтерс.

Още по темата


Болницата ще разполага с 1300 легла и по план до две седмици трябва да е завършена.

Строителството на първата болница, предназначена за пациенти с новото заболяване, е в ход и се очаква да приключи до 3 февруари.

Властите в курортния град Саня на южния китайски остров Хайнан съобщиха днес, че са затворили всички туристически обекти в града, за да предотвратят разпространяване на коронавируса.

По-рано днес столицата на едноименната провинция Хайнан - град Хайкоу - съобщи, че въвежда 14-дневно централизирано медицинско наблюдение на туристи от провинция Хубей, откъдето тръгна новия коронавирус.

Град Саня е една от най-предпочитаните от туристи дестинация за отбелязване на Лунната нова година, посочва Ройтерс. /БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


32
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
четете между редовете - това не са болници, това са изолационни центрове/масови гробове, те не могат да се справят със заразата
22
0
 
4
 
! Отговори
Flex преди 4 години
Бях преди година в шънжън и очите ми останаха в красотата на самия град, парковете, сградите, атракциите, само фоайето на хотела, където бях беше що-годе наравно с 5 етажната сграда на фирмата, където работя сега. И по магазините беше голяма скъпотия, направо се усещах като просяк че не мога да си купя почти нищо. А китайци купуваха на воля. Чак през 10 спирки на метрото стигнах до по-нормални цени, та не знам какви са им заплатите ама...
21
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
За месец ..тези ако ги наемем ще построят водопровода до Перник, ще сменят тръбите в града,ще направят кресненското дефиле и..като бонус мост над дунав!! Да им дадем нашият премиер с кабинета целият!! Жална им майка...а докато ги пратим..на нас жална ни
20
2
 
9
 
! Отговори
Йдйфкфндмдмдлсдм преди 4 години
Какви 15 долара бе. Отворете си очите бе хора. В шанхай средната заплата е 2000 лв. Айде тия дето плюят китай да намерят начин на 20 милионен град да докарат до тая цифра средната заплата. Ние в градове по 30-40к не можем. Дето всичко е благоприятно и лесно.
19
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
У нас няма Корона вирус, а само Герб вирус.
18
6
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А доктори?
17
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
да живее великият китайски комунизъм щом строят за две седмици болница колкото ВМА
16
1
 
20
 
! Отговори
емигрант преди 4 години
абе то се вижда коя страна е по-напред бг или китай!? и за 100 години няма да ги настигнем!аре у лево, бг дървени философи!
15
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Две болници за по десет дена строителство - ситуацията е в нормални граници! Слагат се барикади и военни охранители с гумени костюми и заредени оръжия. Всичко е под контрол! Сега остава и цял Китай да се затвори - и ситуацията съвсем ще се подобри! СЗО все още не предприема мерки за останалия свят - значи няма какво да се бърза и да се страхуват хората!Вяра е необходима!Нашите лекари дали скоро ще започнат да ни информират или ще чакаме да отмине!
14
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
От експлоатацията на китайците печелят европейците и американците.
13
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Добре че повечето сте работили в Китай и знаете как и колко плащат там. Важното е че сте в просперираща България.
12
6
 
7
 
! Отговори
до 12 преди 4 години
Прав си, разбира се- 150$ месечно исках да напиша, не- 15. Но, да, експлоатацията на труд е огромна. Чак 20 часа не работят, но по 18- определено. И това без почивен ден.
11
12
 
4
 
! Отговори
до 10 преди 4 години
Чакай сега, в Китай минималната надница в голям град е 150$ бруто (даже в Пекин вече минава 300$) при 20-часов работен ден 7 дни в седмицата. Недей така, не е чак дотам лошо положението. Е, факт е, че са стократно по-бедни от нас, ама остави на хората малко да се залъгват колко са добре.
10
12
 
11
 
! Отговори
до 9 преди 4 години
Ама кой те спира, бе момче? Тичай в Китай! Ето ти на Фокскон заводите по 15 долара месечно плащат! Давай, тичай там в красотата! Даже и мрежи против самоубийства има, че по 1000-2000 човека на ден скачат и се самоубиват на работното си място от прекрасен живот. Недейте да хвалите разни тотално изпаднали държави от третия свят колко били по-добре от вас самите- не е така, ама изобщо... Внимавайте какво си пожелавате.
9
4
 
17
 
! Отговори
истина е преди 4 години
Кога ще стигнем китайците !!Там да те хванат за корупция , директно те пращат за 5год. в затвора ,а там няма да лежиш ,а ще окрепяваш китайската стена по 10 часа на ден !
8
7
 
12
 
! Отговори
до 4 преди 4 години
И аз това им викам- да се учат от китайците. Ама, на не искат европейците да взимат и те по 20$ на месец и да живеят в клетки.
7
8
 
13
 
! Отговори
до 1 преди 4 години
Драги ми смехурко, дай и на тебе да ти даваме по 20$ на месец, колкото взимат тия, които я строят, и да я построш, а, всезнайко? Аман от *** коментари.
6
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А Областният град Ямбол май още няма сграда за болницата.
5
13
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ще сервират на болните вкусна кучешка супа за душата и печено прилепско на скара.
4
5
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
учете се от китайците, бай ***!