Реч до народа и светлини за 31 януари – дългочаканият Brexit

Борис Джонсън обяви как ще бъде отбелязано събитието
26 яну 2020 14:14,
35
Реч до народа и светлини за 31 януари – дългочаканият Brexit
Снимка: БГНЕС

Премиерът на Великобритания Борис Джонсън разкри плановете за отбелязване на "да извършим Брекзит", след като Великобритания напуска Европейския съюз на 31 януари, пише британското издание London Evening Standard.

Премиерът изрази своето желание "да гледа с увереност към бъдещето" следващия петък, когато страната официално напуска ЕС. За да отбележи събитието, Джонсън ще изпрати специално послание до народа, а сградата на неговия офис ще бъде осветена със светлини, пише "Фокус".

Още по темата

Националното знаме на Великобритания ще бъде сложено на Парламента и улицата Мол, докато правителствените сгради в Уайтхол ще бъдат осветени в червено, бяло и синьо през цялата вечер.

Часовник с обратно броене ще бъде сложен върху стената на "Даунинг стрийт 10" на 31 януари. Биг Бен обаче няма да прозвучи, както много хора искаха.

Също така новата възпоменателна монета от 50 пенса ще влезе в обръщение.

"Следващият петък е важен момент в историята на нашето Обединено кралство", каза Борис Джонсън.

"Няма значение как сте гласували през 2016 г, време е да погледнете напред с увереност към света-блестящата страна, която ще станем през следващото десетилетие и да изцелим предишните разногласия".

"Именно това ще правя на 31 януари и призовавам цяла Великобритания да направи същото".
Въпреки посланието му до всички страни, плановете му не са посрещнати с ентусиазъм от онези, които не подкрепят Брекзит.

"Брекзит е най-спортният въпрос в нашето съвремие. Тези от нас, които са бориха, за да останем, го направиха в интерес на нашата страна и следващото поколение, което, според нас, трябва да оказва влияние в сърцето на Европа", заяви бившият британски вицепремиер лорд Хезелтайн за the Observer. Лидер на либералните демократи Ед Дейви се присъедини към критиката.

Иън Блекфорд, председател на парламентарната група на Шотландската национална партия, каза за вестника, че "напускането на най-големия проект за мир след войната" не е "нещо, което трябва да празнуваме".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


35
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
0
 
0
 
! Отговори
Jas преди 4 години
Уфф, хайде вече да е февруари, че да най-накрая да са извън ЕС и да свърши пустия Brexit! От 2016 г. все излизат и още са в ЕС.
18
1
 
0
 
! Отговори
А сега сериозно преди 4 години
""напускането на най-големия проект за мир след войната" не е "нещо, което трябва да празнуваме"."Ако проекта в който Британия бе съавтор, бе добър, британия нямаше да напусне!!!! Все още има надежди ЕС да стане нормален и Британия да се върне. Но няма да стане преди гангрената не бъде изрязана !
17
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Освободиха се от робството на брюкселските бюрократи.
16
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Направо за световен ден на свободата и демокрацията да го обявят, какво си играят на дребно.И да почерпят всички народи по света по случая.
15
2
 
1
 
! Отговори
b преди 4 години
До Анониkмен както и ние 30 г......
14
1
 
6
 
! Отговори
чичо Пей преди 4 години
До Анонимен " Присвояване на средства"това не е точният израз.Тук се касае за нечувана криминална дейност на тежка документална измама,неупесуемо рушветчийство с една единствена цел-ограбване на Европейските фондове и лишаване на средния българин от възможноста да сътвори своето бъдеще с помоща на Европа.Именно за това като главен менажер на тази дейност бе създадено криминал-политическото образование претензионо наречено ГЕРБ.
13
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Всички чакаме британската Югославия да излезе от Варшавския договор, от Съвета за икономическа взаимопомощ, от Западния лагер и да попадне в ръцете на САЩ, Индия, Китай.След попадането в лапите на САЩ, Шотландия ще избяга и Ирландия ще се обедини.
12
5
 
4
 
! Отговори
чичо Пей преди 4 години
Велика Британия беше най голямата империя създавана някога от човечеството.Успехът и се дължеше на факта,че тя не управляваше колониите си с огън и меч.Напротив тя помагаше на държавите които владееше с *** население да развиват икономиката си като стоеше на входа и изхода и прибираше парсата.*** поданици се радваха защото смениха препаската от смокиново листо с костюм произведен от английски стан.И сега времената не са се променили особено много.Затова се появи и BREXID.
11
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
То за тях това си като за нас трети март.
10
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Това е техния избор, ако може да се дефинира някакво подразбиране за единство на нацията. Ще се види след няколко години накъде ще тръгнат нещата. Щастието за един е нещастие за друг. Едни ще спечелят, а други ще загубят. Така е навсякъде.
9
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
супер не е справедливо държави като Великобритания и другите западни държави да си строят пътищата и метратаа сами а бай балгар чорбаджи да строи с тяхните пари даже и къщи за гости и да присвоява евро срества, Европейския съюз е създаден с цел свободна търговия все пак а не с цел присвояване на средства
8
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
7ми, наглите от чалгаленд искат да продължават да присвояват евро субсидии и да се изживяват като най- големите европейци
7
15
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Наглобритания е най-отвратителното място за живот в целия ЕС. Радвам се, че се махат, че техните претенции и кудкудякане омръзнаха на всички...
6
15
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Великобритания се освободи от ислямоджендърската тирания на ЕС да му мислят останалите 27.
5
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
за свободна и независима Шотландия, с вас сме!
4
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ако ЕС не спре с тази планова икономика на субсидиране и с тези свръх регулации, скоро ще ги последват и други. Спешно се нуждаем от реформи и връщане към пазарната икономика. Иначе ставаме СССР-2 и до десетина години се разпадаме.
3
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Честито !
2
6
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
толкова блестяща, че няма накъде повече... Шотландците и те ли ще празнуват? А Северна Ирландия? В момента, в който се срине съюза и тези държави излязат от състава на Наглобритания, тогава ще разберат наглобританците истинската цена на излизането от ЕС.
1
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Като гледам май ще го празнуват като ден на независимостта нищо чудно да им стане национален празник и да го празнуват ежегодно.