Удар в словашки музей: Задигнаха монети за ?1 млн.

Нумизматичната колекция е съдържала десетки стари монети
26 яну 2020 08:50,
4
Удар в словашки музей: Задигнаха монети за ?1 млн.
Снимка: Pixabay

Крадци ограбиха нумизматичната колекция на Националния музей в Словакия. Откраднатите старинни монети се оценяват на над 1 млн. евро, съобщава Pravda.sk.

Полицията е поела разследването на обира и се очаква да даде брифинг с подробности за обира на 27 януари, предават ТАСС и "Фокус".

Информация за кражбата с описание и снимки на откраднатите монети ще бъде изпратена до Интерпол и въведена в специализирана международна база данни за откраднати произведения на изкуството и антики, достъп до която имат търговци на нумизматичен материал и аукционни къщи, съобщава уебсайтът. В Братислава се надяват редките предмети да бъдат върнати в музея.

Нумизматичната колекция на Словашкия национален музей съдържа предимно монети, изсечени в монетния двор в Кремница (Централна Словакия) от Кралство Унгария (1001-1918), Свещената Римска империя (962-1806), Австрийската империя (1804-1867) и Австро-Унгария ( 1867-1918). Той е един от най-старите монетни дворове в света. Работи от 1328 година.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
4
 
! Отговори
АнонимеН преди 4 години
БИЛО ПЪЛНО СЪС ЗЛАТНИ ПЕНДАРИ НА АВСТРИЙСКИ ИМПЕРАТОР!НИТО СОТ НИТО АЛАРМА НА ВИТРИНИТЕ!! ИМАЛО АЛАРМА НА ВИТРИНИТЕ НО БИЛА ИЗКЛЮЧЕНА ЗАРАДИ ПОСЕТИТЕЛИТЕ И ПОСЛЕ НЕ Я И ВКЛЮЧВАЛИ ИЗОБЩО!МОНЕТИТЕ БИЛИ ЗАД ЕДНА ДЪРВЕНА ВРАТА СЪС КЛЮЧАЛКА ОТ СТАРОВРЕМСКИТЕ КОЯТО КРАДЦИТЕ СИ ОТКЛЮЧИЛИ СЪС СТАРИ КЛЮЧОВЕ ЗА ВРАТА!!!ЕТО ТАКА СЕ СЪХРАНЯВАТ ЦЕННОСТИ ПО-ЗЛЕ И ОТ МИТНИЦАТА В БЛАГОЕВГРАД!
1
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Точно монети св пласират най-лесно. Не се надявайте много да ги намерите ами си сменете охраната ако има такава де. Или и като при нас охраната е 70г с две слухови апаратчета че и ***.