Хонконг прилага драстични мерки в борбата с коронавируса

Всички граници на автономния град ще бъдат затворени
28 яну 2020 15:34, Нели Христова
6
Хонконг прилага драстични мерки в борбата с коронавируса
Снимка: БГНЕС

Върховният представител на Хонконг Кари Лем обяви драстични мерки, с които ще се опита да ограничи разпространяването на заразата от коронавируса, съобщава CNN.

Четирите сухоземни граници на Хонконг към Китай ще бъдат затворени в полунощ на 30 януари. Държавата няма да издава разрешения за пътуване на туристи до второ нареждане. Това означава, че никой няма да може да използва ЖП станциите West Kowloon, Hung Hom, Sha Tau Kok и Man Kam To.

Двете морски граници също ще бъдат затворени.

Единствените фериботи, които ще вървят, са тези до Макао. Полетите от Китай ще бъдат намалени с 50%. Автобусите, които идват от Китай също ще бъдат намалени.

Решението на Лем е важно, тъй като Хонконг е един от най-гъсто населените градове в света, а разпространяването на заразата там ще бъде изключително бързо и лесно.

През това време САЩ, Япония, Австралия, Индия, Южна Корея, Франция и Великобритания търсят начини да изпратят самолети, които да евакуират гражданите им от Ухам. Премиерът на България Бойко Борисов също заяви, че ако има нужда, ще бъде изпратен чартър за българските студенти в града.

Китайската национална телевизия пък ще спре развлекателните предавания, за да излъчва повече за разпространението на вируса.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
0
 
! Отговори
Истината за вируса преди 4 години
този вирус е създаден в лаборатория. Вирсът убива възрастни които са над 45г. възраст. Така ще се намали предишното поколение.
3
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
вирусът се е адаптирал към човешко ДНК, което значи че се пренася от хора, не от птици и животни. което значи, че трябва да се ограничи движението на хората, за да спре разпространението. антиваксърите, моля да хващат първия самолет за Китай и да ни спасят от присъствието си.
2
1
 
8
 
! Отговори
Нобел преди 4 години
Нищо им няма в катай човешкият живот не струва нищо избиха си пенсиите плодят се кат зайци и лъжат че си намалявали раждаемостта.Дръпнати нацисти.
1
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не знам спомняте ли си еболата - дето испанците така пратиха да им приберат един болен испанец, и после в болницата се зарази една медицинска сестра, едва не умря жената. Това са лудости да се пращат самолети до огнището на вируса. Да им се прати храна и да си стоят изолирани хората, докато утихне тази зараза. Иначе всеки тръгнал да праща самолети. Даже и седмица инкубационен период е достатъчен да се прибере някой болен