1800 са жертвите от коронавируса, над 70 000 са заразените

У нас украинец е под карантина, очакват се резултатите му
17 фев 2020 09:31, Петя Славова
7
1800 са жертвите от коронавируса, над 70 000 са заразените
Снимка: БГНЕС

Коронавирусът, който се появи в централен Китай в края на миналата година, е убил близо 1800 души и се разпространи по целия свят. Последните данни от Китай показват, че в страната са заразени над 70 000 души, съобщава БГНЕС.

Извън континентален Китай са регистрирани около 780 инфекции в близо 30 държави. Тайван, Филипините, Хонконг и Япония съобщават за по един смъртен случай, докато Франция в събота обяви първия смъртен случай извън Азия. Починалият е възрастен китайски турист.

В Китай до понеделник потвърдените случаи на COVID-19 са били 70 548 души. Повечето от тях в и около Ухан, столицата на провинция Хубей, където за първи път се съобщава за огнището.

Още по темата

Повечето от 1770-те загинали в континентален Китай са в този регион, но официални лица потвърдиха за смъртни случаи и другаде, включително в столицата Пекин.Сред починалите е и гражданин на САЩ.

В Азия пък се намира круизния кораб "Diamond Princess", поставен под карантина от Япония. Там има 355 заразени. Някои американски граждани са заминали за Съединените щати, където се очаква да преминат още 14-дневна карантина.

В Сингапур заразените са 75души, в Япония - 59 , включително има и починала заразена жена. В Хонконг също има една жертва и 57 заразени. В Тайланд се съобщава за 34 с COVID-19. Случаите в Южна Корея са 30, а в МАлайзия - 22. В Тайван също има жертва от вируса, както и 20 заразени. Във Виетнам са 16, а в Австралия 15. В Макао са 10 души с вируса, а в Индия засега - 3. Толкова са и във Филипините, но там има и един смъртен случай. В Непал се съобщава само за един с вируса. Така е ви Шри Ланка и Камбоджа.

В САЩ има 15 заразени, в Канад - 8, в Германия броят е 16, във Франция 12, като има и жертва от вируса. Във Великобритания заразените са 9, в Италия 3, в Русия - 2. Толкова са и в Испания, а във Финландия, Швеция и Белгия се съобщава за един заразен.

В ОАЕ са 9 заразените, а в Египет, Африка - има един човек с COVID-19.

В България се чакат резултатите на украинеца, който живее в Стара Загора и е пребивавал в Китай.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
3
 
2
 
! Отговори
Gogo преди 4 години
Може би планетата си намира начин да се почисти малко от милиардите човечета ходещи по нея!
5
0
 
2
 
! Отговори
MaйMyнaтa преди 4 години
Нашту cидни да не влиза в България, може и него да го е пофракала френгата
4
0
 
12
 
! Отговори
Щерю преди 4 години
Горките хора! Дано час по- скоро изнамерят противоваксина!
3
1
 
9
 
! Отговори
До2 преди 4 години
По"добре"ли ще се почувстваш ако обявят(Китай)един милион заразени?
2
10
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Има ли все още хора, които да вярват на официална комунистическа "информация"?Нима не сме им яли попарата повече от половин век?
1
3
 
10
 
! Отговори
селянин преди 4 години
признаха че вирусът е изкуствен и създаден в лаборатория