Ситуацията с коронавируса - преекспонирана, имало повече страх

Вирусът рано или късно ще бъде овладян, заяви Евгений Кандиларов
21 фев 2020 10:47, Красимир Ангелов
18
Ситуацията с коронавируса - преекспонирана, имало повече страх

Ситуацията около коронавируса в Китай е донякъде преекспонирана, има малко повече истерия и страх в цялата картина. Това мнение изрази доц. д-р Евгений Кандиларов, историк и японист, в предаването "Светът е бизнес"  по Bloomberg TV Bulgaria.

"Вирусът рано или късно ще бъде овладян, тенденциите вече са такива", посочи Кандиларов. Той бе категоричен, че Китай има ресурсите за мобилизация и възстановяване на нормалния ритъм на производство и доставки.

Според госта обаче ситуацията в момента е в буферен период, в който икономически негативният ефект все още не се е усетил. Той отбеляза, че при всички положения това е криза за Китай, особено в момент, в който страната има редица други геополитически проблеми.

"Няма да се стигне до криза на системата в Китай, защото нейните власти правят всичко възможно за наистина бързото овладяване на тази ситуация", посочи експертът.

Кандиларов отбеляза, че Южна Корея и Япония ще са сред най-засегнатите страни заради свързаността си с китайската икономика и експортната им ориентираност.

По думите на госта има опасност и от политическо отражение на коронавируса в Япония, като последните новини сочат за разклащане на позициите на премиера Шиндзо Абе.

Вижте видео с целия разговор тук
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


18
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
0
 
0
 
! Отговори
2461 преди 4 години
Ето го и тоя загубеняк. По добре да не говорят изобщо вместо а лъжат народа. Звучи като: търкайте билетчета нещата ще се оправят! Даже в Щатите здравните власти не дават информация за ситуацията при тях като се позовават на някакви законови разпоредби. Корейците и те преекспонират и те така затварят градове. За шоуто... Парите на хората им трябват на бизнеса, не им пука дали ще живееш месец или два. Малко крайно, но тъжната истина.
12
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ужас !!!! Новата чума е вече в Европа !!! "Черната смърт" през 14 век е започнала то Италия !!! Загинала е 1/3 от населението на Европа !!!! Новата чума е вече в Европа !!!
11
0
 
1
 
! Отговори
Заразата е в Европа преди 4 години
Заразата е вече в Европа !!!! Защо криха до сега !!!! Скоро ще е и при нас !!!!
10
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Абсолютно е прав човекът. Ваксинациите на деца с новата ваксина в САЩ са се оказали успешни. Освен това, тоя вирус не се прихваща изобщо от малки деца и бебета.
9
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не е редно немедицински специалисти да се изказват за положението относно този вирус. Както и не е редно от тях да се чакат решения после.
8
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"доц.д-р Евгени Кандиларов" Можеш от първа ръка да установиш дали ситуацията е преекспонирана и няма никакъв Страх,като посетиш Китай!
7
0
 
3
 
! Отговори
Стар преди 4 години
СПИНА/ХИВ/ ГО ОБЯВИХА НА ВСЕСЛУШАНИЕ КАТО ,,СТРАННО ЗАБОЛЯВАНЕ/ ЧАК В НАЧАЛОТО НА 90ТЕ..Преди това ,в ерата на,,Make love,not war" нямаше такова нещо.
6
3
 
5
 
! Отговори
Японисте,не се прави преди 4 години
Този ,,японист" видял ли е какъв призрачен град е в момента УХАН-42 ПО ГОЛЕМИНА В СВЕТА ,колкото Лондон и Париж.Абсолютно безлюден,без никакво движение на живо същество .Все едно всички са мъртви и абсолютно нищо не работи и не се движи.ЗЛОВЕЩА ГЛЕДКА,а той -преекспонирало се.....Докато не се овладее не може да се говори така.....Когато откриха СПИН пак не се преекспонираше и трябваше да минат десетина години за да се признае че е огромен проблем. Затова ,,японисте" , поизчакай малко!
5
1
 
6
 
! Отговори
D преди 4 години
"Рано или късно ще бъде овладян". Това е като да кажеш "или ще бъде овладян, или няма да бъде". Голяма инфо ни даде и най-вече надежда. Браво! Ама така е като историци коментират медицински въпроси.
4
0
 
1
 
! Отговори
баба мара преди 4 години
този вирус не е случаен тои е изпуснат нарочно от някоя лаборатория и хич не е заподценяване така стана със спина преди 50 години от зелените маимуни в конгосега от прилепите
3
0
 
6
 
! Отговори
бл.134 в Зап. парк преди 4 години
България , на 6 морета.Не искаме в еврозоната
2
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Доц. д-р Евгений Кандиларов, историк и японист, се изказва за вирус и епидемия. Що не си гледа историята и японистиката?
1
0
 
10
 
! Отговори
АНТИ преди 4 години
Дойде ли тук,ще ни хване по бели *** !