Сред ранените на карнавала в Германия има 18 деца

Властите не смятат случилото се за атентат
25 фев 2020 13:15, Елка Василева
10
Сред ранените на карнавала в Германия има 18 деца
Снимка: БГНЕС

Сред 52-мата ранени при нападението с кола срещу участници в карнавално шествие във Фолкмарзен, в германската провинция Хесен, има 18 деца, съобщи полицията, цитирана от "Франс прес".

"Сред пострадалите има 18 деца. 35 души са в болница, а 17 са получили амбулаторна медицинска помощ и са изписани", уточни местната полиция в Twitter.

Още по темата

Шофьорът на колата, който също е ранен при нападението, беше арестуван вчера. Той е 29-годишен германец, жител на градчето Фолкмарзен с население под 7000 души.

Започнало е разследване за опит за убийство, предаде БНР. Антитерористичният отдел на федералната прокуратура не е поел разследването, което е знак, че властите смятат случилото се за умишлено деяние, но не и за атентат. Заподозреният не е бил известен на властите като радикализиран.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
От 9 време е тая Европа да я управлява един политик с то.пки дето всичките ненормалници дето са се развъдили и крещят ша прая квот си искам бе и леви и десни и местни и чужди тоталитарни маймунияци да ги сложи на място.И понеже те само от насилие разбират пък и са против човешките права айде всичките такива без права и след един хубав бой в ареста доживотен затвор.Да видим ще им стиска ли пак това да мислят.
8
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А така и то кво стана фашисти и нацисти са същия тоталитарен терористичен *** като ислямските терористи от идил.И понеже много обичат да говорят кой къде трябва да ходи имам чудна даже обществено полезна идея.Я всички нормални хора дето сме 90 процента от населението на Европа да построим концлагери и да върнем ТВУ и да наврем там всичката екстрекистка тоталирарна с.*** и футболни ултраси и нацисти фашисти комунисти тръмпутинисти радикализирани мигранти и откровени убийци.Ще стане върха.
7
1
 
4
 
! Отговори
Митко 19см преди 4 години
Немец е, не "немец". Казва се Морис, наркоман. Не ви пасва на наратива, но това е положението, тикви.
6
1
 
4
 
! Отговори
Леле преди 4 години
Прибирайте още от... пфффф
5
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Немците усетиха че Германия си отива и тръгнаха да убиват цивилни хора.Немеца просто се топи като българите и сърбите.Само че в природата празно няма.Едни си отиват,други идват.
4
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Умишлено нападение срещу множество от хора. 52 ранени. Реално е можело да има и убити. Но не е терористичен акт ! Шегичка можеби ?
3
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Морис се казва и изглежда като нормален германец, но на тукашните експерти предварително всичко им е ясно.
2
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Как му е името ? Неказват! Мълчат като п...и. . А , колко съмнително бързо разкриха стрелеца по наргиле бара и даже го изкараха привърженик на " АЛтернатива за Германия" и даже го намериха самоубит и семейството му ! Вече почти няма Германия.
1
4
 
20
 
! Отговори
ЕДИ КОЙСИ преди 4 години
ВЛАСТИТЕ В ГЕРМАНИЯ ОТДАВНА СА ИЗПЕРКАЛИ