Папа Франциск отмени проява заради "леко заболяване"

По-нататък графикът му оставал непроменен
27 фев 2020 13:50, Елка Василева
15
Папа Франциск отмени проява заради "леко заболяване"
Папа Франциск. Снимка: архив, БГНЕС

Папа Франциск отмени насроченото явяване на литургия в Рим в четвъртък заради "леко заболяване". Това съобщиха от Ватикана, предаде Франс прес.

"Поради леко неразположение той предпочете да остане в района на Света Марта", къща за гости във Ватикана, където живее 83-годишният Свети отец, гласи изявление на шефа на пресцентъра Матео Бруни.

Още по темата

Той каза, че графикът на папата с изключение на този случай остава непроменен.

Съобщението дойде в момент, когато Италия се бори да постави под контрол най-голямото огнище на коронавирус в Европа – на Ботуша над 400 души имат положителни тестове.

Ватикана не споменава болестта в своето съобщение, посочва Нова тв. Франциск не се е е ограничил при нито една от своите дейности, което често включва смесване с тълпи и ръкостискане.

Понтификът, който има само един бял дроб и страда от проблеми с едната тазобедрена става, много рядко отменя среща в натоварения си график.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Нека се помолим и да пожелаем мир и любов на всички хора и вярващи, включително християни и мюсюлмани.
9
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Боко би бил далеч по-добра папа от тоз педофил.
8
4
 
4
 
! Отговори
XAXAXA преди 4 години
Сигурно го е прихванал от някое младо азиатче..
7
1
 
16
 
! Отговори
ДА ИЗМЕТЕМ ГЕРБ преди 4 години
Ако нещо стане с папата, ние имаме един кандидат, който да седне на престола му. Нашичкият е от Банкя и вече трима папи са го галили по главата, значи е готов, пък и той от всичко разбира...
6
0
 
6
 
! Отговори
Леле преди 4 години
Че той отдавна си има ментални проблеми lol впрочем , какво стана с разследването на внезапно починалата му бременна секретарка преди няколко години? :) онази, която имала някакво инфо неудобно за фондацията на Бил и Хилъри Клинтън ? :) А, разбраха ли вече от кого е забременяла девойката, преди да иде при Бога? Не, че някога ще разберем, де ...
5
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Сигурно си мисли, че началникът му е взел необходимите предпазни мерки и може да се ръкостиска със всеки?
4
4
 
5
 
! Отговори
ДЖО МИРИЗЛИВИЯ ЧЕХЪЛ преди 4 години
ЩЕ МРЕ
3
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Трябва да бъде съден като Хари Уейнстейн и наказан по-строго. Хари е правил секс с жени, а папата само ги бие през ръцете. Сега е хванал короната. Божията воля?
2
0
 
3
 
! Отговори
Убре преди 4 години
Понтификът....
1
10
 
2
 
! Отговори
гл шеф преди 4 години
до. цл свят на тайно разузнаване. папа. франциск умолявамеви не ходете никаде. защото виросът от корея е силен. с коли хора преминават и заразват цял свят. корея пускат вироса. знаят много правителства. за този вирос. ние имаме вече противовирсна ние лекуваме всички от спорта по цял свят. да бъдът здрави. и др. всички от разузнаването по цял свят. небойтесе те ще бъдът болни от рак не спрът ли [вироса.]