Напрежение между Турция и Сирия: 22 турски войници загинаха

Страната си отмъсти на противника
28 фев 2020 07:30, Нели Христова
92
Напрежение между Турция и Сирия: 22 турски войници загинаха
Снимка: БГНЕС

Най-малко 22 турски войници бяха убити при въздушни удари в сирийската провинция Илдиб.

"В Идлиб загинаха 22 наши военни. Няколко са тежко ранени и им се оказва помощ", каза в ефира на телевизия Ен Ти Ви валията на турския окръг Хатай Рахми Доган, цитиран от ТАСС. По думите му въздушните удари са нанесени от сирийските войски.

Турция не закъсня с отговора си и бомбардира позиции на сирийските правителствени сили.

"Всички известни позиции на режима бяха обстреляни от нашите сухопътни и военновъздушни части", каза в комюнике ръководителят на Дирекцията по комуникации в турското президентство Фахреттин Алтун.

"Нашите безценни войници ще бъдат отмъстени", каза Алтун. Той призова международната общност, в това число Русия и Иран, поддръжници на правителството на Башар Асад, да "поемат отговорност", за да "спрат престъпленията срещу човечеството, които извършва режимът".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


92
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
64
2
 
5
 
! Отговори
СюрДиГюр преди 4 години
Какво означава жал на войничетата. Всеки си избира съдбата. При война няма милост. Турците дали имат някаква жалост към някой? Много са мръсни, подли и ще се окажат и много прости. Хвърлят се без да мислят после се оплакват и търсят полата да се скрият!Няма и няма да мирясат, вместо тъпите им *** да прозрат, че истинската война не е като по филмите, а се лее кръв и сополи. Това, че е армията им е многохилядна нищо не означава. Дава им някакво изкуствено самочувствие, но тогава най-много боли.
63
7
 
12
 
! Отговори
баба мара преди 4 години
турция да напусне незабавно пределите на сирия и да спре с избиването на кюрдите
62
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ПОДДРЪЖНИЦИТЕ НА АСАД ГУБЯТ ПОЗИЦИИ,ИМАТ 125 ЖЕРТВИ И 34 РАНЕНИ
61
10
 
2
 
! Отговори
Антиком преди 4 години
До Дани Изпълняват договора с ***.А какво правят монголо-татарите в източна Украина и Крим!
60
5
 
22
 
! Отговори
Да, ама не! преди 4 години
До Анонимен 72Представяш ли си революция в Чехия, Португалия, Гърция, Полша? Сирия живееше по-добре от тези държави до 2011-та. Войната там не е гражданска, защото срещу Асад воюват изключително хора, които не са сирийци. Малък брой сирийци имаше от бежанците, на които в Турция им казваха "мъжът се връща да воюва срещу Асад, на жените и децата даваме статут, иначе ви връщаме в Сирия". Сирийците масово си предпочитат Асад.
59
9
 
12
 
! Отговори
Kkk преди 4 години
Хора дето се радват,че са убити турските войски сега да гледат границата какво им чака сирийци те идват има хора от Афканистан, Пакистан и др. Забавлявайте!!!! :):):)
58
9
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Сега остава Ердоган да отвори границите за бежанците в Турция към Европа и ще настане малка паника в Гърция и България.
57
6
 
21
 
! Отговори
Константин преди 4 години
Аз Асад го харесвам, светски ръководител, който не се кланя на американците и запада. Какво Турция прави в Сирия. Той е законен ръководител. И имах един приятел, той беше мюсюлманин казваше. В Турция има и за убиване и за живеене. Демек доста са и са войници, а те загиват.
56
1
 
7
 
! Отговори
Ал Кайда преди 4 години
33-*** са !!!
55
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Да не би пък да е бил Израел?Едни икономически зони,газопроводи,морски граници с Либия, това онова.И един мустакат дето се изказва по въпроса за Ерусалим.Като жест на добра воля към Кипър например.Шантав свят, не знаеш на какво да вярваш.
54
19
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Некоректно е да се говори за асадовска армия защото на практика няма такава от 2015 година когато беше разгромена и се наложи Иран и Русия да спасяват Асад. От оня момент насам за Асад воюват иранците от КСИР с подкрепата на Русия. Армия на Асад е смокиново листо което прикрива Иран и Русия. В действителност последните удари на авиацията на Русия са представени като дело на Асад. На прага сме на нова руско-турска война.
53
4
 
18
 
! Отговори
Ердоган безумни преди 4 години
Само праща орди една след друга.
52
8
 
42
 
! Отговори
Дани преди 4 години
Какво изобщо правят турците в Идлиб?
51
9
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Вчера руската телевизия съобщи ,че турските войски стрелят по руската авиация.Снощи руснаците са разяснили своята гледна точка върху създалото се положение.Днес САЩ пак ги подканят да се откажат от С 400 и да се върнат под крилото им.Да му мислят.И да не забравят,че руснаците са много суров и невероятно отмъстителен народ.
50
5
 
31
 
! Отговори
факт преди 4 години
от кого била разгромена Ислямска държава? хахахахахахахаче американците са основните спонсори на тия терористи + обучение от ЦРУ
49
37
 
11
 
! Отговори
= преди 4 години
русия *** не е воювала с ислямска държава.русия воюваше с враговете на кръволока асад и спаси диктаторчето от разгром.що се отнася до ислямска държава, тя беше разгромена от американците и кюрдите.
48
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Сирийската авиация, да бе.....с подкрепата на новогвинейската сигурно?Ердоган много му се щеше да дели мегдан с великите сили, но забрави че те са много ревниви и не пускат в своя клуб току-така.Сега си проси и ЕС санкции с истеричните са заплахи с бежанците.Жал ми е само за войничетата -18 ,20 годишни наборници ,невидели нищо от живота още.И за родителите им, разбора се.
47
4
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До TenchoЗащото, glupako, всички знаят, че Русия е повикана от сирийското правителство да разгроми Ислямска държава. Тя го направи! "...Алтун. Той призова международната общност, в това число Русия и Иран, поддръжници на правителството на Башар Асад, да "поемат отговорност", за да "спрат престъпленията".Абе кьопече, плюй си в пазвата Русия да не поеме отговорност да освободи Сирия и от вас! Че както е надвиснала от север, прелитат Черно море за четвърт час и ..."Вай!"!Няма да има милост!
46
6
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Мръсния султан беше един от създателите на войната в Сирия. Мечтаеше си да вземе част от нейнат територия и да заедно с САЩ да си сложат марионетка както направиха навсякъде по Северна Африка. Е не се получи обаче. Сега уро.да султан ще се опита да обедини анадолските си *** в тотална вода, защото знае че края му идва. Особено откакто няма подкрепата на щатите.
45
5
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Жалко за турчетата ама... това да умираш за Ердоган, умът ми не го побира. Все едно български войници да умират заради Бойко, не знам кое е по-абсурдно...