Дания облекчава строгите мерки срещу коронавируса

От 15 април яслите и детските градини ще работят
9
Дания облекчава строгите мерки срещу коронавируса
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Дания планира да облекчи някои от карантинните мерки, наложени заради коронавируса, предадоха ДПА и Ройтерс, цитирани от БТА.

От 15 април ще подновят работа яслите и детските градини. Учениците от първи до пети клас ще се върнат в учебните стаи, заяви снощи премиерката Мете Фредериксен, според която това е "първата предпазлива фаза" на връщането на страната към нормално функциониране.

Датчаните обаче трябва да се подготвят за факта, че наложените ограничения ще останат в продължение на месеци, добави премиерката.

Дания беше една от първите страни в Европа, предприели стриктни мерки за спиране на разпространението на коронавируса, припомня ДПА. По последни данни в страната бяха регистрирани близо 4700 случая на заразяване и почти 200 души станаха жертва на болестта.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още по темата: Даниямеркикоронавирус
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
17
 
! Отговори
До БАЧКАТОР преди 4 години
Към какъв нормален живот се връщат хората?!? Аз живея в Дания и абсолютно нищо не се променя (освен факта, че децата в детските градини и началните ученици се връщат в клас). Всичко останало остава затворено за неопределено време. Освен това обявиха, че отменят абсолютно всички големи концерти и мероприятия, които бяха насрочени за тази година. Като чета мнения, датчаните масово НЕ са съгласни с това децата да се връщат в детските градини/училища. Стига сте говорили глупости!
8
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Както казва Мангъра: "Нека видим какво ще стане. Да преброим, да напишем бройките."
7
1
 
2
 
! Отговори
гражданин преди 4 години
До БАЧКАТОРТрябва да видиш вYou Tube качени кадри от Ухан.Когато стигнем момента,в който ти не искаш да отидеш в болница,а здравните власти те измъкват на сила.Тогава ще говориш...
6
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Да, става ясно че 2/3 от коментарите са ***.
5
7
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Нищо не се връща, буквално само яслите и това е. До 10 май включително сме в същото положение, дори се намекна че ако народа тръгне по улиците пак след Великден, ще стане и по-зле. Така че стига сте мрънкали че България пак е назад, нищо подобно, същият к*р навсякъде. Шведите пък само за вчера 76 души починаха, така че не ги хвалете изобщо. Почнаха и те да се паникьосват ама не на време.
4
16
 
13
 
! Отговори
Son преди 4 години
Изглежда шведите са прави
3
26
 
20
 
! Отговори
БАЧКАТОР преди 4 години
Германия, Австрия, Чехия, сега и Дания връщат нормалния животСамо нашия щаб се прави на интересен. Но всичко се плаща!
2
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До ГоджиБойко може да е в ада, но ние ще сме в рая.
1
23
 
16
 
! Отговори
Годжи преди 4 години
Само ние чакаме по Великден да сме в ада.Бойко заминаваш си