Премиерката на Нова Зеландия хладнокръвна при земетресение

Джасинда Ардърн не трепва по време на трус, докато дава тв интервю
Обновена: 25 май 2020 14:26 | 25 май 2020 14:24, Елка Василева
20

 

Министър-председателят на Нова Зеландия Джасинда Ардърн запази хладнокръвие по време на земетресението в района на столицата Уелингтън, докато даваше интервю за телевизията.

Ардърн (39 г.) стана премиер през 2017 г. и е изключително популярна в Нова Зеландия заради справянето си с няколко кризи - масовото убийство в Крайстчърч миналата година, изригването на вулкан през декември и сегашната пандемия от коронавируса.

Малко преди 8 часа сутринта местно време (20 ч. снощи по Гринуич) Уелингтън и околните райони бяха разлюлени от земетресение с магнитуд 5,8. Епицентърът беше на 30 км северозападно от близкия до столицата град Левин, а огнището - на дълбочина 37 км, както съобщи новозеландската служба за сеизмични наблюдения.

По това време Ардърн участваше в телевизионно интервю на живо от парламента, съобщи БНР.

"Просто имаме леко земетресение, Райън", каза премиерът на водещия Райън Бридж, докато тя, камерата и други предмети край нея се люлееха.

Доста прилично раздрусване, ако виждаш как нещата зад мен да се движат, добави тя, след което увери събеседника си, че е в безопасност, и интервюто продължи.

Добре сме, не се намирам под висящи лампи и ми се струва, че съм на място със здравна конструкция, каза тя.

Видеото бързо се разпространи в социалните медии. Макар земетресението да не причини щети и да няма пострадали, то продължи над 30 секунди и предизвика паника в Уелингтън, предаде Bulgaria ON AIR.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


20
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
0
 
0
 
! Отговори
Мария преди 3 години
ЗНАЧИ ЗНАЕЛИ СА ГЛАСОПОДАВАТЕЛИТЕ КАКВО ПРАВЯТ!
18
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Греда Тъменбрег на стари години.
17
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
тази слага в малкия си джоб Фатмо и Баце, то първият не е конкуренция за никой държавник, даже си е обида
16
18
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Абсолютно неадекватна, хили се все едно е на хероин.
15
1
 
15
 
! Отговори
Bravo преди 3 години
Браво на момичето.Представете си това в нашия парламент - ще се изпотъпчат на изходите,ще се газят,псуват,бият,кой пръв да излезе.И ще има поне 10 жертви,но от паниката а не от труса.Така е.Страха за пачката - да не я изпапка някой друг,е голяма работа.
14
0
 
18
 
! Отговори
дядо от село преди 3 години
Тази действително може да бъде наречена ЛИДЕР.Дай Боже и в европа да се появят такива лидери,а и изобщо по целия свят и най вече при нас..
13
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До HandelТочно така - веднага да се направи щаб, всички в бункери и на всеки кръгъл час да слушат задължително по 20 минутно предаване как всички ще умрат и колко е страшно всичко :D :D :D
12
16
 
1
 
! Отговори
Handel преди 3 години
Не само че не трепва, ами дори и е много смешно. Хаха - земетресение! Ще се срутят къщи - хехе! Ако имаме късмет ще умрат и хора - хохохо!С тая мода напоследък да се избират *всякакви* за политици, не ни трябва нито глобално затопляне, нито падане на комета.
11
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Със Джасинда Ардърн заедно срещу Ковид-19 и земетресенията. Браво.
10
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
еми ко да нарпави да почне да крещи ли,земетрисинията са част от тази планета свиквайте с тях
9
1
 
24
 
! Отговори
Разцветников преди 3 години
Прочетете малко повече за нея и вижте какво е направила.Света щеше да е напълно различен ако повече държави имаха такъв премиер!Пък и че е страшна мацка е отделен въпрос...
8
0
 
28
 
! Отговори
Киро преди 3 години
Колко лъчезарен човек само, а изглежда и че хората там я харесват и си върши работата както трябва.А тук от 240 в парламента един няма с подобно излъчване, да не говорим пък за нашият премиер....
7
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тази е като родните коментиращи всичките големи мъже и кон да ги е** не мърдат! Аи са ходили казарма понеже явно това значи нещо...
6
1
 
15
 
! Отговори
Бау преди 3 години
Тази е невероятна. Само това да беше. Късметлии, че я имат.
5
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
какви симпатични хора, Нова Зеландия е страхотна държава! Не може ли някак си да внесем един цял парламент, че и медии от там... Но тия възпитани и добри хора няма да издържат на дивите първенюта и псевдоинтелектуалци тук ех!
4
1
 
12
 
! Отговори
До Анонимен 2 преди 3 години
А ти много ли щеше да си смел пред един 22см натопорчен? Ех, мечтател!
3
10
 
6
 
! Отговори
й преди 3 години
Премиера на Нова Зеландия, Лаура Кьовеши, Грета Тунберг са п истински мъже и лидери от една цяла провалена пастмина от псевдолидерчета с голямо его, големи комплекси и малки пи... ки като Путин, Тръмп, Борис Джонстън и др. подобни недоразумения.
2
21
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Дали щеше да е толкова смела ако зад нея имаше един натопорчен 22 сантимов с котешка глава и разширени вени. Насочен към задния отвор.
1
3
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Смела и готина.Не е страхлива и грозна като нашата Тиква.