ООН отложи конференцията за климата за края на 2021 г.

Причината е пандемията от коронавирус
29 май 2020 17:52, Елка Василева
4
ООН отложи конференцията за климата за края на 2021 г.
Снимка: архив, БГНЕС

Организацията на обединените нации /ООН/ потвърди, че конференцията за климата, която по план трябваше да бъде проведена във Великобритания тази година, ще бъде отложена за края на 2021 г. заради пандемията от коронавируса, предаде Ройтерс.

На конференцията, определяна като най-важната среща за климатичните изменения от преговорите през 2015 г., довели до Парижкото споразумение за климата, се очакваше стотици световни лидери да се договорят как да бъдат намалени по-бързо емисиите на парниковите газове, припомня БНР.

От ООН са приели предложението на Великобритания конференцията да бъде проведена от 1 до 12 ноември догодина. Домакин на събитието остава Глазгоу.

Според британските домакини отлагането на форума ще даде възможност на страните да възобновят работата на икономиките си, като поставят за приоритет борбата с климатичните изменения.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нама да има кьорсофра за оядените лицемери.
1
0
 
5
 
! Отговори
Ти да видиш преди 3 години
Даунчето Тунберг няма да може тази година да отиде на форума.Май бяха писали,че тя е "коронопозитивна" и по шведския тиртип за придобиване на колективенимунитет щеше да отиде,да зарази участниците(с най-добри чувства,за да ги спаси).Те пък отложиха форума и спасението си от короната в неопределеното бъдеще.Горкото маймунче иска да прави добро,а няма как.Докато дойде този момент,я камилата,я камиларят.