Орбан избухна: Пакетът на ЕС за възстановяване е абсурден

Ще даде повече пари на богатите и по-малко на бедните
29 май 2020 16:52, Бойчо Попов
57
Орбан избухна: Пакетът на ЕС за възстановяване е абсурден
Снимка: Bloomberg

Планът на Европейския съюз (ЕС) относно разпределянето на мащабния пакет за възстановяване в размер на 750 млрд. евро е „абсурден и извратен“, заяви унгарският премиер Виктор Орбан, цитиран от Bloomberg.

„Новата разпределителна система, която ни беше представена, съдържа абсурдно и извратено решение“, каза Орбан пред унгарско радио в петък, като добави: „Тя ще предостави повече средства на богатите, отколкото на бедните. И така, какъв е смисълът на всичко?".

Планът на ЕС да емитира европейски облигации за финансиране на фонда за възстановяване също задейства „червен предупредителен сигнал“, подчерта Орбан, тъй като унгарските данъкоплатци също ще трябва да изплащат дълга на друга страна членка, ако тя не може или не иска да го направи.

„Финансирането на богатите от касите на бедните не е добра идея“, размаха пръст унгарският премиер, като добави: „Трябва да оценим това хладнокръвно и спокойно, тъй като (пакетът) може да определи бъдещето на Унгария за десетилетия напред“.

Според него това е отклонение от нормалния начин на финансиране на ЕС.

Европейската комисия (ЕК) представи плана в сряда (27 май), като голяма част от европейските страни приветстваха предложението ѝ, припомня Ройтерс. Какво предвижда той вижте тук!

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


57
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
46
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Добър си е пакетът. Който има индустрия, ще има и пари за възстановяване. Който няма - не му трябват много пари
45
3
 
2
 
! Отговори
анонимен преди 3 години
НАВРЕМЕТО УНГАРИЯ БЕ СТРАНА С НАЙ-ВИСОК СТАНДАРТ НА ЖИВОТА В ЕВРОПА.
44
1
 
5
 
! Отговори
ЕС преди 3 години
Една голяма лъжа е ЕС.Основан е да обслужва богатите.Малките народи демократично са поробени с измислени фондове и помощи .
43
2
 
5
 
! Отговори
ББ преди 3 години
Бащите на ЕС заложиха като основни ценности Свободата,Справедливостта,Солидарността...ЕС финансира диктаторски режими,фининсира бизнеси на мафиоти,натоварва народите с рестрикции обслужващи горните,с администрация която само гласува за тях а ние я храним,обслужва олигарси,създава схеми с които ни ограбва...и това в 21 век...фашизъм в 21 век..това е недопустимо...престъпление е срещу човечеството вашето...фашизъм в бели ръкавици..аз не искам да живея в такъв съюз,няма да ви плащам за престъпления
42
0
 
4
 
! Отговори
ББ преди 3 години
До Шойгуда си видял унгарец роб из европейските полета или икономики...или на руските...приятел е на Народа си,защитава интересите на унгарците...робее
41
9
 
5
 
! Отговори
Шойгу преди 3 години
Реве за пари Орбанчо - искай от "приятеля"ти Путин пари, нали се правеше на мъж
40
6
 
0
 
! Отговори
Сата НАТО преди 3 години
Аз не виждам с какво са ощетени Италия и Испания? Ако е вярно, че са им измрели всички пенсионери наведнъж, значи пенсионните им системи рязко ще оздравеят. За другото трябва да понесат санкции, че не са се справили добре и заразиха целия ЕС. Най-малкото нищо не трябва нито да им се дава, нито да им се взима. Просто си продължаваме непред и забравяме за случая.
39
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Или както пише в Библията - На който има ще се даде , а на който няма ще се вземе и това което има .
38
9
 
0
 
! Отговори
6 преди 3 години
Ти си комунист бе ***. За унгария нищо.
37
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До АнонименА ти разбираш ли,че тези пари не отиват при италианци и испанци,а винаги отиват при оределени хора и мафиоти,които източват парите,в България ситуацията е същата,дават пари на хартия,а за инвестиции в произвоство и инвестиции в хора и качествен живот няма пари.И така,без да получаваме НИЩО,затъваме в огромна дългова спирала и влагаме в строеж,от който не се произвежда нищо и нито се яде,нито се пие,съсипахме и малкото български бизнесмени,едри,средни или дребни!
36
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До АнонименПитай по селата как ромите им крадяха продукцията ,тогава викай срещу хората,които не работят на полето или отглеждат стада,моя съседка работеща в полицията взимаше крадено месо от ромите,че и на нас предлагаше.И докато има такива да им съдействат за няколко стотинки по-малко да ощетяват труда на останалите и ромите(или други криминали) не престанат да крадат,стопанство в България няма да има!
35
15
 
4
 
! Отговори
Митко 19см преди 3 години
ЕС с досада: Орбан е абсурден
34
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не знам защо е хистерията срещу Русия и Азия,ние нямаме никаква полза от това, а само загуби,вчера четох,че руснаци през 2017г. са пребили Пеевски заради пари и е лежал в болница в ОАЕ,ако това е лична вендета срещу руснаците,по-добре да спрат с хистерията срещу Русия,защото ние нямаме никаква полза от тази антируска политика, ние губим пари и възможности за печалби от тая работа и тази хистерия срещу Русия,народа не живее добре и няма никави възможности за печалби,освен търговия с Русия и Азия!
33
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ей, искате ли да живеете в България, стягайте гащите и отивайте на полето да работите, ако не искате, а искате да имате само вностни стоки, оглеждайте се и се чудете как да си ги изпросите. За да получиш, трябва да дадеш, ама и това което даваш, трябва да е ценно за някой.
32
15
 
2
 
! Отговори
Германец преди 3 години
Орбан казва на глас това , което другите си мислят---Другите *** като Салвини и полското недоразумение?А иначе, на който не му изнася в ЕС -- прав му път. Да си направят там една вишеградска четворка да им гледаме сеира :)
31
1
 
24
 
! Отговори
тя преди 3 години
Би било добре да има повече такива като Орбан !
30
1
 
24
 
! Отговори
тя преди 3 години
Орбан казва на глас това , което другите си мислят !
29
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Според мен трябва да спре хистерията срещу Русия,защото хем не ни дават възможност и пари да се вдигнем на крака и влагат само е строежи,които нито се ядат,нито се пият и ни вкарават в огромни дългове,хем ни спират взаимоизгодните сделки в Русия,а сума ти европейски,турски и американски бизнесмени си правят бизнеса с Русия,ние няма от къде да си изкараме парите,освен от производство и търговия с Азия и Русия,а те и това блокират,смазаха и българските бизнесмени,работници и на какво ще я караме,н
28
6
 
4
 
! Отговори
Ром"с преди 3 години
То и от богатите взимат повече и на богатите ще дават повече ,щото там са по засагнетите,а то да каже -благодаря и за това което ще ми дадът,а не ме осъдят за разпускане на парламента преди месец-два ,а то тези от Брюксел не казах нищо за това.
27
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Лапайте здраво от пакета, нема страшно..... Само дето ще зароби още повече бедните страни, но този път няма и да имат опция за ***екзит. Ще плащат и ще слушат докато и внуците на сегашните деца не пукнат. Хитри са англичаните, че напуснаха "обединена" Европа.