Заразените с коронавирус в света вече са над 11 млн.

Новоотклитите случаи през последните 24 часа са повече от 170 хил.
7 юли 2020 09:42, Ния Христова
10
Заразените с коронавирус в света вече са над 11 млн.
Снимка: Pixabay
Заразените с коронавирус в САЩ вече са над 3 милиона. Жертвите на болестта са близо 133 хиляди, оздравелите надхвърлиха 1.3 милиона.
 
В света носителите на вируса са над 11.7 милиона. Починалите надхвърлиха 540 хиляди, а излекуваните са над 6.7 милиона. За последното денонощие новооткритите случаи са повече от 170 хиляди, показват данните на Worldmeters.
 
САЩ остава най-засегнатата страна в света. Там за ден бяха диагностицирани малко под 50 хиляди нови носители на COVID-19.
 
Заразата продължава бързо да се разпространява и в Бразилия, където инфектираните са над 1.6 милиона. През последното денонощие са регистрирани над 21 хиляди нови случая.
 
Индия изпревари Русия и вече е трета по броя на заразените. Към момента те са над 720 хиляди, като над 22 хиляди са новорегистрирани. Жертвите са повече от 20 хиляди.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Преди вируса, през януари 2020 година в България са починали с 2009 човека по-малко в сравнение с януари 2019 година. След появата на вируса от април до юни починалите през 2020 са само средномесечно 375 човека по-малко в сравнение с 2019 година. Защо така вируса скъси драстично разликата?
9
0
 
0
 
! Отговори
балама преди 3 години
до БГДушичко, "експоненциална", нали казваш, че населението намалявало и затова смъртността намалявала, пък аз ти казвам, че в кризата са се върнали много хора от чужбина и този ефект е неутрализиран.Та чий "кортекс" е "изгладен", сега. Като даже не можеш да схванеш елементарното нещо, което ти се отговаря, на претенциозните тъ пни.
8
2
 
4
 
! Отговори
44 преди 3 години
11 милиона заразени на 7 милиарда население на планетата.... Къде е пандемията?
7
0
 
0
 
! Отговори
БГ преди 3 години
Балама... Вие вярно сте голям балама ;)Та нали ми сравнявате статистиката с миналите години. Завръщането на хора, което твърдите е тази година! Явно доказахте гладкостта на кортекса при вас ;) Хубав ден, не ми се занимава повече с балами!
6
2
 
3
 
! Отговори
Атанас Велмазов преди 3 години
Има ли още умствено изостанали люде в клета майка България , които верват на ''пандемията'' КОФИ 19 ??????? ахахахахахаа заболя ме корема от смях
5
1
 
4
 
! Отговори
балама преди 3 години
"Ескпоненциално" намаляла, въпреки, че заради "кризата" много хора се върнаха в България от чужбина.При някои "дейността на кортекса" им експоненциално намалява с информираността и образованието.
4
2
 
3
 
! Отговори
БГ преди 3 години
Ами представете си, че при експоненциално намаляване на числеността на нацията, ще намаляват и всички демографски показатели (раждаемост, смъртност и т.н.)Що тъй кортекса ви няма елементарна дейност, не знам?
3
3
 
6
 
! Отговори
балама преди 3 години
Интересно - насред чумата, смъртността в България намаляла, в сравнение с предни години!?Въпреки, че коронавируса ни връхлетя с "ужасяваща ярост".Що тъй!?
2
1
 
6
 
! Отговори
до 1 преди 3 години
Сравни заразените и умрелите с данните за обикновения грип и може да ти просветне под шопския калпак какво има и какво няма.
1
5
 
3
 
! Отговори
Я па я..! преди 3 години
А такааа, ами сега ? Нали няма корона вирус.