Арменската армия е нападнала военни на Азербайджа

Загинали са двама войници от азербайджанските сили
12 юли 2020 22:30,
55
Арменската армия е нападнала военни на Азербайджа
Снимка: БГНЕС

Арменската армия е нападнала днес военни позиции на Азербайджан по границата с Армения. Загинали са двама войници от азербайджанските сили, а петима са ранени, съобщиха властите в Баку, цитирани от Франс прес.

Още по темата

Арменските въоръжени сили преминали в настъпление, подкрепяни от артилерийски обстрел. След контраатака, те отстъпили и понесли загуби.

Двама азербайджански военни са убити, а петима ранени, заяви в съобщение министерството на отбраната на Азербайджан, като уточни, че сблъсъците са станали по обяд в Товузки район, пише "Монитор".

Конфликтът между Азербайджан и Армения за Нагорни Карабах започна през февруари 1988 г., когато Нагорнокарабахската автономна област обяви, че излиза от състава на Азербайджанската ССР, припомня ТАСС.

По време на въоръжения конфликт през 1992-94 г. Азербайджан загуби контрол върху Нагорни Карабах и седем негови съседни района.

От 1992 г. се водят преговори за мирно уреждане на конфликта в рамките на Минската група на ОССЕ със съпредседатели Русия, САЩ и Франция.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


55
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
40
0
 
0
 
! Отговори
Арменец преди 3 години
Ние арменците в момента не бягаме, това е "тактическо изтегляне".Наймного ни бива в клането на жени, деца и старци като в Ходжали. Някой, ако си мисли, че ще си цапаме ръцете повече дълбоко се лъже. "Поканихме" братята кюрди, които са факири в избиването на беззащитни цивилни, да ги видим сега как се бият.
39
0
 
1
 
! Отговори
Арменцит преди 3 години
Арменците са нагли неандерталци. Смърт.
38
2
 
6
 
! Отговори
1453 преди 3 години
При контраатаката на азерити са били убити около 30 арменски войници
37
6
 
8
 
! Отговори
vlady преди 3 години
Арменците разчитат на подкрепата на католикос Карекин II Нерсисян, азерите са лишени от възможността да се възползват от услугите на Арменска Апостолическа Църква от 1918г. след арменско освобождение в Баку, турците от 1894г. след малкото арменско освобождение.
36
16
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Глупости. Арменска принцеса е майка на Самуил. Четете я малко тази история.И най-важното, трябва да сме на страната на истината. А тя е, че Карабах винаги е бил арменски и ако беше СССР азерите не можеха и претенции да имат към региона.
35
18
 
12
 
! Отговори
Факт преди 3 години
Обикновено азерите нападат,а арменците контрират...Както и да е.Важното е друго-арменците са християни,а азерите-мюс*лита,подкрепяни от Турция.А конфликтът в перспектива е цивилизационен,в Европа няма място за ислям.
34
10
 
5
 
! Отговори
нн преди 3 години
Арменците са си направили добре сметката, близко до акъла. Знаят кой казва какво ще става там и ще стане, дошло е времето. Нефта и Турция ще го проумеят.
33
4
 
9
 
! Отговори
Слава Україні преди 3 години
До Анонимен 42Същите думи би трябвало (ако имаш еднакъв аршин!) да отнесеш и до украинците в Донбас, Крим, както и за босненските мюсюлмани.Но тъй като аршинът ви е различен, не се получава.
32
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До разбирайТова е истината, но тука няма кой да те разбере!Всичко е свързано!Който пречи на Мордор да смуче милиарди евра, става "лош" на момента!
31
7
 
21
 
! Отговори
разбирай преди 3 години
Армения нападна...разбирай Русия, защото Азърбайджан си позволи да транспортира газ---отнемайки клиенти на Газпром. Армения е изцяло зависима от Русия....суровини, военна техника, бази ....
30
11
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"За този, който пита защо трябва арменците да го интересуват, ще припомня думите на Нимьолер"В такъв случай трябва да те е грижа за азерите, а не за арменците. Арменците са свикнали само да бъдат подмолни и да убиват. Арменците се бият на страната на Византия, против България и затова България пада под 200 годишно гръцко робство.
29
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Ние сме по големи отпадъци от тяхНа последно място сме в ЕС по всичко за което се сетиш"Говориш глупости, първи сме по корупция!
28
29
 
25
 
! Отговори
Balkanoglu преди 3 години
Ето така са правели и по Османско, а после са плакали, че ги бият и има геноцид. Турските въоръжени сили 90-те подкрепиха азерите, но арменците се оказаха смели войници, а и бяха подкрепени от руснаците. Сега реалностите са други. Азерите са много богати от газта, а арменците много бедни. Дано Аллах отреди скоро над Карабаа да се развее азерско-турския байрак. Една помощ от Турция може да сближи още двата народа.
27
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
За този, който пита защо трябва арменците да го интересуват, ще припомня думите на Нимьолер: "Когато дойдоха за социалдемократите, аз мълчах; не бях социалдемократ.Когато дойдоха за тези от профсъюзите, аз мълчах; не членувах в профсъюз.Когато дойдоха за евреите, аз мълчах; не бях евреин.Когато дойдоха за мен вече нямаше кой да говори."Дано да се сетиш сега защо съдбата на другите трябва да те интересува. Иначе никой няма да се сети да се позаинтересува от твоята съдба когато имаш нужда.
26
9
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До АнонименНие сме по големи отпадъци от тях На последно място сме в ЕС по всичко за което се сетиш
25
27
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
К'во ме интересуват арменци и азери ?!*** и маори!
24
11
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Това не е ли лицемерие, уж са християнски държави, а избиват християните?"---------------------------------------Това е стара европейска практика. Спомнете си кръстоносците.
23
8
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Странното е,че при такива битки,никога не се защитават християните и са убивани като кучета, не само от мюсулмани,християни са убивани включително и от християнски държави,казаха,че при арабските пролети са избити над един милион християни в Азия,а и в Африка са убивани копти.Това не е ли лицемерие,уж са християнски държави,а избиват християните?
22
4
 
16
 
! Отговори
Спластена Коса преди 3 години
Ауу, току виж Мангърдич го викнали запас, да се бие за родината си!
21
0
 
9
 
! Отговори
Додо преди 3 години
До ШибиРиби: Е защо се заяждаш с журналистите от Днес-а? Нима не знаеш, че политиката им за правописни грешки беше либерализирана и сега имат право на до 3 правописни грешки във всяка публикация?!