Кипър строи 600 жилища за семейства с ниски доходи

Мащабният проект е за 100 милиона евро
13 юли 2020 20:09, Елка Василева
8
Кипър строи 600 жилища за семейства с ниски доходи
Снимка: архив, БГНЕС

В Кипър започва изпълнението на мащабен проект на стойност 100 млн. евро за строителство на жилища за семейства с ниски доходи.

Той е в изпълнение на приетата от правителството през миналата година нова държавна политика за осигуряване на „повече жилища на достъпни цени”.
Официалното споразумение за проекта бе подписано между община Лимасол, където ще бъде изграден комплексът, и Кипърската корпорация за поземлено развитие, чрез която държавата осъществява социални жилищни планове.

Това е най-големият жилищен проект, реализиран някога в Кипър. Планира се да бъдат построени над 600 жилища, разположени върху три общински парцела на обща площ от над 31 000 кв. метра, предаде БНР.

Те ще се дават под наем на нуждаещи се уязвими домакинства, семейства с ниски и средни доходи, които са най-засегнати от рязкото увеличаване на наемите в Кипър през последните години.

Проблемът със свръхвисоките наеми е най-остър точно в Лимасол.

За изграждането на социалните жилища ще бъдат използвани средства, събрани от целеви вноски в рамките на Кипърската инвестиционна програма /по-известна като програмата „гражданство срещу инвестиции” за получаване на кипърски паспорт от бизнесмени от трети страни/.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
1
 
! Отговори
Bon преди 3 години
И в "*** т а" строят такива жилища, за 1300евро/кв.м. И те са за Народа.
6
0
 
4
 
! Отговори
Уууу преди 3 години
Интересно как някои групи хора успяват да изнудват държавите да ги хранят, настаняват в готови жилища, а те само да рушат и да реват за още помощи. Такъв тип поведение не трябва да се допуска, а да се обучават да строят например. Навремето нащите панелки са строени и със помоща на бъдещите обитатели, със съботници, "доброволно" в Неделя....
5
0
 
1
 
! Отговори
Кво речи!? преди 3 години
160 хил? средно , не им се вижда евтино. В Испания социалните жилища са от 80хил ? за стая , голям хол с бокс и парко-място с килер. Като са близки до пазарните цени , но с удобството че те първите 5-години си под наем с опция за покупка , като 80% от наемите ти се приспадат от цената. И в интерес на истината са на свестни места и що-годе със свестни съседи.
4
2
 
1
 
! Отговори
факт преди 3 години
ужаст, 31 декара за около 2400 души, натъпкани в апартаменти, в един много горещ климат...пада се грубо под 2 квадратни метра на човек земна площ..
3
0
 
8
 
! Отговори
До 3 преди 3 години
Ще кажа "Браво!" на твоя коментар, ако наричаш "бедни семейства" работещите или учещи хора, които плащат данъци и сами хранят и възпитават децата си, без да пара.зити.рат на социални помощи.За такива семейства трябва да се грижи и държавата, и общините.Вместо това грижите са за едни други "бедни", които не желаят да учат и да работят, създават деца като на конвейр с цел да цоцат помощи, получават жилища и ги съсипват, след което им дават други, сега им планират подарен месечен доход от 1000 лв
2
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Браво! И в България има бедни семейства,които имат нужда от жилища,ама няма кой да им построи като през соца жилища!Върнете поне трудови войски,хем ще се научат на занаят хората,хем ще строят жилища за нуждаещие се!Тези трудови войски са съществували още през царско време,но и тях унищожихте!Голяма част от евреите са спасени точно от трудови войски,като са лъгали,че им трябват работници и са ги наемали,за да не пращат хората в концлагерите.
1
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Явно и там има команчи.