Случаите на коронавирус по света преминаха 13 милиона

В момента най-тежко е положението в Южна Америка
14 юли 2020 00:30, Красимир Ангелов
3
Случаите на коронавирус по света преминаха 13 милиона
Снимка: БГНЕС

Коронавирусните инфекции по света надхвърлиха вече 13 милиона, сочи преброяване на Ройтерс.

Така беше премината нова граница в разпространението на заболяването, което за седем месеца е причинило смъртта на над половин милион души, отбелязва БТА.

Първият случай беше регистриран в началото на януари в Китай, а за достигането на 1 милион случая бяха необходими три месеца. За изкачването от 12 млн. до 13 млн. случая обаче бяха необходими само пет дни - това стана в интервала от 8 юли, когато беше съобщено, че случаите са станали 12 милиона.

Общият брой на заразените надвишава приблизително три пъти този на тежките случаи на грип, които се отчитат ежегодно според Световната здравна организация. Дотук има над 568 500 смъртни случая, свързани с коронавируса, което е в същия диапазон, в който върви годишната бройка на регистрираните всяка година смъртни случаи от грип.

Разпространението на заболяването се ускорява с най-бързи темпове в Южна Америка. Общо в двете Америки са концентрирани над половината от световните инфекции и половината от смъртните случаи.

На 10 юли САЩ поставиха световен рекорд за регистриран нов брой случаи за денонощие - 69 070. В Бразилия 1,86 млн. души са дали положителен тест, включително президентът Жаир Болсонаро, а над 72 000 души са починали.

От началото на юли Индия, която е трета в света по брой на инфекциите, се бори със средно по 23 000 нови инфекции на ден.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
5
 
3
 
! Отговори
Да преди 3 години
Те и без това са много там, има възможност да се разредят. И колко са 13 милиона на 7 милиарда. Нищо не е това. За Индия, там още повече са много, могат малко да се разредят.
1
9
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Пандемията сега започва.Южна Америка има недисциплинирано и лекомислено население и хора, които обичат да философстват като нас. За съжаление много хора от тях ще си заминат.Още за мен е загадка как Индия успяват да намалят темпото на пандемията, но изпуснат ли я там става страшно за света.Ние все още имаме късмет, че много от апартаментите са безлюдни, вижте как светят нощем блоковете и концентрацията е ниска. Дано да ни се размине.