Huawei UK: Решението на Великобритания е разочароващо

Правителството забрани да се купува ново 5G оборудване от компанията
15 юли 2020 13:37,
14
Huawei UK: Решението на Великобритания е разочароващо
Снимка: БГНЕС

На 14 юли 2020 г., правителството на Обединеното кралство обяви своето решение да забрани на британските мобилни доставчици да купуват ново 5G оборудване от Huawei след края на 2020 г., както и да премахнат цялото 5G оборудване на Huawei от своите мрежи до 2027 г.

Още по темата

В официално заявление, Едуард Брюстър, говорител на Huawei UK, коментира:

"Това решение е разочароващо и е лоша новина за всеки притежател на мобилен телефон в Обединеното кралство. То заплашва да забави дигиталното развитие на Великобритания, да увеличи сметките и да задълбочи цифровото разделение. Британското правителство прави ход назад, вместо да се фокусира в технологичен напредък и ние ги призоваваме да преразгледат решението си. Оставаме уверени, че новите американски ограничения не биха повлияли на устойчивостта или сигурността на продуктите, които доставяме на Обединеното кралство.

За съжаление, бъдещето ни във Великобритания се политизира, като става въпрос за търговската политика на САЩ, а не за сигурността. През последните 20 години Huawei се фокусира върху изграждането на по-добре свързана Великобритания. Като отговорен бизнес ще продължим да подкрепяме клиентите си, както винаги сме го правили.

Ще направим задълбочен анализ на днешното решение и неговото влияние върху нашия бизнес тук и ще обсъдим с правителството на Обединеното кралство, как можем да продължим да допринасяме за една по-добре свързана Великобритания.", завършва становището на китайската компания.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
1
 
1
 
! Отговори
... преди 3 години
Китай е на прага на фалит. В Китай арестуват хора, които искат да си изтеглят спестяванията от банките. Какво ви говори това? Надутия балон се пука ама тоя път от изток. Всички мислехме, че пак ще са САЩ, ама китайците ги изпревариха!
11
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нищо изненадващо, когато става въпрос за Америкамнския Президент и неговия британски пудел
10
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Що да се прави евтино като може да се *** з ад ници и да струва по две. Оччаквам скоро нашите да се включат, както със самолетите. Хубавото е че китайците подслушват а нашиет далечни нови братя не. Тия компромати са само наши.
9
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Великобритания е империя ! - нейни колонии са САЩ , Авсстралия , Канада , Нова Зеландия и купища острови по целия свят.И били глупави англичаните ! - а ние сме много умни и искаме 5G мрежа за да си показваме простотиите скоростно.
8
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ще ударят 3-ката, тъкмо започнаха изхраждането на 5Г мрежата с чайниците. Сега инфраструктурата ще дръпне много назад, не стига че 5Г няма да дойде скоро ами и 4Г трабва да се преструктурира с корейски и джапански централи.
7
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Цункайте те се с потъващите братовчеди кравари и приятно грухтенееее
6
3
 
7
 
! Отговори
Бау преди 3 години
Ясно! Като нашите самолети! Учудващо е все пак как Великобритания изобщо е стартирала оборудване на Huawei! само преди няколко месеца го обясняваха, че в момента това е най доброто и най евтиното.
5
6
 
7
 
! Отговори
Има нещо преди 3 години
В момента Huawei е най-развитата компания в света в сферата на 5G като притежава над 40% от патентите в тази сфера. Щатите изостават значително и това е единствения им ход да захапят парче от баницата. Говорим за милиарди, милиарди долари печалба. Тръмп все пак е и бизнесмен и се опитва да набута американските компании които очевидно близките години трябва да наваксват. Тези които изберат Huawei ще са първите вградили 5G мрежа. Освата да видим дали ще са шпионирани.
4
2
 
10
 
! Отговори
Ddd преди 3 години
Правилно, единствено америка не спайва. Гуглето е проста търсачка само.
3
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Добре , че американците не ни шпионират с техните операционни системи, процесори и софтуер.
2
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Правилно решение. Китайците шпионират.
1
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
UK винаги са се стремели да бъдат васал на САЩ. Сега вече могат да станат 51 щат, но не и с Кралицата и паунда. Мегън Маркъл е началото