Туризмът по света - опустошен от коронавируса

Много държави разчитат силно на приходите от този бранш
3 авг 2020 11:33, Петя Славова
14
Туризмът по света - опустошен от коронавируса
Снимка: БГНЕС

Докато някои от популярните туристически дестинации по света бавно се отварят и туризмът започва да се съживява, като цяло въздействието на пандемията върху индустрията се оценява като опустошително, съобщава CNN.

Много държави, които силно разчитат на приходите от туризъм, загубиха един от основните си източници на бюджетни приходи през март. Кои все пак са най-тежко засегнатите в това отношение държави?

Още по темата

Според статистиките Мексико е най-уязвимата от най-големите икономики в света, тъй като 15,5% от БВП на страната разчита на туристическата индустрия, предава БГНЕС.

Онлайн порталът, който предоставя данни за глобалната дигитална икономика, състави списък на онези, които вероятно ще бъдат най-тежко засегнати въз основа на данните от 2019 г. от Световния съвет за пътувания и туризъм (WTTC).

Мексико е начело в списъка, следван плътно от Испания и Италия.

Двете държави са сред страните с най-висок брой смъртни случаи от коронавирус, а европейските дестинации, привличащи като правило милиони туристи също са най-засегнати от намаляващия брой туристи. През миналата година приходите от посетители са съставлявали 14,3% от БВП на Испания и 13% от този на Италия, според WTTC.

Испания полага огромни усилия да съживи туристическата си индустрия, като отвори отново границите си още през изминалия месец за граждани на всички страни от ЕС и одобрени от съюза трети държави.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
17
 
! Отговори
Иво преди 3 години
A туризма в БГ го съсипа алчнотията и простотията.
11
2
 
13
 
! Отговори
Фернандо преди 3 години
Народ който разчита Единствено на туризма загубва достойнството си. Трябва да чака хора на които да слугува, да им пере чаршафите, да им чисти и т.н.
10
6
 
8
 
! Отговори
Мда преди 3 години
От години се подхвърля една идея,че туризмът е прекалено масов и трябва да се ограничи,за да остане само за богати.Дали не са решили,че това е моментът?
9
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Cигнaли зa мизeрия в хoтeл вмecтo oбeщaния 4-звeздeн лукc пo Чeрнoмoриeтo. Туриcтитe били нacтaнeни в cтaи cъc cкъcaни чaршaфи, ръждяcaли мeбeли и нeпoчиcтeни бaни. Cлужитeлитe нe нoceли прeдпaзни мacки, a oбcлужвaнeтo пo нищo нe oтгoвaрялo нa кaтeгoриятa нa хoтeлa, твърдят пoтърпeвшитe, кoитo избрaли дa пoчивaт в Цaрeвo, рaзкaзвa "Нoвa тeлeвизия". Eдин oт пoтърпeвшитe e Eмил Eмилoв и ceмeйcтвoтo му. Кoгaтo приcтигaт рeaлнocттa ce oкaзвa дaлeч oт звeзднaтa кaтeгoрия, кoятo e oпиcaнa в oфeртaтa.Кaчихмe ce в cтaятa и вeднaгa уcтaнoвих липca нa кърпи и кoшaрa зa дeтeтo ми, кoятo ми бeшe
8
12
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Туризма е тъпотия и вреди на природата.
7
0
 
16
 
! Отговори
мдаа преди 3 години
много опасен вирус съсипва туризма името му е Беалпро20- от бетон алчност простащина
6
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
нищо не може да унищожи българския туризъм освен бетона ,алчността и простащината
5
0
 
17
 
! Отговори
Ти да видиш преди 3 години
Туризмът по света опустошен, катаклизъм и катастрофа, Ривиерата е в паяжини, Лас Вегас в развалини, Бахамите пустеят а в малките български курортни селца по Черно море, хотелчетата пълни. Ти да видиш.
4
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ако разчитате на туризъм, значи сте бананова република
3
2
 
15
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 3 години
Да ходят да...копат маслинените градини и банановите плантации,памука и авокадото.Производство му е майката само с...гол туризъм рискуват да останат...гладни.(безплатен...съвет)
2
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Много добре. Разни дебелаци няма да си возят дебелите *** на самолети и да плюскат печени агнета и прасенца.
1
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
то европа на нищо почти друго не разчита. Сега ще тъне