ООН и Еманюел Макрон организират донорска конференция за Ливан

Протестите срещу правителството на страната се разрастват
9 авг 2020 08:00, Анисия Иванова
9
ООН и Еманюел Макрон организират донорска конференция за Ливан
Снимка: БГНЕС

Френският президент Еманюел Макрон и ООН организират днес донорската конференция за Ливан. Световните лидери ще обсъдят начините за оказване на помощ за Бейрут след пагубния взрив, опустошил пристанищната част на града.

Приоритетна цел е помощите да бъдат от полза директно за хората.

Американският президент Доналд Тръмп потвърди участието си във видеоконференцията, след като държавният секретар Майк Помпео обяви спешна помощ за Ливан в размер на 17 млн. долара.

ЕС обяви, че ще предостави 33 млн. евро на намиращия се в дълбока икономическа криза Ливан.

Световната банка е готова да отпусне допълнително финансиране за справяне с последиците от взрива, а Великобритания се ангажира да помогне на Бейрут с 5 млн. лири. Турция, която изпрати спасителни екипи и 400 тона храна, е готова да помогне за възстановяването на пристанището в ливанската столица, обяви турският вицепрезидент Фуат Октай.

В същото време протестите срещу правителството на Ливан се разрастват. Стигна се и до сблъсъци с полицията. Хиляди ливанци протестират от месеци срещу бедността, а сега упрекват властите в престъпна небрежност при съхранението на взривилите се близо 3000 тона амониев нитрат.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Додато ООН и Еманюел Макрон се канят да организират донорска конференция за Ливан, Владимир Путин вече четвърти ден оказва реална, ефективна и неотценима помощ на Бейрут с лекарски екипи, походна болница и спасители на МЧС.
5
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Макарона е герантофил и има афинитет към дърти бабички....................как да се вярва на такъв президент на уж великата сила Франция???
4
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Макарона е човек на клана Ротшилд............те са илюминати, масони и глобалисти.............никаква вяра на Макарона!!!
3
3
 
4
 
! Отговори
Ruso... преди 3 години
А другарят Путин ще участва ли??
2
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Макарон се опитва да си вдигне рейтинга че се е сринал, и е готов на всичко
1
3
 
7
 
! Отговори
Активист на БСП преди 3 години
Защо не отразявате ,,Орлов мост,, ???!!!