Втора жертва на репресиите на полицията на протестите в Беларус

25-годишен демонстрант е починал в болница след арест в неделя
43
Втора жертва на репресиите на полицията на протестите в Беларус
Снимка: БГНЕС

Беларуските власти потвърдиха вчера смъртта на демонстрант, задържан на протест срещу преизбирането на президента Александър Лукашенко, предаде Франс прес.

Още по темата


Това е втората жертва на репресивните действия на полицията от началото на масовите протести срещу резултатите на беларуските президентски избори, отбеляза агенцията.

В свое комюнике следственият комитет на страната посочи, че 25-годишният демонстрант е починал в болница в Гомел, след като е бил задържан в неделя по време на неразрешена демонстрация. Според източника, който не уточнява датата на смъртта, здравословното му състояние "внезапно се е влошило", докато е бил в ареста.

Сблъсъците взеха също една жертва в Минск, а полицията съобщи, че е открила огън с бойни куршуми в Брест, където има един ранен. /БТА/

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


43
Още по темата: протестБеларусжертва
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
0
 
1
 
! Отговори
Уточнение преди 3 години
Две укри са дали фира, като единият се самовзривил от некадърност, а другия наръгал с нож полицай. Нека го направи в САЩ или Париж, да видим какво ще му се случи. Ама няма да мине майданът в Минск, не се ли разбра вече!?
34
0
 
2
 
! Отговори
православен патриот преди 3 години
Саша Лукашенко знае как да се справи с фашистите !!!!!
33
1
 
1
 
! Отговори
охо бохо преди 3 години
Не, че подкрепям Лукашенко, но защо се очудвате когато има жертви в такава ситуация ?Когато излизат големи групи от хора с нагласата да се бият с полицията и то въоръжени с подръчни средства, бомбички и т.н. !
32
0
 
5
 
! Отговори
дааа преди 3 години
До SichtpunktЩото русняците са толкоз ***,че да пуснат някой да снима в затвора и баш немска ТВ...Ае мислете малко ве...Що не коментирате Гуантанамо или затворите в Ирак след свалянето на Саддам?
31
7
 
3
 
! Отговори
Таратор преди 3 години
Властта, срастнала се с държавата за 26г., брутално фалшифицира изборите. Сравнете официалните резултати - 400К гласове за Тихановская с броя хора по улиците на Беларус. Регистирайте се в Телеграм и се подпишете на каналите Nexta и Mash. Вижте сами хилядите жестоки побоища и арести на случайни хора, стрелба на поражение, газене с камиони. Нито Сорос, нито гейропа не могат да компроментират протеста на абсолютното мнозинство на беларуския народ! Държавата не бива да избива собствените си граждани
30
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 34И като ги изгонят от работа и от университетите кой ще работи,и ще учи?! Теорията ти издиша. Беларус няма от къде да наемем работан ръка. Ако опозицията имаше подкерпа хората като излязат масово властта нищо няма да им направи.
29
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Сороския демократичен терор така се налага с жертви и кръв.
28
1
 
5
 
! Отговори
Кривите сметки преди 3 години
А бе що така при събирането на подписи за кандидат-президентите никой от опозиционните герои не получи повече от 200 000? Хайде домакинята да е имала още 1 милион тайни почитатели, които не са се подписали от страх. И къде са останалите поне 3 милиона гласа, които й били откраднати? Ако наистина тя е получила поне 70% на изборите, в Минск на улиците щяха да излязат тълпи, които да пометат ченгетата, а Лукашенко вече щеше да е получил убежище при Мъдурко във Венецуела.Да, да, ама не.
27
6
 
5
 
! Отговори
Sichtpunkt преди 3 години
здравословното му състояние "внезапно се е влошило", докато е бил в ареста.Пуснали петдневни огладнели питбула! Гледах в руските затвори как ги пребиват Затворниците, по немската WELT! На един му бяха изтръгнали ноктите и на ръцете и на краката и обявиха, че страдал от гъбички!
26
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Уби момчето. Сигурно е доволен и си мисли, че ги е уплашил ...
25
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Народна република"В Беларус има милиция, която си върши работата - опазване на обществения ред и здравето на гражданите."Стига гражданите да не са журналисти и протестиращи. Или да им има зъб някой милиционер. Или да имат някаква фирма, която не играе по свирката на властта. Или да са писали коментар от личния си IP адрес, не на място. Или просто на някоя кука, да и е криво.
24
5
 
4
 
! Отговори
Народна република преди 3 години
В Беларус има милиция, която си върши работата - опазване на обществения ред и здравето на гражданите. Огромна разлика с подкупните полицаи и нас, слели се с престъпния свят (виж ГДБОП шефовете покровители на наркобизнеса) Двама загинали, като единият е излежал присъда за убийство. В Украйна след Майдана имаше десетки хиляди убити и разпокъсана държава.
23
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Се тая!"В Украйна след 'демократичние промени' на маймундана загинаха десетки хиляди ама за тях спряхте да пишете!"Какво да пишат за тях? В Украйна всичко е ясно: Руснаците водят военни действия на чужда територия с намерение да си отхапят парче от Украйна.Някакви въпроси имаш ли?
22
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 19Как така лукашенко е класи над Борсоов, като той никъде не ходи и никъде не го виалт. Кое му е класата? Държавата му даже не е фактор в нишо. Седи, яде к пърдииии и който е против него бой. Голяма класа :)България е на кръстопът и винаги е била между всички интереси и е много много пъти по сложно да си политик тук.
21
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Военните престъпници, не се шегуват. Разберете, че те не са политици, а престъпници. Вижте историята за това е учите. Друго не се учи в нашите изостанали училища. Поне историята трябяа да знаете.
20
5
 
7
 
! Отговори
новинарски херои преди 3 години
Един се самовзривил - друг се напил...
19
3
 
15
 
! Отговори
Sichtpunkt преди 3 години
здравословното му състояние "внезапно се е влошило", докато е бил в ареста.Пребили го от бой!
18
3
 
5
 
! Отговори
българин преди 3 години
До: номер 21Не, благодаря! Ристо Иванов е по-умен от мене. А Бойко е бандит. Не разбира от международни отношения, но е майстор на далаверите и краденето на международни пари, това трябва да му го признаем. А аз и това не мога, уви. Ни мога да крада, ни да лъжа - ще ме хванат веднага, не като Бойко.
17
2
 
3
 
! Отговори
българин преди 3 години
До: номер 17Взе ми го от устата дето се вика.Милиардите евро ни спасяват от мутрите, иначе всичко вече да е омазано в кръв!Обърнахте ли внимание на първите протести Бойко беше изкарал Пустинните Котки (Plasan Sand Cat - бронирани джипове от Израел с дистанционни картечни станции на купола)!!!
16
5
 
12
 
! Отговори
Се тая! преди 3 години
В Украйна след 'демократичние промени' на маймундана загинаха десетки хиляди ама за тях спряхте да пишете!