Шарл Мишел говори с Путин за Навални

ЕС осъди действията на беларуските власти
59
Шарл Мишел говори с Путин за Навални
Алексей Навални. Снимка: БГНЕС

Председателят на Европейския съвет Шарл Мишел изрази безпокойство във връзка със съдбата на руския опозиционен лидер Алексей Навални в телефонен разговор днес с президента на Русия Владимир Путин, предаде Ройтерс, като се позова на високопоставен европейски служител, пожелал да запази анонимност.

Още по темата
Мишел заявил, че целите на ЕС във връзка с кризата в Беларус са спиране на насилието срещу демонстранти и граждани и гарантиране, че бившата съветска република няма да потъне в икономически или военен хаос.

"Украинският опит е важен. Никой не иска повторение на случилото се в Украйна. ЕС няма интерес от още един Майдан и последващ хаос в Беларус. Беларус не е Украйна, хората не искат по-тесни връзки с ЕС. ЕС иска да спомогне за стабилността, за преговори между властите, опозицията и гражданското общество, за икономически просперитет", изтъкна цитираният представител на ЕС.

Европейският съюз осъди днес действията на беларуските власти срещу Координационния съвет на опозицията, като ги нарече "сплашване", предаде Франс прес.

"Властите (в Беларус) за пореден път използваха сплашване по политически причини", се казва в изявлението. (БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


59
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
Услугата коментари е временно недостъпна. Извиняваме се за неудобството.