Рекордни жеги в Кипър – днес ще е 45-46°C

През нощта градусите не паднаха под 26
4 сеп 2020 10:31, Елка Василева
11
Рекордни жеги в Кипър – днес ще е 45-46°C
Снимка: архив, БГНЕС

Кипър днес „гори” в рекордна жега. Трето поред за седмицата предупреждение с „червен код” за екстремни температури е в сила от 11.00 ч., като се очаква следобед те да достигнат 45-46 градуса.

За първи път в историята на кипърските метеорологични измервания Метеорологичната служба издаде три червени предупреждения в рамките на пет дни. С кода за най-висока опасност бяха също така понеделник и четвъртък тази седмица, предаде БНР.

Освен това тази нощ - до 6.00 ч. днес сутринта, премина под „жълт код” заради очаквана през нея минимална температура от 26 градуса. Нощно предупреждение за високи температури се издава много рядко, веднъж на около 3 години, посочиха от Метеорологичната служба.

Днес температурата ще се повиши до 45-46 градуса. За първи път в Кипър официално се дава прогноза за такива максимални стойности.

Очаква се в следобедните часове да бъде преминат абсолютния температурен рекорд за всички времена в Кипър - 45.6 градуса, поставен на 1 август 2010 г.

В следващите дни температурите постепенно ще спадат, но ще останат значително над средните стойности за септември. Очаква се да бъдат издадени още предупреждения за топлинен риск, които за тази година са вече над 70.  
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
1
 
4
 
! Отговори
Божана преди 3 години
Ми че той Кипърастана е отдавна изгорел ***!!!
7
0
 
0
 
! Отговори
Ewa преди 3 години
До АнонименБях тогава в Кипър...много жалко за Ливан ,който обожавам,но нали Израел все пак е близо ...как го допуснаха ?!
6
0
 
6
 
! Отговори
У преди 3 години
Температури над 40гр са "нечовешки" за всички. Аз съм работил за кратко в Оман, в столицата Мускат, лятото. Всеки ден става над 40гр и всичко се върти около оцеляването, работи се от тъмно докато стане топло, или докато заври маслото на машините. Само че там е всеки ден! В Кипър също е неприятно горещо, Израел,източна Турция-също. Ние не трябва да се оплакваме от климат!
5
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
На 4 август се иэвърши първата ядрена война над Ливан!!! Вэривът имаше чудовищна мощност беше колосален наподобяващ - ядрен эаряд от някакъв нов вид а детонацията му беше чута чак на Кипър!!! Ударната му вълна помете половин Бейрут, радиационния фон на средиэемно море в момента е силно повишен до ниво 10!!! Това са фактите!!!
4
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А зимнина дали си приготвят в тоя огън?Да те жули отвсякъде огън - и от слънце и от дърва, пази Боже
3
1
 
3
 
! Отговори
Миа преди 3 години
Липсва ми Кипър!Дано с падането на t* паднат и ограниченията за пътуване!
2
0
 
16
 
! Отговори
бла,бла преди 3 години
Бил съм веднъж и нямаа да повторя. Адско място. Който е бил там дори замалко, знае.
1
3
 
4
 
! Отговори
Az преди 3 години
Веднага да излезнат да протестират.