Китай забрани свинското от Германия заради aфриканската чума

Причината е първият случай на болестта в европейската страна
12 сеп 2020 20:35, Красимир Ангелов
24
Китай забрани свинското от Германия заради aфриканската чума
Снимка: БГНЕС

Китайските власти забраниха всякакъв внос на свинско месо от Германия след откриването на африканска чума по свинете. Това се посочва в съвместно изявление, публикувано в събота от Главната администрация на митниците и Министерството на земеделието и селските райони на Китай, предава TACC.

"На 10 септември Световната организация за здравето на животните обяви откриването на първия случай на африканска чума по свинете (АЧС) в диво прасе във федерална провинция Бранденбург, Германия. За да се предотврати вносът на болестта, се забранява директен и индиректен внос от Германия на свинско месо ", се казва в изявлението.

Новите мерки влязоха в сила от момента на публикуване на изявлението. Продуктите, изпратени до Китай от Германия след приемането на новите разпоредби, трябва да бъдат върнати и унищожени, съобщава „Фокус“.

Стоките, изпратени до КНР преди публикуването на документа, трябва да бъдат подложени на засилен митнически контрол и карантина.

На 10 септември министърът на храните и земеделието на Германия Юлия Клокнер потвърди, че първият случай на зараза с африканска чума по свинете е регистриран в германската провинция Бранденбург, близо до границата с Полша. Според нея болестта е открита при мъртъв глиган.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


24
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ГОЛЯМА РАБОТА,ГЕРМАНИЯ ЩЕ ВНАСЯ СЕГА В БЪЛГАРИЯ,
15
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Мерцедес, Ауди и БМВ се произвеждат в Русия, а не се внасят. Дори се изнасят за цял свят, включително и България. За различните автопроизводители локализацията е межди 40 и 80%. Мисля, най - големия завод на Мерцедес в Европа беше някъде в подмосковието.
14
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
На германистан свинско не му трябва, тамошните нагъват кашер и халал.
13
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тези хора май ни мислят за глупави!
12
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Миналата година гЕРМАНИЯ унищожи българското животновъдство със същия синтетичен вирус!Както е писал колегата по този начин открадна милиарди в износ от България, за да си пробута по-нискокачественото синтетично свинско!Дано китайците спрат вноса на ВСИЧКО от гЕРМАНИЯ , троянския кон в Европа!!!
11
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Германия е най-големият производител на свинско месо в Европа, а Китай е най-големият вносител на германско свинско, като доставките за миналата година възлизат на 1,2 милиарда евро."Я кой ний зел пазарите!
10
1
 
20
 
! Отговори
Тишо преди 3 години
Няма да се изхвърли месото им.Големите вериги ще го пуснат тука на промоция и ще се изяде,като пилешкото със салмонела от Полша.
9
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Путин да им хакне 100%мита за вноса на скапаните мерседеси,аудита,бмв.....не е задължително продажниците да се возят на такива авто..
8
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Гермния забрани всичко от КНР заради коронавайрус.
7
0
 
1
 
! Отговори
деди преди 3 години
Руснаците ще ги измъкнат още веднъж но този път няма да остане нищо за въстановяване парче отровена земя,това ги очаква
6
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ние ще го хапнем.Може там инспекцияслед 5-6 месеца, след това да озвучиефира,но то ще е за пидигравка къмплебса ,че е премлял заразени колбаси.Може и на биреният фест да пробутатнякой тон,но като цяло- тук.Това щебетонира Жипин за още един мандат.Германците тровят с присъствието сицяла европа.Но мерцедеса прикривасоциалния детонатор.
5
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Германия- най-големия враг на България!Остръ кърджалийски срамотий ни управляват и продават всичко българско за да го заменят с германска синтетика!Германците са долни хора с малки свински очички и с малко достойнство, което беше занулено 44г.От тогава има една хамериканска колония, която сее зараза из цяла Европа по всевъзможни начини!Нищо хубаво не ни чака,докато не скъсаме всички отношения с нацитата и не ги изолираме от нормалните държави в Европа,които не бяха претопени и подменени!
4
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Къде остана оня прочут чистач на тоалетни в Германия който филасофтваше тук с главни букви?
3
6
 
18
 
! Отговори
МНЕНИЕ преди 3 години
Ако им е на Германците - Пуснаха Чумата в България за да унищожат сектора .Сега в България няма от къде да купиш прасе , няма нито едно едно - големите вериги хипермаркети внасят замразено свинско на 10 години от Испания и САЩ по 1 евро килограма и тук го перат в перални с препарати - за това всичкото *прясно* свинско е без кокал - месо с кокал не се замразява - става отровно от костния мозък .
2
3
 
9
 
! Отговори
До 1 преди 3 години
Още не съм срещнал за около 17 години евти китайски работник! Развиващи бизнес ина много така, че си свери изостаналия евросоросоатлантически часовник. Китайците изкупиха Германия ти търсиш евтини работници. Евтини има такива като тебе чистачи на тоалетни
1
2
 
2
 
! Отговори
Чорбар преди 3 години
ТОВА Е ДОЛНА ГОВЕДАРСКА ИНСИНУАЦИЯ, ЦЕЛЯЩА ДС ДИСКРЕДИТИРА НАЙ-ВЕЛИКИЯ ОТБОР! НАШИТЕ ПРИВЪРЖЕНИЦИ СА ПРИЕТИ НАВСЯКЪДЕ - И В КИТАЙ, И В ГЕРМАНИЯ И НАВСЯКЪДЕ НИ ОБИЧАТ. ОСОБЕНО ПО КОЛЕДА.