250 души в ареста след днешните протести в Минск

Според властта те издигнали оскърбителни плакати
Обновена: 13 сеп 2020 17:06 | 13 сеп 2020 16:56, Веселина Йорданова
48
250 души в ареста след днешните протести в Минск
Снимка: БГНЕС

Беларуската полиция е задържала 250 участници в днешните протести в столицата Минск. Това съобщи говорителката на министерството на вътрешните работи Олга Чемоданова, цитирана от световните агенции.

Задържаните са използвали знамена и други символи, които не са били регистрирани по установения ред, както и плакати с различно съдържание, включително оскърбително, уточни тя.

Според очевидци най-малко 100 000 демонстранти са се включили в антиправителствените протести в Минск днес, допълва Ройтерс. (БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


48
Още по темата: Беларуспротести
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
45
1
 
3
 
! Отговори
антизападопоклонник преди 3 години
дадености. Ще обявят селското стопанство за нискорентабилно, курортни региони- морски, планински като в България, в Беларус няма. Ще се срине и промишлеността(лека и тежка). Последствия- масова емиграция от Беларус, което в комбинация с отрицателния естествен прираст, ще доведе направо до стопяване на населението. До 5 години Беларус ще е вече с население около 7млн.д.
44
1
 
4
 
! Отговори
антизападопоклонник преди 3 години
До Анонимен 46,Относно изборите, имаше една приказка- "Ако нещо зависеше от изборите, то те отдавна щяха да бъдат отменени!"! То избори добре, ама главното е какво става след изборите. Да допуснем хипотетично, че Лукашенко близките дни/седмици, го свалят от власт. Какво следва- някаква "кукувица" дето я познават добре по-малко от 0,1% от белорусите, ще решава сътбата на страната! Да ти кажа ли какви са моите очаквания при такова развитие на събитията- Беларус е страна с недобри природни...
43
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До антизападнопоклонникПрав си добрият тон трябва да се запази във всеки спор, за което се извинявам! Най малкото, защото поне трябва да се чуваме взаимно, инак става никому ненужна каша! Моето виждане е, че тоталитаризма и диктатурата не са алтернатива за нито едно общество в Европа, и за да видим какво иска народа, са нужни честни избори, това е кусур и на нашето общество вече 30 г на преход към демокрация!
42
0
 
1
 
! Отговори
антизападопоклонник преди 3 години
трудно може да повярва човек, че страна, където масово заплатите са около и под 200? може да изглежда по този начин! Честно, в България такъв клип много трудно може да се направи, да не кажа, че е невъзможно.
41
0
 
0
 
! Отговори
антизападопоклонник преди 3 години
До анонимен 43,Предлагам да запазим добрия тон! Някаква друга глупост не можа ли да измислиш? В интерес на истината аз въобще не съм превърженик на Путин и подкрепям протестите в Хабаровск за освобождаване на Сергей Фургал! Не е темата тук за Путин и затова няма да говоря за него! Аз пък се опасявам, че масовата цифра е далеч над минималната работна заплата там. В деиствителност обаче можем само да гадаем. Последно гледах един клип в "тубата" за Беларус на английски. Какво да ти кажа-...
40
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
38 Точно затова няма как да се разбереме, за тебе е важно русия и путин да те опъва по три пъти на ден, а аз съм свободен да ида където реша! А с онези " оценки" за " СРЕДНА заплата" можеш директно да идеш до тоалетна- друга полза от тях няма! Няма такова заплащане, това е демагогия! Надницата единствена определя стандарта на работника, та интересно ще бъде да разбереме ставката за различните работници във Беларус каква е. Опасявам се че ако я видиш масовата цифра ще е около " минималната
39
2
 
4
 
! Отговори
антизападопоклонник преди 3 години
До мнение, Първо- как реши, че Русия е най-богатата държава в света, второ- как реши, че изнемогва? Друго- как реши, че Путин ще настрои още един братски народ срещу руснаците? Заради някакви там 20-30хил. протестиращи, на фона на 9,5 милионна държава, много генерални изводи взехте да правите! Украйна като тръгнаха по пътя на демокрацията, цъфнаха, че и вързаха!
38
1
 
3
 
! Отговори
антизападопоклонник преди 3 години
До Коко,Ти кажи, България от 9 милиона 1989г, сега е няма и 7млн. и най страшното е че все още сме малко под 7млн. "благодарение" на увеличението на числеността на ромското население. Беларус от 10млн.д. 1989, сега е 9 500хил. и там роми няма. Много хора, напуснали страната, също няма- но естествения прираст от 20-25 години насам и там е отрицателен.
37
2
 
2
 
! Отговори
Мнение преди 3 години
Не съм съгласен че демокрацията е виновна за да сме най бедните в ЕС.Точно обратното....липсата на гражданско общество,на лустрация,доведе до това да ни управлява клептокрация....Луканов, Костов, Боко Тиквата. Доказателства...вижте как ни изпревари Румъния,за Чехия,Полша, Словения да не говорим. А по темата за Беларус....Путин ще настрои още един братски народ срещу руснаците. Но той друго не може....Жалко е как най богатата държава в света в света, изнемогва с БВП като на Нидерландия.
36
1
 
1
 
! Отговори
Коко преди 3 години
До антизападопоклонникМоже и така да е. Но кой бяга от хубаво от страната си ...
35
5
 
3
 
! Отговори
антизападопоклонник преди 3 години
До анонимен 32,Аз пък съм ти бал свободата да ходя в Рим, Виена и т.н. като ще трябва цял живот да давам половината си заплата или за наем или за ипотека! Пък като си даваме маса българи половината заплата за наем/ипотека, откъде пари за Рим, Виена и т.н.? По различни оценки СРЗ в Беларус е приблизително толкова, за България има инфо в нета, че за 2020 средната заплата е около 1300лв.
34
0
 
1
 
! Отговори
до 31 преди 3 години
жалко е да глеаш герба с тези красиви лъове които са без зъби и нокти жалко нали
33
3
 
3
 
! Отговори
до 31 преди 3 години
протестират по същата причина която протестирахме и ние за свалянето на Живков И това което ние си ивоюваме Е най бедните и най бързо замираща нация в европа.Ей за това се борят да станат като нас безъби,и без нокти с една дума ........
32
1
 
3
 
! Отговори
антизападопоклонник преди 3 години
До Коко,Много просто- защото им са платили, пък и не е казано, че всички в Беларус са доволни от сегашното положение там. Недоволни винаги и навсякъде има! Въпроса е, че например в Беларус не можеш да видиш хора, ровещи по контейнерите- защо ли! Пък и протеста се преекспонира от западните, а оттам и от нашите медии.
31
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Утре Бацко отива в Москва да моли за прошка и да благодари за спасението си.
30
0
 
0
 
! Отговори
Коко преди 3 години
До антизападопоклонникА все пак вче знаем, че безплато нещо няма. Дори държавата да го е платила, пак не е безплатно.
29
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 27 антизападнопоклонникЗле сте с главата руските еничари защото:1 Свободата няма цена, бааал съм ти баташката и диктатурата, ако нямам право днес да замина за Рим или Виена примерно, без някакъв си *** с фуражка да ми разрешава2 От къде си измисли " СРЕДНА ЗАПЛАТА", такъв термин в никоя уважаваща работника страна НЯМА! Има НАДНИЦА- ДНЕВНА, СЕДМИЧНА! Годишен доход има, и МИНИМАЛНА ЗАПЛАТА! Среден доход е като събереш моята заплата и твоята " нрб ейска пенция" и делнеш сумата на 2!
28
1
 
1
 
! Отговори
Коко преди 3 години
До антизападопоклонникТогава защо протестират срещу Лукашенко ? Защото са много щастливи ? Или само поради причината, че ги е излъгал.
27
2
 
4
 
! Отговори
антизападопоклонник преди 3 години
До ддд,А как разбра, че в Беларус нямат пари за автомобили! Автопарка им, съдейки по клиповете, е значително по-нов от нашия. Относно това кои колко получава- както казах, средната заплата там е около 400?, в България е около 650?. Сега почваме да смятаме- в Беларус се "вътрят" 50? за наем на общинско жилище, а в българия, в София се вътриш 250-300? за свободен наем. Като теглим чертата- в Беларус им остават за 350?, в София също толкова. Оттам нататък смятай колко дърпат напред с другите неща
26
1
 
1
 
! Отговори
ддд преди 3 години
До антизападопоклонники за какво ми е образованието ако ще е да взимам 200 евро.за какво ми е бензина евтин като нямам пари за колаза здравеопазването добре, дано да е поне качествено