ООН призова за избягване на нова Студена война САЩ - Китай

Антониу Гутериш откри годишната сесия на организацията
22 сеп 2020 18:44, Анисия Иванова
25
ООН призова за избягване на нова Студена война САЩ - Китай
Снимка: БГНЕС

Генералният секретар на ООН Антониу Гутериш откри годишната сесия на Общото събрание на Световната организация с призив за избягване на нова Студена война между Съединените щати и Китай.

Според Гутериш посоката, в която върви светът, е опасна, тъй като не може да си позволи разделение между двете най-големи икономики - всяка със своя търговия, финансови правила и интернет.

Генералният секретар на ООН призова за постигане на примирие в световен мащаб до края на годината и разкритикува поведението на популистките и националистическите движения във време на пандемия.

Заради Covid-19 речите на световните лидери са предварително записани и ще бъдат излъчени в голямата зала на Общото събрание на ООН, където присъства само по един представител от мисиите на страните членки. В днешния първи ден на дебатите се очакват видеоизказванията на лидерите на САЩ, Иран, Китай, Русия и Франция. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


25
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
1
 
8
 
! Отговори
Ха-ха преди 3 години
Тя работата върви към гореща война,щото студена САЩ вече не могат да спечелят посмъртно.
22
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ако кравария заеме историческото си място - като развъдник за крави всичко ще стане мирно и тихо, again.
21
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
тез американофенчета много прости ей
20
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
21:00 ч. Микрончо е на линия. Але, франкофони.
19
2
 
1
 
! Отговори
ДртПрч преди 3 години
Тия да не се пенят твърде много, че Бай Доню ей сега ще им врътне кранчето като на СЗО-то!
18
0
 
6
 
! Отговори
хуманитарна помощ преди 3 години
В своята реч пред 75-та сесия на Генералната Асамблея на ООН Владимир Путин най-доброжелателно предложи да предостави "Спутник В" - първата в света ваксина срещу Ковид-19 - на ООН за доброволна имунизация на генералният секретар на ООН Антониу Гутериш, апарата и сътрудниците.
17
9
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Братята американци ще спасят света и от тази червена чума......again.
16
6
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
воваКъсия да намери пияниците около московията за ваксиниране.
15
3
 
2
 
! Отговори
НОВИНИ преди 3 години
ПУТИН ПРЕДЛАГА ДА ВАКСИНИРА ВСИЧКИ СЪТРУДНИЦИ ,РАБОТНИЦИ И НАЧАЛНИЦИ В ООН ГОЛЯМО ШОУ ЩЕ Е С ТЯХНИТЕ КАМЪНИ С ИМИСЛЕНИЯ ВИРУС ПО ТЕХНИТЕ ГЛАВИ С ИЗМИСЛЕНАТА ВАКСИНИ ХХАХАХА ШОУ БЕЗ ЗАВЕСИ!
14
6
 
0
 
! Отговори
Мъдю преди 3 години
Испанският грип идва от китайците, 140 000 китайци са копали окопи през ПСВ
13
11
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Сащ спасиха Евреите Сащ спасиха ВБ Сащ спасиха Франция Сащ спасиха и Ссср иначе сега всички те щха да говорят на немски а евреите нямаше д съществуват.Шапки долу за единствените защитници на човещината а именно Сащ.
12
1
 
3
 
! Отговори
до ДОБРЕ ДЕ! преди 3 години
България не е на дневен ред , преди бяха Япония след като почнаха да си мислят че са велики японците , САЩ ги смачка набързо и следващите станаха Китай , кой ще е следващия е ясен това е ИНДИЯ не България.Проблема е друг Китай не се правеха на велики и съответно САЩ закъсняха с прехвърлянето на ресурси към Индия , а това позволи на Китай да станат сила и не са толкова лесни за пречупване вече.
11
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ами, като не щат студена, тогава гореща.
10
9
 
3
 
! Отговори
Добре де! преди 3 години
Мисля че студената война с Китай е най-доброто което може да се случи! Най-накрая ще си произвеждаме сами стоките, малките населени места ще живнат, интелектуалната собственост няма да се краде, а и ще спасим планетата защото произведената в демократична държава стока отговаря на еко норми и изисквания - а в комунистически Китай НЕ отговаря. Вижте видео с мъглите във въздуха в Пекин и ми кажете кой е отговорен корона вирусът и промятанта в климата?
9
1
 
7
 
! Отговори
до 6 преди 3 години
България си имахме такива вярно не бяха междуконтинентални а само с обхват 4000 километра но влизането в нато имаше условие да ги подарим на САЩ включително и трите милиона автомати които разполага да държавата ни , и сега вече нямаме но сме горд член на НАТО.И вече не сме държавата която може да унищожи Турция защото те вече са наши партньори.
8
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не мога да разбера как на такъв висок пост слагат хора, които или не разбират обективните процеси или се правят на наивници.Г-н Гутериш като бивш председател на Социалистическата Партия на Португалия би трябвало да е чел Маркс и Ленин.Хората са обяснили, че световните конфликти стават не заради лоши чичковци, а поради сблъсък на глобални икономически държавни интереси и то в период на циклична криза. Става въпрос кой ще ползва световните ресурси и ще трупа богатства, а не за семейни скандали.
7
6
 
1
 
! Отговори
до 5 преди 3 години
Мира си има цена ,два милиарда за мир си е прилична цена която си заслужава даже евентуално може и някаква стока да се получи след време за тях което си е бонус.А както се казва в България на харизано магаре зъбите не се гледат.
6
0
 
6
 
! Отговори
До 1,2,3 преди 3 години
За да бъдеш наистина независим, трябва да можеш сам да си произведеш и да поддържаш 100 междуконтинентални балистични ядрени ракети или пък такива, носещи водородни бомби. Биолгичното и химическото оръжие също дава такава възможност за малките държави и затова е забранено, а не защото е нехуманно.
5
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Преди един час на 75-та сесия на Генералната Асамблея на ООН бай Дончо каза, че неговата администрация е убедена, че благоденствието на Пиндостан е основа на свободата и безопасността в целия свят.Разбрахте ли?Благоденствието на Пиндостан е основа на свободата и безопасността.Плащай авансово милиарди за 8 таралясника, увеличавай благоденствието на Пиндостан и ще се радваш на свобода и безопасност.Иначе ...
4
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Анисия, докато се усетите и видеоизказванията на лидерите на САЩ и Китай приключиха.