Русия иска от Франция изследванията за отравянето на Навални

Париж призова Москва да хвърли пълна светлина върху обстоятелствата
23 сеп 2020 09:50, Елка Василева
23
Русия иска от Франция изследванията за отравянето на Навални
Снимка: архив, БГНЕС

Франция разглежда молба на руските съдебни власти да им предостави изследванията, потвърждаващи тезата, че критикът на Кремъл Алексей Навални е бил отровен.

Това заявиха от френското външно министерство.

Още по темата

Оттам подчертават, че "остава приоритет Русия да хвърли пълна светлина върху обстоятелствата и отговорността за опита за убийство, който бе извършен на нейна територия срещу член руската политическа опозиция с нервнотоксичен агент от военен клас, принадлежащ към вид вещества, разработени от Русия".

Германия, където Навални бе транспортиран за лечение, поиска от Швеция и Франция да проверят нейните заключения, че руският опозиционер е бил отровен с нервнопаралитичния агент "Новичок", припомня БНР. Въпреки че лаборатории в трите страни стигнаха до аналогични изводи, Русия отхвърли тази възможност.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


23
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Русия да не се меси в работите на Велика Франция.
21
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не дават на руснаците пробите защото ще разберат от коя държава е произведен новичока дето са го добавили към пробите в Германия.
20
5
 
13
 
! Отговори
Доктор Ху.. преди 3 години
На тия форумни умници които дори в казарма не са ходили а за БОВ са чели само в приказките ще кажа . Бойно отровно вещество ОСТАВА следи в организма и ИМА ТРАЙНИ ПОРАЖЕНИЯ които не се лекуват с парацетамол от лекари чиято специалност е бабешки ревматизъм .Дори специално измисления за *** като вас "вариант " на Новичок СЪЗДАТЕЛИТЕ на този БОВ определеха "отравянето" като ИЗМИСЛИЦА.
19
5
 
11
 
! Отговори
хехе преди 3 години
абе и аз ли ако се разболея ще ме вземат в германска клиника да ме лекуват ?просто питам защото никой не си задава въпроса как така изведнъж...Германия прояви такъв голям интерес към Навални ?или е техен Агент....или ...няма друго обяснение ! Рашките просто казаха ... абе има тука един болен ваш човек ...дето му плащате ....я си го вземете та си го приберете при вас.... щото нас не ни пречи ама ...ако мислите да го ползвате за напред..... си го излекувайте
18
1
 
8
 
! Отговори
До Саксофонов 16 преди 3 години
Коя е тая дето му присяда на колянце? Той май вече се излекува и почна да върти мадами. Това е жена му , с която е женен вече 20 години !
17
2
 
9
 
! Отговори
Сам преди 3 години
От такива типове като Навални всичко може дасе очаква, напоследък славата му и парите от запада намаляха и това"отравяне"му дойде добре!?
16
2
 
8
 
! Отговори
анонимен преди 3 години
Не знам защо "днес.бг"не пишете изказването на австрийския лекар Майкъл Ципфер за случая.Той го казва,че ако е отровен с новичок още в самолета да е починал и че германските лекари не вземат страна за отравянето а всички тези неща са казани от други не от лекарите.Ако бутилката с вода по нея е имало новичок да са се натровили и тези които са я отнесли в Германия.
15
4
 
5
 
! Отговори
хехе преди 3 години
Путин е виновен Путин и Русия....и комунистите...и синовете на комунистите....и ретроградния Меркурий .....ммммддаааааа ...тъй да знаете !
14
2
 
9
 
! Отговори
Саксофонов преди 3 години
Коя е тая дето му присяда на колянце? Той май вече се излекува и почна да върти мадами. Аз все още не мога да разбера кой плати масрафа за медицински самолети, хеликоптери и частна клиника с охрана? Това е огромен разход, който обикновен гражданин не може да си позволи.
13
2
 
12
 
! Отговори
Нищо ново преди 3 години
Не дават доказателства а обвиняват, същият сценарий като с Англия...
12
2
 
6
 
! Отговори
A преди 3 години
И ще повярва на Франция? Че те с Германия са едно.
11
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Христо ХристовЕ щом си сигурен ....Макар че лично аз не бих се доверил на личното мнение на сервитьор от Слънчака, но сигурно ще има някой, който ще прояви интерес .....
10
2
 
4
 
! Отговори
пепе преди 3 години
Горкия навалин, да се чуди дали го е отровил Путин (за да го разкара), или е бил Тръмп/Меркел и т.н. (за да злепоставят Путин)
9
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А пък др.Путин е казал, че Навални сигурно сам се е отровил с новичок ! хахахахахахахахаахах ама хич не е нагъл ...
8
2
 
4
 
! Отговори
Христо Христов преди 3 години
До nimportequi,Както каза рюте: "лъжата в политиката не е грях".ЕС ценнодти.
7
4
 
6
 
! Отговори
Христо Христов преди 3 години
След изказването на франция съм сигурен, че ако навални е отровен, това се е случило по време на полета за берлин
6
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Agent provocateur"За ваше сведение Навални не е в Шарите. В Шарите няма балкони, както на снимката, освен за евакуация, и това на фона, дефинитивно не е Берлин."Е няма такива неграмотни и нагли като вас.Значи, понеже лично редовно имам работа там, да ти кажа, че Шарите не само има балкони, ами Шарите не е само една сграда. Множество са, и повечето имат балкони. А "дефинитивното" можеш знаеш какво да направиш с него.
5
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Доктор Ху.."щото следите от БОВ остават много дълго в организма"Нали беше "неразкриваемо"? Сега пък "оставали много дълго в организма".
4
6
 
4
 
! Отговори
nimportequi преди 3 години
Най-вероятно сам се е отровил с новичок няма как честния офицер от кгб да има някаква вина.
3
4
 
14
 
! Отговори
Доктор Ху.. преди 3 години
Ще стане като със Скрипал. Обвинения ... обвинения ... ама доказателствата секретни... всичко е "хайли лайкли" ... в стил "химически оръжия" на Садам .Накрая Навални ще изчезне също като Скрипал ... щото следите от БОВ остават много дълго в организма и лесно руснаците могат да го докажат и то пред цял свят че това "Отравяне" е менте също като " западната демокрация" прикрива джендеризма , расизма и толерастията на Великите страни .