Една от всеки три жени е подлагана на насилие

Средно по 137 всеки дни са убивани от собствените им семейства
Обновена: 1 окт 2020 18:43 | 1 окт 2020 18:30, Камелия Цветанова
38
Една от всеки три жени е подлагана на насилие
Снимка: Pixabay

Една от всеки три жени в света е била подлагана на някаква форма на насилие през живота си, заяви генералният секретар на ООН Антонио Гутериш, цитаран от Нова тв.

На заседание на високо равнище на Общото събрание, посветено на 25-годишнината от IV Световна конференция за правата на жените, проведена в Пекин през 1995 г.

„Ние не изпълнихме всички амбициозни цели от Пекинската декларация”, призна генералният секретар и подчерта, че всяка трета жена някога през живота си е била подложена на насилие.

Всяка година 12 милиона момичета под 18-годишна възраст се омъжват. В някои части на света убийството на жени е съизмеримо с военни действия. През 2017 г. средно по 137 жени всеки ден са убивани от членове на собствените си семейства, каза Гутериш.

И досега жените често биват изключвани от мирни преговори, от преговори по климата, както и от процеси за вземане на решения в различни области.

„В световен мащаб жените имат само 75 % от законните права на мъжете”, подчерта генералният секретар.

Гутериш цитира данни на Световната банка, според които „може да бъдат необходими 150 години за постигане на равенство между половете от гледна точка на размера на доходите през целия живот, като в същото време преодоляването на тази разлика ще внесе до 172 трилиона долара в общия капитал на човечеството.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


38
Още по темата: ооннасилиежени
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
1
 
0
 
! Отговори
Българин преди 3 години
За тази прогандистка статия гарантирано всяка проституто-писачка жена е взела пари. Статията е СОДОМСКО-ПРОПАГАНДИСТКА и не е вярна !!! Долу ДНЕС,БГ и техните СОДомски пропагандатори. За колко ДОЛАРА си ПРОДАДОХТЕ ДУШИТЕ Д-УП-ЕТА-ТА и П-У-Т-КИТЕ СИ ? Забравих и устите си ... ***....
35
0
 
0
 
! Отговори
Ма що.. преди 3 години
До Анонимен *** що обвинявяш 4/5 от мъжете за тия ценности - такава беше пропагандата при социализма,и същата е сега при либерастията. Така беше при социал-комунизма - жената беше и трактористка,и работничка,и на полето. Не си явно веждал плакати със сини работни дрехи на ударнички на труда. Сагашният либерастки възглед е същия - без ограничения за професии на жените. Друг е въпроса дали и при социализма,и при либерастията жените имат ищях да се втурнат в най-опасните професии
34
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Глупости!! За това ли им плащат запалти на тези нещастници от ООН?!? Да плят врели некипели?!? Аман от наглата им пропаганда!!
33
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Изобщо не се шегувам. И не преувеличавам. Ако се приемат такива закони аз пръв ще се включа в тях. И ще се боря с вредителите. дори може да организиам групи за борба с вредителите.
32
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Надявам се действащите патрии да създадат антифеминистка коалиция и активно д се борят с тоя убийствен вирус. Да го итребват с всички възможни средства. Ако нямат законни, да се създадат антифеминистки закони, разрешаващи на всеки съвестен гражанин да убе поне по 3 феминистки. месечно. Пардон, седмично. А ако успее да изпълни нормата за ден да се раздават премии. За унищожаване на вредители се полагат премии, мисля.
31
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ас все още държа на закон против феминизъма. Както има закони против комунизъма и фашизъма, така требе и закон против феминизъма. навремето комунисите са ги потапяли заедно с шлеповете. Така трябва да постъпва и властта в България иначе вижте кво стана - 45 години комунизъм и а вапцахме. Ако има 45 години феминизъм направо ше измреме! За това - фемнинист - шлеп - дъно.И 20 метра стигат. Айде хаирлия да е. Щом не ги вкарват по затворите, поне по шлеповете да ги товарят и да ги потапят.
30
3
 
7
 
! Отговори
:-) преди 3 години
Вижте сега, когато феминистките говорят за насилие, освен за физическо и сексуално насилие, те пробутват и идеята, че има вербално, емоционално, финансово и психологическо насилие. Колкото е по-широка дефиницията за насилие, толкова повече ,,насилени" жени има. Част от тези неща ги имаше и в Истанбулската конвенция.
29
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
излиза че в бг както има около 2 милиона жени х 1/3 = 660 000 бити - айде стига бе :)
28
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
познавам около 500-600 жени - колежки, познати и др. - е, не съм чул нито видял нито една да е бита или да има следи от побой - ХАЙДЕ СТИГА С ТЕЗИ СТЪКМИСТИКИ
27
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Любовта на жената се измерва в големината на заплатата на мъжа.
26
4
 
8
 
! Отговори
SS преди 3 години
Всички жени плачат,че са все жертва на насилие,и всички *** че са жертва на хомофобия.Аиде ,че ми писна.
25
5
 
5
 
! Отговори
Патриот преди 3 години
днескашните жени са само за бой !Малко им е даже!
24
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Жените си падат по лоши момчета, другите са им скучни, а след това ревът.
23
2
 
7
 
! Отговори
Уууу преди 3 години
В България почти няма дискриминация по полов признак, освен в най-необразованите среди, гетата и разни криминални структури. Ако някой е израстнал в нормални условия, добра среда, се сблъска по късно с такива хора.Ето днес вървя и зад мен баба и внучка. Бабата нарежда:-ти си най-лошото момиче, ще те оставя на улицата да те откраднат, защото ми писна,! -къде ти е възпитанието тъй ли те учат!,-защо не си носиш салфетки, защо се изцапа? ....Ето така започва всичко, прос ти баби, прос ти родители..
22
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Какво и каво служи ООН?
21
0
 
8
 
! Отговори
До Иванов преди 3 години
А не ти ли минава през ума, че може да изпаднеш в безпомощно състояние и после тя да ти го връща. Край мен доста хора, на които мъжете им с години се залежават и висят на ръцете на жените си. Когато нямаш сила да си вдигнеш ръката да я удариш, ко прайм тугива? И мъжете и жените не осъзнават, че ако тормозиш другия, вървиш против себе си. Ама не гледате и не мислите, докато сте здрави и силни. Посля е късно.
20
0
 
6
 
! Отговори
Вейхайвей преди 3 години
До ИвановС раздаването на шамари ли си лекуваш комплексите би иванов? Да попаднеш на някоя с космати гърди, че да разбереш кон боб яде ли.
19
2
 
6
 
! Отговори
анонимна преди 3 години
Иванов, освен надуваема кукла нищо друго не заслужаваш, но пък по-добре си намери мазохистка, и ще си прекарвате чудесно!
18
4
 
3
 
! Отговори
анонимна преди 3 години
Че защо търпите физическо насилие, може ли да попитам? Или си го търсите, нали уж жените били виновни, че търпят насилници?
17
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Абе, ало, жената трябва да я "биете" с думи. Ако можете.