Двойно повече починали от коронавирус в Чехия само за 10 дни

Водят се преговори с Германия да изпрати 100 медици на помощ
17
Двойно повече починали от коронавирус в Чехия само за 10 дни
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Броят на хората, починали след зараза с коронавирус в Чехия, се е удвоил до 2047 за две седмици, съобщи Министерството на здравеопазването, цитирано от Ройтерс.

Още по темата


Страната регистрира 1000 смъртни случая седем месеца след първия заразен с коронавирус. От началото на октомври обаче рязко нарасна броят на инфекциите и на смъртните случаи.

За последните две седмици броят на пациентите в тежко състояние се е увеличил от 438 на 772. В болници са настанени в момента общо 5314 пациенти.

В Чехия вчера бяха доставени 30 респиратора, очакват се още 120, съобщи Европейската комисия.

Двайсет и осем военни лекари ще се притекат на помощ на колегите си в чешки болници. Водят се преговори с
Германия да изпрати 100 медици в Чехия. /БТА/


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


17
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Има два подхода към епидемията. При първият най-важното е да се спре епидемията и за тази цел те спират нормалния живот за няколко месеца, след което живота си продължава с предпазни мерки да не се внесе заразата от чужбина, а ако се появи някъде заразен, се взимат мерки да няма нови заразени. Вторият подход целта е да се осигурят достатъчно легла в болниците. Прави се и услуга на бизнеса, като ограниченията малко го засягат. Резултатът е огромен брох заразени, срив на иконимиката и с години зар
12
1
 
1
 
! Отговори
До 14 преди 3 години
Казваш, че ако някой е застрелян с кършум в сърцете, то той е починал с куршум, но не от куршум. Куршумът е предизвикал разкъсвания и човекът е починал от разкъсванията, а не от куршума. Разбираш ли каква безмислица твърдиш?
11
1
 
1
 
! Отговори
Работник от Чехия преди 3 години
Някой да е чувал или чел някъде за втора вълна в Китай? Замислете се малко. Световната здравна организация си върти игрите, ние *** им се връзваме и до кога ще я караме така, незнам. Между другото в Чехия не е толкова зле положението, колкото го описват. Поне в Пилзен не е.
10
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
починали с коронавирус, а не от него
9
5
 
16
 
! Отговори
НАРОДЕ, преди 3 години
Носи си маските и мий ръцете. Не разбрахте ли, че от короната няма да умре нито един политик и нито един богаташ, защото лекарства и внимание ще има за него със сигурност, но за нас - вашите майки и бащи на по 60 години - няма да има. Мислете. БЪДЕТЕ ХОРА.
8
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
спокойно вирусът ходи само по тъпите индивиди, които още не са загрели че трябва да спазват социална дистанция и че положението е много много сериозно ...
7
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Борисов се страхува от малкото на брой, но кресливи протестиращи! Радев така и не проумя, че злобата му е в повече! Трябват по-смели правителствени решения, а не на парче.
6
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
A в Белорус защо не се увеличава, опозиционерката Тихановская защо се разхожда по цяла Европа и не обясни?
5
1
 
20
 
! Отговори
Зоро преди 3 години
Отвориха училищата на 1 септември. Защото бяха много добре дотогава.Сега са ги затворили, но след дъжд качулка.Не знам нашия НОЩ какво блее, какво чака. Здравната система на Чехия е светлинни години пред нас, а са изпукали!Тук ако утре не затворят училищата и се бъзикаат още седмица, ще има трупове по улиците и Бг ще бъде закрита.Аз настоявах да се въведат маски на закрито. След 2 месеца НОЩ, който ги отричаше, ги въведе.Настоявах да не почват обучение присъствено. Мина месец и валякът....
4
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
На Мехия ще помогнат но на опростачен *** НИКОЙ няма да помага.На това долно племе помощ НИКОГА.
3
8
 
8
 
! Отговори
МишоСекирата Корница преди 3 години
До 1 АнонименТо и министъра на здравеопазването на Германия Шпан, носи маски през цялото време...!!! Ама, като си чеше дупето с кожени дудуци- ей го сега, заразен от Корона! Язък за мерките му..! Анадън ми?
2
17
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
С коронавирус или от коронавирус ? Второто е малко вероятно тъй като не се извършват аутопсии...
1
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Щото там не си бият лекарите, ако си ги биеха като нас... ехеееее