Българи във Франция: Рестрикциите не са чак толкова строги

Границите на страната остават отворени за граждани на ЕС
29 окт 2020 09:28, Нели Христова
16
Българи във Франция: Рестрикциите не са чак толкова строги
Снимка: БГНЕС

От днес Франция е под национална карантина. Пълното затваряне на държавата беше обявено от президента Еманюел Макрон като единственото средство за борба с увеличаващия се брой случаи на заразяване с коронавирус. Тази седмица в страната беше поставен печален рекорд - 52 хиляди случая на коронавирус за едно денонощие.

Още по темата

Новите мерки в страната „хващат” Ирина и Георги Цочеви, които живеят в Париж, на почивка в южната част на страната. Те споделиха пред NOVA, че не са изненадани от новите рестрикции.

„Направи ни впечатление, че училищата остават отворени. От училището на нашето дете вече ни съобщиха, че децата трябва да носят маски. Всички се чудим как ще стане това”, споделя Георги.

Семейството ще продължи да работи от вкъщи, както е било в по-голямата част от времето през пандемията. Георги и Ирина се надяват мерките да дадат очакваните резултати, но според тях рестрикциите не са толкова строги, колкото се е очаквало.

Барове, ресторанти, кина, театри и всички сгради, които посрещат публика, ще бъдат затворени. Студентите от университетите ще се обучават онлайн. Отворени остават училищата и детските градини. Французите няма да могат да се придвижват извън района си на местоживеене. На този етап Макрон каза, че границите на страната остават отворени за европейските страни, но детайлите ще се уточняват.

Всеки, който обаче иска да напусне дома си, ще трябва да попълни специален формуляр за целта. Френските граждани ще трябва да имат и съществена причина за излизане, а именно – да отидат на работа, да потърсят медицинска помощ или да си купят консумативи от първа необходимост. Декларациите ще се попълват онлайн предварително. Те ще се регистрират в система, което означава, че гражданите няма да могат да попълват едни и същи декларации в рамките на деня. Или казано по друг начин - ще могат да ходят веднъж до магазина, веднъж до работа и веднъж, за да вземат детето от училище.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
0
 
4
 
! Отговори
123 преди 3 години
От утре е под национална карантина,а не от днес !!!!!
13
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да не са инжинери или меринджеи? Само те са скучняги тип от нас на работа, от работа в нас на които не им прави впечатление. То за тях е същото... и преди и сега. Нищо, че забраняват да се виждаш с приятели и роднини, нищо че остават отворени само аптеки и храниелни магазини, нищо че можеш да се разхождаш свободно 1 час на ден в радиус от 1км, нищо че не можеш да напускаш региона. ***!
12
0
 
4
 
! Отговори
haha преди 3 години
Най-смешното в тая статия е, че това семейство не смята строгите мерки за строги :) Сигурно строги ще бъдат ако им забранят да излизат изобщо за един месец...
11
0
 
2
 
! Отговори
Христо Христов преди 3 години
Хахаха... явно комплоттеориите са верни. Следене на 100%, но отворени граници заради "ценностите" на ес.
10
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
За полицията и армията ще трябват нови попълнения и високо заплащане. Сигурността е с безусловен приоритет, особено пък сега. Европа да се стегне яко. Трябва ѝ и помощ, сама няма да се оправи. Както и ние.
9
3
 
0
 
! Отговори
До 6 преди 3 години
Абе има много работи, които могат да се работят от вкъщи. Ама и да ти обясня няма файда. Довечера на нощната смяна на строежа си помисли още малко.
8
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Рестрикциите не са чак толкова строги"..Поне можем да си направим изводи за технологичното време, нужно за привикване и приемане за нормално на ненормални неща....Накрая всички ще стоим заключени в тоалетната или килера, с по 5 маски, обилно мажещи се с дезинфектант и ще твърдим убедено: "Рестрикциите не са чак толкова строги"....
7
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Е да бе, не били "чак толкова строги"!Колко строги искате да бъдат???Всички граждани да ходят с гривни на крака за проследяване със GPS ли???Наша позната българка работи в Люксембург и ходи до Париж.Вика, ужасяващо е навсякъде! Не е нормален живот а като в затвор - излизаш навън само да не се залежиш да се разхождаш като затворниците в двора на затвора. И се прибираш пак в къщи.
6
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И кво по-точно работят от вкъщи?Джобен тенис?Няма такова животно работа от вкъщи.
5
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Е как мерките да не са чак толкова рестриктивни,като е въведена национална карантина,всичко е затворено и не можеш да излизаш от дома си без да се регистрираш?
4
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 2:Поне тебе да не те мислим... Харчѝ си парите със здраве и не спами форума.
3
3
 
13
 
! Отговори
Q преди 3 години
За какъв "печален" рекорд пишете... 99,9% от тези 52 000 новозаразени ще се излекуват без усложнения, но по-важното е да ги съобщите, че все едно това са вече умрели хора...Жалки драскачи...
2
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 1:А положението в България е: Тука всички парлеву франсе...
1
14
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Трябва да се предприеме нещо иначе няма да издържи здравната система. Трябва да се предпази народа. Там политиците са отговорни и не се страхуват да наложат мерки защото нямало да ги изберат на следващите избори като тук. Vive la France!