Георги Димов: В Турция е криза, всеки трети е безработен

Рейтингът на Ердоган спада, няма да управлява сам
Обновена: 30 окт 2020 23:02 | 30 окт 2020 22:22, Веселина Йорданова
57

Силно земетресение от 7 по Рихтер разтърси Турция и Гърция. 12 души са загинали, а над 400 са ранени при труса в Турция. Най-малко двама загинали и на гръцкия остров Самос.

"Има информация, че земетресението е усетено в София и Бургас. То беше усетено в Истанбул и цяла Източна Тракия. Съобщава се за шестима загинали. Има много разрушени сгради. Това е трагична ситуация. На място веднага пристигнаха няколко министри, изпратени лично от Ердоган", каза бившият генерален консул в Одрин Георги Димов в студиото на "Денят ON AIR.

Той подчерта, че са мобилизирани екипи на пожарната и полицията.

"В четвъртък беше националният празник на Турция. Лирата падна още повече. Вече 1 евро струва почти 10 турски лири. Факт е, че всеки трети турчин е безработен. От последното социологическо проучване личат два много неприятни показателя за управляващия тандем, особено на президента Ердоган", допълни бившият консул пред Bulgaria ON AIR.

По думите му това са слабите икономически резултати.

"Както и електоралните нагласи, които никак не са в негова полза. Близо 20% от анкетираните посочват, че главният проблем е икономическата криза. Около 17% казват, че е коронавирусът. В индивидуален план - над 40% от анкетираните декларират, че предходния месец не са платили една фактура, а пък всеки втори избирател си търси работа, но не може да я намери", посочи още Димов.

Експертът добави, че 2/3 от хората са заявили, че доходите им са спаднали, а близо 50% са на мнение, че страната не се управлява добре.

Той е категоричен, че със сегашните резултати на Ердоган, турският президент няма как да управлява сам.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


57
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Дьлга на Сомалия кьм МВФ 3,5 милиона долара е платила Турция.Уф колко е зле тая Турция.
34
1
 
0
 
! Отговори
До32 преди 3 години
Географско положение без железни дипломация и армия е само главоболие. Кое имаме ние - връзкари за "дипломати" и няколко шкембета в "армията". Затова и политиците работят за навън, дори да имаха желание нямат възможност.
33
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Димов *** ти гледай клоаката си а не Турция на изкуствено дишане сме ако не ЕС сме измрели
32
6
 
14
 
! Отговори
V преди 3 години
Все едно говори за бокова България .Една трета безработни ,а другата трета работи за без пари. Само тази трета дето избяга долу горе бива + олигарсите на боко и той самия ;) Турция си има и проблеми и по силни страни. Взеха ни южен поток и се възползваха от географското си положение а ние не успяхме. Ми тогава за какво ми е това положение като не можем да правим пари от него ? Нали ние само това си имаме ?Пак стан пресмял се щърбел на хирбел .
31
5
 
11
 
! Отговори
Kiro преди 3 години
Този г-н откри топлата вода!Турция била в криза... Е, дай пример коя държава не е!?Ние ли? САЩ, Германия, Франция, Белгия...?Това е икономическа криза която удари всички.Примитивизъм е да злорадстваш и плюеш съседа си. Ако имате проблеми или се преговаря или се воюва.Слава богу с някой от съседите си нямаме реални проблеми. С С. Македония спорим за историята, малко смешно е това да е проблем.С Турция, Гърция, Румъния, Сърбия нямаме дори недоразумения.Така и трябва да бъде.
30
5
 
14
 
! Отговори
пияница мистик преди 3 години
Ердоганьо е диктатор като джудженцето Пyтиk и затова толкова се обичат, но пък въпреки това Турция е светлинни години по всичко пред България. Бил съм там, живял съм, видял съм. Има си ислямистка и светска част. Който му се пие Йени Ракъ пие по ресторантите, има и където няма алкохол, всичко за всеки. Голяма държава. Да плюеш по Турция показва само ниско ниво на култура и незнание.
29
3
 
1
 
! Отговори
пияница мистик преди 3 години
Нищо не съм усетил, защото по това време клатех гаджето и бях и пил ....
28
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Георги Димов:В туркестан всеки трети е безработен мамун.Въпроси?
27
2
 
2
 
! Отговори
americano do 41 преди 3 години
dgd
26
2
 
2
 
! Отговори
americano преди 3 години
are u levo be ***! видял си ти живот , въ шльо!
25
5
 
4
 
! Отговори
До Пацата преди 3 години
Паца за празника пак турската валута се стрина май?
24
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да питат северна корея и китай как оцеляват, че скоро ще пържат семки от диня и ще гризкат райграс.
23
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Бог забавя, но НИКОГА не забравя.Повтарям Бог, не аллах.
22
11
 
12
 
! Отговори
Пашата преди 3 години
Ей и да бегате срещу Турция и пак няма да я настигнете чалгаджйи
21
13
 
7
 
! Отговори
Пашата преди 3 години
Ходи в турция живот да видеш
20
6
 
9
 
! Отговори
ха ха преди 3 години
До 32 Анонименводеща във финландия която е 5 млн ! и сега ще ме убедиш , че в момента финландците гледат на финландски телевизори иговорят по финландкси телефони произведени от турксата фирма ?? турция купи ТЪРГОВСКИ МАРКИ на фалирали фирми като грундик,телефункен опитвайки се с тях да пробие на запад защото са познаваеми но не става нищо такова. просто купуват името но не могат да развият нови продукти...нали за това трябват инженериа не духовници !! турция не е в европа и Vestel не е европей
19
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Финлукс ООД е основана през 2002 и от тогава Finlux се утвърждава като водещ бранд в света на електрониката и дигиталните технологии във Финландия. В началото на 2006 Vestel, част от турската компания Zorlu Group, най-големият производител на телевизори, купува Finlux и продуктовата линия телевизори Финлукс отново се завръща в магазините за бяла и черна техника във Финландия. Vestel, най-големият европейски производител на телевизори, трети по големина в света
18
4
 
9
 
! Отговори
турчина може преди 3 години
да си вири задните части в определени часове на деня
17
8
 
10
 
! Отговори
ами има заводи преди 3 години
До28 Анонименв турция но са на западни фирми а вие само завивате гайки та. толкова сте *** ,че не може да копирате западните технологии както направиха китайците които за 20 години станаха икономическа сила каквато турция не е ...просто нямате ум за това. а спор няма земеделие имате но за там акъл не се иска. тук на запад НЯМА турска електроника и никой не купува марки като беко,грундик и т.н
16
9
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Турците имат заводи, всеки трети уред в зора е правен в турция, имат земеделие, всеки знае огкъде идват домати маслини нарове и какви ли не зеленчуци и плодове. У нас пък е пълно с плямпала, направили по един блог и вземащи грантове, самонаписали се всякакви, нищо не произвели освен дрънканици в угода на тоя който плаща.