Основните храни поскъпват за девети пореден месец

Световните цени са достигнали най-високото си ниво от юли 2014 г.
4 мар 2021 20:15, Ния Христова
7
Основните храни поскъпват за девети пореден месец
Снимка: Pixabay
Световните цени на храните за девети пореден месец през февруари са се повишили, достигайки най-високото си ниво от юли 2014 година. Захарта и растителните масла вземат челни позиции в класацията на поскъпналите храни. За това съобщи днес Организацията на ООН по прехрана и земеделие (ФАО), цитирана от Ройтерс.
 
Индексът на ФАО, който измерва месечните промени в цените за кошница със зърнени храни, маслодайни семена, млечни продукти, месо и захар, отчита средно 116,0 пункта за февруари спрямо 113,2 пункта през януари. На данните за януари е направена лека корекция спрямо първоначалната стойност от 113,3 пункта.
 
ФАО допълва още, че световната реколта от зърнени храни остава на път да постигне годишен рекорд за 2020 година, като според ранни показатели производството може да нарасне още през текущата година.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Българина е оцеляващ. Докато има лаещи агънца и мяукащи зайчета по улиците ,ще пируваме.Кога свършат и те ще се дебнем зад ъглите с кръвясъл поглед и . С нож и вилица в ръце.
4
0
 
0
 
! Отговори
Трол от Тирол преди 3 години
Основни храни . Хм. Много относително За едни основно черхайвер Скупи вина патици по пекински и други господарски ястия. И златни прибори.За други хляб сол и кисело мляко.За мен свински крака уши с чесън с алуминиева лъжица.Въпрос на гледна точка.
3
1
 
2
 
! Отговори
Патриот преди 3 години
Още в самото начало на ковид имамата алармирах ,че истинската пандемия ще е от ГЛАД не от някакъв измислен вирус!Всичко това е план да се срине логистиката и производството на храни в световен мащаб!План за изтребление и депопулация събудете се ,ковида е само прикритие за този сатанински план за изтребление на човечеството!света се управлява от педофили психопати !Колкото и щуро да ви звучи това е истината тотална психария!
2
0
 
4
 
! Отговори
дедо Ташунко преди 3 години
Очаква се и за месото с 20-30 %. Пандемия - намаля производството.
1
8
 
1
 
! Отговори
ГОШО преди 3 години
Това не вярно Поскъпване има само в Русия