Елизабет II продава кралските самолети, остава без ескадрила

Кралицата ще трябва да използва самолета на премиера
7 мар 2021 15:17, Ния Христова
44
Елизабет II продава кралските самолети, остава без ескадрила
Снимка: БГНЕС
Британската кралица Елизабет II отсега нататък ще трябва да използва самолета на министър-председателя на страната Airbus A330s Voyager, тъй като четирите самолета BAe 146, на които тя доскоро е летяла, ще излязат от експоатация. За това съобщи Mail on Sunday позовавайки се на собствени източници. 
 
Според изданието британските власти трябва да обяват извеждането от експлоатация на четирите самолета BAe 146 в цялостен преглед на въпросите, свързани със сигурността, отбраната и външната политика, който ще бъде публикуван на 16 март. По този начин 32-ра кралска ескадрила, която отговаря за въздушния транспорт на Елизабет II и всички високопоставени членове на кралското семейство, и се намира в околностите на Лондон, сега ще включва единствено хеликоптера AW 109. 
 
Вестикът посочва още, че това вероятно ще принуди Кралицата да използва самолетът на министър-председателя Airbus A330s Voyager. Този самолет миналата година беше пребоядисан в цветовете на флага на Великобритания за 900 пауна (1,1 милион долара). Борис Джонсън тогава отнесе доста критики от страна на обществото поради неефективно изразходване на публичви средства по време на пандемия и здравна криза. 
 
Преди това този самолет е бил използван за зареждане с гориво във въздуха. От юни 2016 г., след преобразуването му, той се използва за пътуване от ръководството на страната. Самолетът беше оборудван с офис, 60 места в бизнес класа, както и 100 места в икономическа класа. Самолетът разполага и с противоракетна система.
 
Публикацията отбелязва още, че самолетите BAe 146, които кралската фомилия използва от 80-те години на миналия век, са произведени от британската компания British Aerospace, могат да бъдат пуснати в продажба. 
 
"Продажбата на самолетите BAe 146 значително ще намали способността на Кралската ескадрила да изпълнява военни и граждански мисии. Тези високо ценени универсални самолети обслужват отлично членовете на кралското семейство, военните командири и министър-председателите в продължение на десетилетия". това каза ръководителят на комисията по отбрана на Камарата на общините на британския парламент, консервативният депутат Тобиас Елууд. 
 
Гарет Томас, депутат от Лейбъристката партия, призова властите "спешно да обяснят как кралското семейство сега ще пътува в чужбина, за да изпълнява ключовите си функции". 
 
"Те заслужават подходяща подкрепа, макар и защото са едни от най-популярните британски активи", каза още той. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


44
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
1
 
0
 
! Отговори
Газдов преди 3 години
Принципно, BAe 146 е малък регионален самолет, който изминава под 4000 км. Освен из Европа с него няма къде да иде. Бабата и досега си е летяла на големи самолети като е ходила из колониите. Те нямат колония на под 5-10 хил. километра, някои са на 15 хил.
37
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ще ги продаде, ще си купи нови или каквото си пожелае! Най богатата жена в света може да си позволи абсолютно всичко! А колко са хеликоптерите линейки в България?? В Англия са над хиляда!!!!!!
36
2
 
0
 
! Отговори
Сър Кари преди 3 години
Я тази усети че и е настъпило времето за отвъдното с оная мумия и реши да продаде ,изяде и изпие всичко.Ще плати на няколко мъжки про... Пък те след нея на палатки и мизерия ега си монархията.Мисли само за дъртият си ***
35
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Т ъ р т ей
34
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Вещицa добре че принц Хари успя да спаси поне жена си и сина си. За съжаление майка си не успя да спаси от острите нокти на оная горе на снимката.
33
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ТАМ КЪДЕТО ТРЯБВА ДА ПЪТУВА ТЪЗ НЕ СЕ ПЪТУВА С ЕСКАДРИЛА А СЪС СВЕТИЯТ АРХАНГЕЛ МИХАИЛ
32
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
УжасТ!
31
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Е, нищо сега като дойдат пауните ще се вози на тях.
30
3
 
12
 
! Отговори
Бря я преди 3 години
Елизабет II продава кралските самолети, остава без ескадрила , на метла се лети по удобно
29
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Е как да не я ожалиш бабичката , на дърти години трябва да се моли друг да я вози в самолет.А жената е имала преди 4 самолета , а сега горката е останала без нищо.И на мен ми се случвало имам кола ,нямам кола, а представете си имате четири коли и останете без кола , е неприятно е.
28
1
 
11
 
! Отговори
Това е фак нюз преди 3 години
В заглавието "ПРОДАВА", а от статията се подразбира че ще ги пращат за скрап.
27
4
 
12
 
! Отговори
House M.D. преди 3 години
Откога станахме английско графство, че да ни интересува?
26
2
 
6
 
! Отговори
Saki преди 3 години
1.1 мил.долара за боядисването на опашката на самолета ? Тази боя от натрошени диаманти ли е била ?
25
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И да Китай забогатява.Но милиони още живеят при условия при които не би искал да живееш.Такива неща като платен годишен отпуск извън официалните празници тепърва навлизат. А работата по 12 часа 6 дни в седмицата е стандарт.Можеш да попиташ работещите на терминала в Пирея който китайците закупиха как се усещат.Там вече синдикат няма. Това в Гърция където стачките по принцип с национален спорт.
24
2
 
4
 
! Отговори
До 8-11 преди 3 години
Запълнил си главатАс от нета.Австралия ли я ли е под прекият контрол на Китай?Страната в която е разположена една от най-важните американски бази за сателитно наблюдение.Страната която участва активно в Афганистан.Която е част от новата инициатива срещу Китай заедно с Индия(също екс брит колония) и САЩ.Не бъркай това че Китай е основен вносител на авст ресурси с което озитата се борят с политическа зависимост.Като за Канада и Н.Зеландия дори и това не важи
23
2
 
4
 
! Отговори
Аха преди 3 години
Сигурно за да може да плаща охраната на Меган !
22
2
 
14
 
! Отговори
gio преди 3 години
900 пауна (1,1 милион долара).Почвам да отглеждам пауни при тази цена на паун!!!
21
1
 
7
 
! Отговори
Франция е велика преди 3 години
Всеки ден се пише за кралски величия за да се набива на народа подчинение и да навежд главата. СмрадТези ангилизи вечни яе тънат в гуувна не можейки да се отърват от кастовото си общество.САЩ, ФРанция и комунистите са велики, защото са успели да отритнат хомота на монархията завинаги, всчики страни с монарси не са демокрации истински и истински свободни - всекидневно им се набива, че над тях е някой монарс и после бог и те са нищожни..
20
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Един паун ще струва 1230 и кусур патки, да знайш
19
2
 
4
 
! Отговори
Presspapier преди 3 години
Алфред ХичкокИма един филм за Птиците се сетихИ на разни други филми по света и у нас