Хиляди жени протестираха в Мексико срещу сексисткото насилие

Протестът беше по повод Международния ден на жените
9 мар 2021 08:38, Петя Славова
6
Хиляди жени протестираха в Мексико срещу сексисткото насилие
Снимка: БГНЕС

Хиляди жени протестираха в центъра на мексиканската столица срещу сексисткото и сексуалното насилие в страната, предадоха световните агенции.

Протестът беше по повод Международния ден на жените, съобщава БТА. Преди протестното шествие да потегли от Площада на Републиката към сградата на правителството демонстрантки с качулки на главите ритаха дървените заграждения около Паметника на Революцията.

Те закачиха там и снимки с имената на предполагаеми изнасилвачи и убийци. "Заедно ние сме огъня, нека да изгорим всичко", скандираха жените.

Протестът вчера последва уикенд на демонстрации пред президентския дворец, където десетки жени закачиха листове си имената на техни сънароднички, станали жертви на убийства.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още по темата: протестмексикожени
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
1
 
1
 
! Отговори
До 1 преди 3 години
Пабло Ескобар почина преди още докато ти беше в ,,ташкент"и не беше роденн пубере!
3
2
 
5
 
! Отговори
една преди 3 години
Може и да искат жена в къщи, но според вас колко тук у нас може да издържат жена с 4 - 5 деца в къщи - единици, но те обикновено не искат много деца. Затова това, което казвате, просто на този етап не е реално. Трябва някакъв среден вариант, и може би най-важното - достатъчно са едно - две деца, защото планетата не е за година - две? А на тези с женската им пожелавам жена, ама друг път......
2
3
 
8
 
! Отговори
анонимен преди 3 години
Единственият начин е жената да може спокойно да избере дали ще стои в къщи и да роди повече деца, или да работи. Има достатъчно мъже, които ще искат жена в къщи, и достатъчно от другите. Всякакви приказки от сорта женската да стои до печката просто вече не вървят.
1
7
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ми ако Пабло Ел Мучо Диса Грациас Ескобар извади паталака?