Бърни Мадоф - "измамникът на века" почина зад решетките

Човекът зад най-мащабната финансова измама бе на 82 години
14 апр 2021 18:48, Петя Славова
10
Бърни Мадоф - "измамникът на века" почина зад решетките
Снимка: БГНЕС

Бърни Мадоф, човекът зад най-мащабната финансова измама в историята, почина в затвора на 82-годишна възраст, съобщиха американските медии, цитирани от АФП.

Мадоф беше осъден на 150 години затвор през юни 2009 г. за управление на схема в стил пирамида, която измами десетки хиляди хора по света. Смята се, че схемата е била за между 25 и 63 млрд. долара, предава БГНЕС.

"Измамникът на века“ Бърнад Мадоф е на 71 години по време на излизането на присъдата му. В съда той призна, че в продължение на 20 години е мамил инвеститори и регулатори. Той не е правил никакви сделки, а просто е превеждал всички пари от една банкова сметка в друга, давайки средства по искане на клиенти под формата на "печалба". Списъкът на измамени инвеститори включва не само най-богатите американски граждани и известни личности, но и най-големите банки в света.

Мадоф е използвал умело регистрираната в Лондон семейна фирма, за да заблуди регулаторните органи и своите клиенти, че търгува с ценни книжа в Европа. Класическата измамна схема, която започва да функционира още през 80-те години, му позволява да прехвърли набраните във фонда средства към семейната фирма в Лондон под предлог, че извършва търговия с европейски ценни книжа. Вместо действително да инвестира набраните средства, Мадоф прехвърля парите обратно към свои сметки в САЩ и ги използва за облагодетелстване на своето семейство и съдружници.

С друга част от парите той покрива разходите за извършваната отделно търговия с ценни книжа в Ню Йорк и заплаща обещаната печалба на по-ранните клиенти. Очаквайте още подробности

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
3
 
! Отговори
До Илиев преди 3 години
Илиика кака ти ружа най- вероятно почива на хладно и тъмно!
5
0
 
5
 
! Отговори
Илиев преди 3 години
А БГ измамницата с криптовалута Ружа Игнатова е на свобода и я издирват безрезултатно
4
0
 
15
 
! Отговори
ФАКТ преди 3 години
В сравнение с бкп-бсп е като чавдарче!!!
3
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
и ораганизаторите на измамата covid ще свършат по същия начин .
2
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Починал измамник мамил други измамници.
1
3
 
6
 
! Отговори
Американска мечта ! преди 3 години
При Йехова е юдеина сега.