Вече може да се пътува из цяла Шотландия и без основателна причина

В Северна Ирландия от 30 април ще отворят пъбовете, ресторантите
16 апр 2021 14:32, Елка Василева
13
Вече може да се пътува из цяла Шотландия и без основателна причина
Снимка: архив, БГНЕС

От днес в Шотландия може да се пътува свободно между отделните райони. Ще бъде позволено събирането на открито до 6 души от 6 различни домакинства, предаде БНР.

Отделните части на Обединеното кралство имат своя собствена политика по отношение на пандемията. С оглед на голямото намаляване на заразяванията в Шотландия взеха решение за облекчаване на мерките по-рано от планираното.

Още по темата

Правителството оповести, че ще изтегли напред първоначално обявената дата 26 април с оглед на подобряване на психическото и физическото състояние на хората. Хората сега ще могат да пътуват из цяла Шотландия, без да имат основателна причина за това.

Къмпингуването обаче продължава да е забранено, дори в палатки или в каравани. Властите предупредиха хората да се придържат към социалното дистанциране в очакване, че популярните туристически дестинации ще бъдат наводнени от посетители през следващите дни.

В Северна Ирландия от 30 април ще отворят пъбовете, ресторантите и кафетата с обслужване на открито. Това също ще стане по-рано от предвиденото. На същата дата ще отворят и второстепенните магазини и фитнес залите.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
0
 
! Отговори
House M.D. преди 3 години
А какво мисли другарят Нестерас Ромбоптерикс по този въпрос?
4
0
 
3
 
! Отговори
До 3 преди 3 години
И до какво доведе това пътуване баз основателна причина,А ?! Погледни цифрите на заразените и починалите в Шотландия, която е с почти е еднакво население като България, и тогава пиши глупотевини.
3
1
 
3
 
! Отговори
ha преди 3 години
Тук пък винаги е можело да се пътува без основателна причина. Супер постижение в Шотландия, че чак сега могат..
2
0
 
3
 
! Отговори
До 1 преди 3 години
Засилването свобод е Шотландия , ще разберем сле 6 май, кажат и приключат изборите за шотландския парламент и за indyref2.
1
2
 
5
 
! Отговори
Ха преди 3 години
А могат ли да дишат свободно.? Май това не се включва в пакета за правата в Кралството