Ковачев: Ако партии имат алтернативен план, да го покажат

Според Петър Витанов няма време да изработим нов отначало
Обновена: 23 апр 2021 20:11 | 23 апр 2021 20:08, Веселина Йорданова
21
Ковачев: Ако партии имат алтернативен план, да го покажат

"Ако някои други политически сили имат алтернативен план, имат друго виждане, те трябваше вече да са го показали, да са казали, какво искат да се промени - целите ли да променят, нещо друго ли да променят, но не трябва да има забавяне". Това каза в предаването "Брюксел 1" евродепутатът от ГЕРБ Андрей Ковачев, като се обоснова: "Защото е в интерес на България, а не на някое правителство, планът да бъде представен колкото се може по-бързо в ЕК".

"Правителството на ГЕРБ е свършило и двете условия - ратификация на собствените ресурси през февруари месец - България бе една от първите страни, както и проектопланът е координиран с ЕК, посочи той.

Според евродепутата, другите, които имат забележки към този план, трябва да знаят, че той е обсъден със социалните партньори, с бизнеса, със синдикатите в България в последните шест месеца. "Ако имат други виждания, сега е моментът, веднага да ги представят", категоричен е Андрей Ковачев.

"Не мисля, че всяко следващо правителство може да влезе в този индикативен срок - 30 април. Няма как да се създаде правителство по-малко от месец след провеждане на парламентарни избори". Така евродепутатът Петър Витанов опонира на колегата си.

"Смятам, че това се направи поради две причини. От една страна – защото още има въпроси, които не са доизяснени. Невнасянето служи като извинение за не дотам свършената работа", смята Витанов.

Според евродепутата, "националният ни интерес е заложен за сметка на вътрешно - партиен дивидент. Защото този акт на невнасяне на плана подтиква следващите да сформират правителство. Т.е. това се ползва като опит за извиване на ръце и за изнудване на едно следващо правителство, което във възможно най-спешен порядък да внесе този план. И последно. Няма време да изработим нов план отначало", е мнението на Петър Витанов.

Двамата депутати коментираха и издаването на ваксинационни паспорти, както и рисковете и ползите от тях.

Целия разговор можете да гледате в предаването "Брюксел 1" в събота, от 17.30 часа!

Кои са останалите теми в предаването, гледайте във видеото!


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


21
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
1
 
3
 
! Отговори
КОЙ преди 2 години
Прекратявайте!Плащам за друго!
3
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
*** ИТН къде е плава ви бе? Майо, къде ти е плана? Корненце, точно ти и ДъПъСъто, барабар с ДъБъ,къде пък е вашия план бре? Всичките сте супер умни, ама май без тъпите и грозните нещо не сработва, а?
2
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Плана е у Фигурана, рано от зарана и на аероплана....
1
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ако са имали план до сега да са го показали.Нула пресечена са.Влязоха в НС само да правят скандали.Жална ни майка.