Поискаха $2,1 млн. откуп за отвлечени студенти в Нигерия

Това е вторият подобен случай в щата за тази година
23 апр 2021 00:00, Ния Христова
12
Поискаха $2,1 млн. откуп за отвлечени студенти в Нигерия
Снимка: БГНЕС
Бандити в сряда взеха за заложници над 20 студенти в университета Грийнфийлд в щата Кадуна в северна Нигерия. В замяна на освобождаване поискаха откуп от 800 милиона найри (2,1 милиона долара), съобщи вестник "Vanguard", предаде БГНЕС.
 
Според информация на вестника бандата е нападнала частния университет в Грийнфийлд на 21 април. Един от служителите е бил убит, а 23 студенти са взети като заложници. Престъпниците поискали откуп от 800 милиона найри от родителите на студентите от университета, който е основан преди три години.
 
Това е вторият подобен случай в щата за тази година. На 11 март бандити отвлякоха 39 студенти от общежитието на държавния лесотехнически колеж в град Кадуна. Само десет от тях бяха освободени. Похитителите искат за останалите 500 милиона найри (1,3 милиона долара).
Още по темата
 
През последнит месеци в Нигеия нападенията срещу университети и училища за похищения с цел откуп са зачестили. 
 
На 26 февруари 279 ученички бяха отвлечени от девически интернат в Джангебе, провинция Замфара. Те бяха освободени на 2 март след преговори. В щата Кацина на 11 декември 2020 г. 344 момчета от интернат бяха отвлечени от бандити. Всички те бяха освободени шест дни по-късно.
 
Над 600 училища са затворени от март насам от местните власти в Северна Нигерия. Учениците от тях бяха преместени в други образователни институции в по-безопасни райони на страната. В същото време мерките за сигурност са засилени в действащите училища и университети.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ХМ добра идея!
5
1
 
3
 
! Отговори
Додо преди 2 години
Африка е там, където живеят африканците. Скоро очаквайте подобни отвличания в ЕС! Само че медиите ще ги е страх да ги отразят, за да не ги помисли някой за "расисти" (каквото и да означава това!
4
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Че кой е луд да дава пари за б0клук за да си го връща? Хората плащат, за да се изнася в чужбина за рециклиране.
3
1
 
4
 
! Отговори
Ректорът преди 2 години
Да ги ядът.Ще приемем нови.
2
3
 
7
 
! Отговори
Браво преди 2 години
Ей това са истински мюсюлмани, на които Коранът им е в главите и сърцата ! Сигурно са установили директна телепатична връзка с духа на Мохамед, за да уточнят цената !
1
2
 
6
 
! Отговори
БЕЛИТЕ да помогнат.. преди 2 години
270 ученички били отвлечени.... питам се дали общия брой на родителите и роднините на девойките би могъл да надвишава поне 3 пъти броя на бандитите ? А броя на хората искащи мир и спокойствие дали е по-голям от престъпниците в тази страна ? И защо никой нищо не прави? Напомня ми историята на войната между Севера и Юга в САЩ за освобождаване на робите докарани от Африка . Започнала като идея на БЕЛИТЕ . Организирана от БЕЛИТЕ. Спечелена в сражения на БЕЛИТЕ а робите основно СА ЧАКАЛИ ....