Дубай става лидер в търговията на какао

Центърът за какаото в началото ще предлага подбрана гама от услуги
26 апр 2021 21:11, Ния Христова
10
Дубай става лидер в търговията на какао
Снимка: Pixabay
Дубайският мултисуровинен център (ДМЦ - DMCC) прави планове да превърне Дубай в световен хъб за търговия с какаови зърна. Първата стъпка към тази цел ще бъде отварянето на център за какао, съобщи прес офиса на правителството на Дубай, цитиран от "Ройтерс".
 
Центърът за какао в началото ще предлага подбрана гама от услуги, свързани с тази суровина, започвайки работа в средата на 2021 година в рамките на Центъра за кафе в свободната икономическа зона "Джебел Али", информира БТА.
 
"ДМЦ е в контакт с редица играчи на какаовата индустрия, включително Блу страйпс ърбън какао (Blue Stripes Urban Cacao) и заинтересовани страни в Западна Африка и Южна Америка, за да разбере по-добре нуждите на пазара и как Дубай може да играе централна роля в подкрепа на устойчивия си растеж", се допълва в съобщението.
 
През юли миналата година Дубайският мултисуровинен център обяви, че планира да разшири своя Център за кафе, който бе открит през 2019 година, както и своя Център за чай, стартирал през 2005 година. 
 
Кафе-центърът предлага инфраструктура и услуги за съхранение, преработка, печене, опаковане и доставка на зелени зърна, припомня "Ройтерс".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
0
 
! Отговори
Дори и да е вярно преди 2 години
И ся ко...
1
0
 
0
 
! Отговори
Цецо Мен преди 2 години
Товае е хубава снимка.