Володомир Зеленски отбеляза края на Втората световна война

Президентът на Украйна посети село на границата с Русия
9 май 2021 10:51, Петя Славова
26
Володомир Зеленски отбеляза края на Втората световна война
Снимка: БГНЕС

Президентът на Украйна отбеляза годишнината от края на Втората световна война в Европа с посещение в село на границата с Русия, където напрежението нарасна неотдавна заради струпването на руски войски, предаде Асошиейтед прес.

Още по темата

Володимир Зеленски посети вчера село Миловое в Източна Украйна с посланици на държави от ЕС и Г-7.
Украинците са се борили заедно с десетки народи срещу нацизма и със сигурност не са го направили, за да тръгнат пак на война 76 години по-късно и да загубят живота си, каза Зеленски по време на визитата.

Миловое се намира в Луганска област, голяма част от която от 2014 г. е под контрола на подкрепяни от Русия сепаратисти, наред със съседната Донецка област, предава БТА.

Над 14 хиляди души загинаха през седемте години конфликт между сепаратистите и украинските сили. Масирано струпване на войски и военни учения в Западна Русия край границата с Украйна предизвикаха тревога в Киев, преди Москва да обяви изтеглянето им.

При военния мемориал на възвишението Саур Могила, в контролираната от бунтовниците част на Украйна, демонстранти разпънаха 300 метрово знаме на кафяви и оранжеви ивици - цветовете на лентите на медала, присъждан на съветските войници, участвали във Втората световна война.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


26
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
0
 
6
 
! Отговори
Славяните и ние преди 2 години
До Анонимен 19: "Това за славяните как щели да бъдат тор се опровергава от отношението на Германия към България"?Не е баш тъй. По това време официалната преса в България твърди, че ние, българите, изобщо не сме славяни. Не че е вярно, всички лингвисти казват, че езикът ни е славянски, но така са твърдяли. И сега могат да се чуят подобни спекулации в съответствие с русофобската опорна точка.
15
0
 
3
 
! Отговори
Ей хлопец преди 2 години
Почети повече,кога приключва ВСВ !Тя не свършва с превземането на Берлин!
14
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ляхи, урки и шиптъри са трите най - отвратителни нации на света!гнусни националисти с просяшки манталитет и вечно оплакващи се от другите.
13
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
С марш на фашистката дивизия Галичина и пречуреният кръст е ди от
12
13
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Това за славяните как щели да бъдат тор се опровергава от отношението на Германия към БългарияТогава сме били съюзници и германците са се отнасяли изключително добре към българите, когато немските войски са влезли тук.Купували са си яйцата и кокошките и други селскостопански продуктиза разлика от руските окупатори, които са окрали всичко до което са се докопали от селяните.Да не говорим за ракията, като не са можели да правят разлика между качествена ракия и фалшива.Това са и "жертвите".
11
20
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не може да се правят никакви предположения какво би станало, ако Германия бе спечелила. Сигурно е обаче едно: нямаше да имаме руско робство и развит соц, епоха с кльонове навън, която и до ден днешен обуславя настоящето ни.
10
6
 
26
 
! Отговори
nocepkoвци преди 2 години
що не написахте как за "деня на европа" украинската армия вчера обстрелва жилищен квартал на Донецк и прати трима души в болница?
9
21
 
7
 
! Отговори
Монката преди 2 години
Георгиевската лентичка е била отличителна лента на армията на ген.Власов.защо и се кланят путиновите *** е много странно.история се фалшифицира но истината винаги излиза .Защо ли победителят Сталин не правеше паради и безсмъртни полкове и не празнуваше 9 май?
8
17
 
10
 
! Отговори
Повдигнал вежда преди 2 години
Някой може ли да ми обясни с какво нацистите са били по-лоши от комунистите след тях и какво добро ни е донесла тази чужда победа на нас, българите?
7
8
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До АнонименУкрайна и Полша щяха да бъдат жалки трудови колонии-лагери на Германия, а поляците и украинците - дим през комините, ако не ги бе спасил обикновения руски мужик - с цената на живота си, разбира се. Но казано е - няма ненаказано добро.
6
19
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Украйна и Полша знаят, че победата над нацизма дойде на тежка цена с идването на сталиновия комунизъм.
5
5
 
29
 
! Отговори
NB преди 2 години
Украйна и Полша имат традиции да подкрепят фашисти................това се знае от историята!!!
4
6
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Парадът на Червения Площад е впечатляващ.
3
37
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да живее Украйна, долу кремълското диктаторче!
2
6
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Само един необразованКлоун може да отбележи края на Втората световна война на 09-ти Май. На 09-ти Май 1945 г. е краят Великата Отечествена Война.
1
5
 
19
 
! Отговори
ЮнкерИшиаса преди 2 години
волдерморт е направил процесия в памет на убитите немски войни и полските фашуги бандеристи.