Елизабет II: Приоритет на моето правителство е пандемията

Тя произнесе своето традиционното тронно слово
11 май 2021 21:30, Нели Христова
15
Елизабет II: Приоритет на моето правителство е пандемията
Снимка: БГНЕС

Британската кралица Елизабет Втора произнесе днес в парламента традиционното си тронно слово, в което представи свързания с "изравняването на възможностите" дневен ред на правителството, подчертавайки приоритета, който премиерът Борис Джонсън отдава на засилването на инвестициите в инфраструктура, здравеопазване и зелени технологии за създаване на повече работни места след пандемията от COVID-19, предаде Ройтерс.

Церемонията за официалното откриване на сесията на парламента бе първият публичен ангажимент на кралица Елизабет след кончината на съпруга й принц Филип, който придружаваше монарха на това събитие десетилетия наред. На днешната церемония, съкратена заради пандемията, кралицата, която носеше всекидневен тоалет и шапка вместо обичайните церемониални кралски одежди и корона, открои законодателните предложения, които правителството се надява да приеме през следващата година.

"Приоритет на моето правителство е да се постигне възстановяване на страната от пандемията, което да направи Обединеното кралство по-силно, здраво и проспериращо от преди. За постигането на това моето правителство работи за изравняване на възможностите във всички части на Обединеното кралство, подкрепяйки заетостта, бизнеса и икономическия растеж, и за преодоляване на отражението на пандемията върху обществените услуги", подчерта кралица Елизабет, цитирана от БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Крал е от китайците с гугъл транслейта. Виждали ли сте ги на снимки? Има огромни офиси и манипулацията и пропагандата се сипе по цял свят.Стотици китайци в униформи, служещи на дълбоката държава, в огромни халета прред компютрите.
13
1
 
2
 
! Отговори
Император преди 2 години
Крапят лъже- HM Revenue and Customs плаща на всички безработни български бояджии по £ 5 000 всяка седмица!
12
5
 
3
 
! Отговори
Крал преди 2 години
Излишно е брат ми да ми казва. В САЩ съм и мога да чета на английски, а и в интернет ВАЛИ от инфо, телевизията предава на живо, така че който се интересува може да си свери часовника...Паундите, дето в БеГе им викат лири, са яка валута. Човекът си има негов дом, децата му учат в Оксфорд, дори не говорят български, което не е загуба, а плюс за тях и т.н., така че са напълно свободни и независими, а последното е резултат от хубавата и отлично платена работа.И... никога не са гласували.
11
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До КралЯвно англичаните не знаят какво става, и се оплакват напразно. Явно излишно имаше милионен протест в Лондон преди седмица. Трябваше просто да питат брат ви, и дой да им обясни колко е добре. И БоДжо изглежда само си фантазира, че има "мерки", то всичко било отворено! Братът на бъларският крал така казал.
10
4
 
5
 
! Отговори
Крал преди 2 години
Не виждам нищо лошо в това да си работил, плащал данъците и да получаваш грантове от държавата, които са подарък ! Не само брат ми и семейството му - ВСИЧКИ. И не стоят вкъщи, а ходят където си поискат.Заведенията работят с пълна пара, а от 17 отварят и за вътрешна консумация. Хората се събират, правят си партита, срещат се със семействата си, децата ходят на училище,....Та какво според вас означава "да не можеш дори да излезеш на улицата" ?!Кой ви снесе тази "информация" ?
9
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До КралТова е ПЕРФЕКТНО! Домашен арест на държавна издръжка. Как не съм разбрал колко прекрасно е да не можеш дори да излезеш на улицата, но да получаваш пари от държавата. Явно наистинане съм от тая планета.
8
4
 
4
 
! Отговори
Крал преди 2 години
"Там вече "свободни" няма."........................................Брат ми е там от петнадес години - с цифри 15.През последната половин година НЕ работи, защото компаният в която беше бояджия, прекрати работата поради Корона вирус.САМО за последните 6 месеца (половин година) получи от HMRC три гранта по 6800 паунда и оттделно за същия период 4800 не рубли, а бритиш паунди, от ДжобСентърПлас.СЕГА го чакат още два гранта по 6800.Вие от коя планета пишете ?!
7
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нито дума за ваксинацията ..и това е разбираемо,защото точно това беше причината ,която изпрати мъжът й в небитието
6
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До КралАбсолютно невъзможно е да има по-грешно твърдение в момента. Ти явно изобщо не знаеш какво се случва в Англия през последната половин година. Там вече "свободни" няма.
5
1
 
9
 
! Отговори
ЗНАЕМ преди 2 години
Приоритет е новият световен ред, рептили долни. Знаем.
4
7
 
4
 
! Отговори
Крал преди 2 години
До Щерю"Човеците са роби на Дълбоката Държава..."По-добре "роб" във Великобритания, нежели свободен в Русия.
3
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Приоритет на моето правителство е пандемията"Мъка, мъка ...
2
3
 
3
 
! Отговори
Димо преди 2 години
До ЩерюНе знаеш ли? Творецът на човешкия род я срещнал, тъкмо когато Елизабет се дупела по нужда в клозета и й казал: - Искаш ли близо една трета от хората по света? - Аз, Бог, ти ги подарява! Вече са твои!
1
1
 
11
 
! Отговори
Щерю преди 2 години
Как и с каква власт едни смъртни хора си присвояват живота и съдбите на милиони, всъщност равни на тях хора? С какво право някой ни счита за негова или нейна собственост? Моето правителство?!? Бог ли ти го даде! Колко жалко е, че Римското право се прилага с пълна сила и до днес. Човеците са роби на Дълбоката Държава...