Норвегия привика дипломат от посолството на САЩ

Причината - скандалът с подслушването
35
Норвегия привика дипломат от посолството на САЩ
Снимка: БГНЕС

В четвъртък Норвегия привика служител на американското посолство в Осло за разговори след разкрития тази седмица, че САЩ са шпионирали европейски лидери, включително и в Норвегия, от 2012-2014 г.

Още по темата
"Доволен съм, че американците ясно казаха, че са променили практиките си през 2014 г., що се отнася до наблюдението на съюзниците и че искат да си сътрудничат с нас и други, за да очертаят случилото се", цитира норвежката информационна агенция NTB казаното от премиера Ерна Солберг.

"Извикахме днес представител на американското посолство в Осло, за да продължим по този въпрос", добави тя, цитирана от БГНЕС.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


35
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
1
 
1
 
! Отговори
Аз съм тъп, вие не:) преди 2 години
До 9Наивнико, всеки подслушва и шпионира всеки. И така е от векове. И така ще бъде. Няма съюзници , несъюзници. Всичко наред. Просто шпионажа на съюзниците се нарича контра-шпионаж. ЕС дори се намеси в изборите в САЩ и президентството на Тръмп чрез европейски шпиони.
8
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Американци подслушват евросъюза? Ха! Че то се знае че го правят. И не само него. друг е въпросът че никой не ги гони до дупка като те гонят неудобните. Защото няма кой да им размаха пръст както те на другите. Ненавиждам изкуствените светци И затова не мога да харесам тоя закон Магнитски. каквото и да ,не е работа на САЩ да се бърка. И да престанат с ролята на световни жандарми.Те самите далеч не са светци. Най - добре е да си гледат тяхната работа.
7
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 6 Не английска арогантност ,а немска такава ,защото най-голямият етнос образувал американската нация е немският ,двойно по-голям от английският!
6
1
 
3
 
! Отговори
Ако САЩ е човек преди 2 години
Ако САЩ беше *** щеше да бъде микс от всички възможни бои и раси но с уникалната английска арогантност, знаещо отлично интересите си отмъкващо с кадифена ръкавица , гръмка реч и благовидна физиономия авоарите на останалите.
5
0
 
7
 
! Отговори
Помнещ преди 2 години
Браво! Това тук не може да се случи! Ние сме свикнали НАС да Привикват! Херо Мустафа,не престана да се кара на всеки тук! До кога бре? Тая,ще се появи ли поне един българин,да и покаже местото и?!
4
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Другари и другарки айде де напънете се малко повече еееее може ли такова нещо.
3
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Вчерашните действия на Сащ са опит да отговорят на ЕС за скандала с подслушванията.Искат да кажат на Европа,затова ви подслушваме,щото сте мафия и си перете парите в България,да речем.
2
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
СрАЩ ни 'помогнаха' като ни шпионираха.
1
4
 
9
 
! Отговори
Сплескан натовец преди 2 години
А ние кога за ще изгоним целия козяяяк за системна намеса във вътршните ни работи и шпионаж!