Китай с план да изпрати хора на Марс през 2033 г.

Ще има постоянна населена база за извличане на ресурсите
24 юни 2021 11:41, Елка Василева
34
Китай с план да изпрати хора на Марс през 2033 г.
Снимка: архив, БГНЕС

Китай възнамерява да изпрати първата пилотирана мисия до Марс през 2033 г., а след това и редовни полети до Червената планета. Това е заложено в план за постоянна населена база на Марс за извличане на ресурсите му, предаде Ройтерс.

Подробности за амбициозния план, с който Пекин се състезава със САЩ в изпращането на хора на Марс, бяха разкрити за първи път след изпращането на китайски роувър на планетата през май, което е бе и първата мисия, предаде БНР.

Пилотирани полети до Марс са планирани за 2033, 2035, 2037 и 2041 г., както и за по-нататък, съобщи наскоро шефът на основния китайски ракетостроител Ван Сяочзюн, който посредством видеовръзка участва в руска космическа конференция.

Преди началото на мисиите Китай ще изпрати роботи на Марс за проучване на евентуални места за база и за изграждане на системи за извличане на ресурси там, заяви Ван.

За заселване на Марс екипажите трябва да могат да използват ресурсите на планетата – евентуално извличане на вода под повърхността, генериране на кислород и произвеждане на електричество.

Освен това Китай трябва да разработи технология, с която астронавтите да се връщат на Земята.  

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


34
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
0
 
0
 
! Отговори
Гив ми Водка Блят преди 2 години
И земята е плоска, като палачинка и захлюпена с купол, като тенджера под налягане XD :D
23
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Браво на китайците и само напред,изтока ще спаси човечеството
22
0
 
5
 
! Отговори
Айде моля ви преди 2 години
Вземете и наште кому,няги с вас !
21
1
 
1
 
! Отговори
Олеее преди 2 години
Ужас, и там ли плъпнаха тия !
20
0
 
2
 
! Отговори
Да, да преди 2 години
През 2033 г. няма да има такава държава, защото тогава там, където сега е Китай ще има само пепел.
19
0
 
4
 
! Отговори
ъъъ преди 2 години
До Ресурси ли? - Точно за ресурси е, защото партията следи изкъсо всеки колко деца има и ако е над позволеното, карат майките насила да абортират. Иначе, с типичното им бавно ком. мислене, нищо чудно вместо презервативи и противозачатъчни, да се опитат да решават проблема с населението, като ги пращат на друга планета - точно по Мао-вски, когато избиха птиците, защото нещо им пречели, заради което ги нападнаха гризачи и трябваше да си внасят птици отвън. Ком. мозъци отвсякъде.
18
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Това е единственото спасение на Китай да оцелее като структура и ценности, САЩ ги напънаха вече, ще има напрежение според запознати, със сигурност до края на годината! Тези им планове за 2033 явно говорят, че се гласят да оцелеят на всяка цена! Купувайте противогази!
17
11
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ще изпратят ама друг път! Никога човек няма да стъпи на Марс. Пътуването в космоса е еврейско-масонска измама. Досега човек не е напускал околоземната орбита. Кацането на луната е измама.
16
1
 
4
 
! Отговори
мм преди 2 години
Ще плълпне и там Ковида
15
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Айде сите червени на Червената планета, начело с Радьо
14
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Другаре, цялата уйдурма се върти около частицата за бъде'ЩЕ' време, та да видим ЩЕ видим ли ? За БраЦки кЕтай пишете, а кога ЩЕ видим некоя нова съветска топ секретна нанотекнология, способна да облита галактиката, имени Ленина?
13
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Аве, имаше некъф УСА филм, дека един космонавтин го беа забравили на Марз, *** го върнаа читаф. Киноиндустрийта на Китай май е ф застой.
12
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Значи през 2043 г. населението на Марс ще е поне 2 милиона и планетата няма вече да се нарича червена а жълтата планета
11
4
 
5
 
! Отговори
до 12 преди 2 години
Ама ти още ли спиш бе другарю, събуди се и виж какво се случва по света - китайците строят орбитална станция, Китай изпратиха космонафти и стана третата държава, която може да транспортира хора в космоса, китай изпратиха ровър на Лумата, Китай изпратиха ровър на Марс, всичко това се случва в последните 5 години и хората научават в последният момент, защото като тебе още спят и вярват че Китай е в третият свят. Аз бих заложил на това, което казват.
10
1
 
9
 
! Отговори
цун кай хой преди 2 години
тия жълтите ни дадоха ковида, сега ще ни доведат и марсианци... ще има Пришълецът срещу хищника, Made in China
9
0
 
7
 
! Отговори
ЕДИ КОЙСИ преди 2 години
ХОРА МОЖЕ САМО КИТАЙЦИ НЕ.
8
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Освен това Китай трябва да разработи технология, с която астронавтите да се връщат на Земята. При наличието на толкова човешки материал е излишно да се разработва такава технология.
7
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Доколкото си спомням през 2010 година когато първите чайконавти излетяха в космоса, кигайците обявиха че през 2017 чайконавти ще посетят Луната. Закъсняват вече 4 години.
6
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Защо думаната сомunisti изчезна? Думата фашаги и тя ли е с рестркшън?
5
4
 
5
 
! Отговори
f wumao преди 2 години
Партията нали "пребори" бедността, като намали прага на бедността на 400 долара годишно, за да може Мечо Пух да каже "Няма вече бедни". Сега сигурно ще изстрелят няколко нещастника, които ще се разбият там, но Мечо Пух ще може да каже "Ето, казахме, че ще ги изпратим, не сме обещавали да оцелеят".