Меркел в Украйна за последно в ролята си на канцлер

Тя ще се срещне с президента Володимир Зеленски
49
Меркел в Украйна за последно в ролята си на канцлер
Снимка: БГНЕС

Два дни след като обсъди в Москва с руския президент Владимир Путин конфликта между Русия и Украйна днес германският канцлер Ангела Меркел ще отпътува за Украйна, за да се срещне с президента Володимир Зеленски, предаде БТА като се позова на ДПА.

Очаква се тя да засегне липсата на напредък по изпълнението на Минските споразумения - мирен план от 2015 г., изработен с посредничеството на Берлин и Париж. В дневния ред на разговорите ще бъде изграденият почти изцяло газопровод "Северен поток 2".

Германия се опитва да гарантира, че Украйна ще продължи да транзитира за Западна Европа руски природен газ и да има приходи от това. Договорът за транзит между Русия и Украйна изтича през 2024 г.
Докато беше в Кремъл в петък, Меркел подчерта, че газопроводът е важен за енергийната сигурност на Европа. Та каза, че Германия отстоява териториална цялост на Украйна и не признава анексирането към Русия на украинската област Крим през 2014 г.

След като пристигне днес в Киев, германският канцлер ще положи венец на гроба на Незнайния воин. Тя ще почете и паметта на загиналите по време на Оранжевата революция от 2014 г., свалила проруския президент Виктор Янукович.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


49
Още по темата: УкрайнаМеркел
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
43
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Цената на газта в Европа стигна $585 за 1000 куб/м. Възможно е зимата да мине $1000."--------------------------------------------------------------------------------------------------------- След резкия завой, сътворен от Меркел в енергетиката, не само цените на природния газ тръгнаха нагоре. Тръгнаха нагоре и цените на въглищата, които Германия внася пак от Русия. След "гениалните" политически, икономически и джендъроcopocки ходове, епохата на въглищата се завърна в Еесовската Зона.
42
3
 
1
 
! Отговори
осведомен преди 2 години
Статия за Меркел в украйна 42 ком. за Русия то бива *** бива ама чак пък толкова
41
3
 
1
 
! Отговори
Лисабон преди 2 години
Стига занимавате повече с тръби газ парно нефт и темподобен комонистически упадък.
40
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Германия не е бивша фашистка държава. Германия Е фашистка, всичките й корпорации са си партнирали с Хитлер, даже фолксваген е създаден от Хитлер. Елита на Германия е съставен от нацисти, спасени от САЩ. Приемането на мигранти е прoфоpма и един вид, вече сме толерантни нацисти. Русия трябва да влезе отново в Берлин и да изкорени нацизма.
39
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Бившата фашистка държава Германия отново иска да завладее Украйна.
38
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Меркел ще донесе мир и благоденствие, верно.
37
7
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Русофилите, защо не живеете в рая изграден от Путин, а си тикате децата все на Запад.
36
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Освен това има все повече световноизвестни руски поpнозвезди, които правят стотици филмчета за възрастни в Калифорния с милиони гледания. Карат ги да правят всякакви работи, но парите не миришaт. Славата на рускините се знае надлъж и на шир, а и цялостно пpocтитуцията е основно перо в икономиката на Русия.
35
6
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Рускините са супер, неслучайно са напълнили бардаците на всяка столица по света. Търсене=предлагане.
34
4
 
0
 
! Отговори
Гларус преди 2 години
Вярно е, супер гадже e рускинята и целия квартал мисли тъй.
33
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
абе откъде форумен списвач ше знае че в Русия имало области населени с китайци това са тъпотии пълни глупотевини скодоумни тъпотии поне отидете вижте ясно че има и области и области де времето е спряло студ сурови условия и недоимък живеят кат ловят дивеч и риба и обличат кожи ама има градове бизнеси заплати мерцедеси ламбота чудеса естествено предпочитам България но с Русия трябва да се търгува и да имаме добри отношения разделението и омразата което всява Америка към Русия е идиотско
32
3
 
1
 
! Отговори
даа преди 2 години
рускините са супер гсджета а ти си си Бг комплексар ни българка те брои за мъж ни европейка и си гладен форумен списвач нито достоен европеец нито качествен хейтър рускините са красиви и готини докато са млади факт! после се олелчват ама тей е жовота.
31
9
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Китайците яко колонизират Русия, вече има места където живеят само китайци и изкупуват всичко. Докато Маленкий се занимава с Украйна, китайците ДЕЙСТВАТ. Китайците и разни тюрки от -становете здраво и пълноценно oнождат рускините, това са фактите. Българите също. Като се замисля, мaй няма народ който да не е минал през рускините.
30
1
 
1
 
! Отговори
Мици преди 2 години
Меркел=Сталин.
29
0
 
6
 
! Отговори
Малко за политика преди 2 години
"Очаква се тя да засегне липсата на напредък по изпълнението на Минските споразумения". Точно Киев отказва да изпълнява Минските споразумения и даже управляващите в Украйна искат изобщо да се откажат от тях. Но санкции за това естествено няма да им се наложат. Рано или късно Русия ще признае автономията на Донбас и Луганск и ще ги присъедини към РФ. Украйна може да избегне това само ако им даде реална автономия. Но там все още се надяват на военно решение.
28
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Китаец никога, а *** никога няма да напусне Руската територия и да се върне в Китай с режим на диктатура.
27
2
 
4
 
! Отговори
Витруална реалност преди 2 години
До РЕАЛНОСТТА: Виртуална е твоята реалност - г'лупости на търкалета. Даже не си струва да се коментира това, което си писал.
26
7
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Китай е толкова напред с материала на територията на РъФ, че тия руснаци вече се губят Китайците изхранват , обличат, превозват, руснаците. Има общини с кмет китаец, ресторанти, сервизи. И никой от китайците не плаща местни данъци. Китаеца в тия общности е по добре хиляда пъти от колкото в Китай
25
11
 
3
 
! Отговори
РЕАЛНОСТТА преди 2 години
Русия е колос на глинени крака с разпадащи се във въздуха изтребители и допотопни съдовe като Кузя. Населението на Русия намалява, руснаците се топят и бягат, Русия е заливана от мюсюлмани от централна Азия. Двете най-големи джамии в Европа са в Москва, Русия е дом на 25 милиона мохамедани. По време на рамадан по улиците на Москва ставa мaзало. Русия е в застой, Русия е бедна, Русия няма икономика, Русия се крепи на износа на газ и е под контрола на шепа олигарси и евреи близки до Путин.
24
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Чао Меркелице,на ни кога няма да липсваш,да идва следващата слуга на сатанистите и да доразсипят Европа